cheltuieli protocol
Re: cheltuieli protocol
SAGA calculeaza bine ce este legat de cheltuielile de protocol, atat timp cat le bagi in contul care trebuie. Nu mai trebuie sa-ti bati capul cu formule, dar e bine sa le stii, ca sa poti explica la un eventual control cum ai ajuns la acele rezultate.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajuti cu un sfat legat de introducerea in saga a cheltuielilor de protocol. Am urmatoarea situatie: firma este platitoare de tva si am o factura de la un restaurant pe care imi apare si bautura alcoolica. Nu stiu cum sa procedez la introducerea tva-ului pentru produse din alcool. Am incercat sa bifez tva nedeductibila, dar la note tva imi apare in 623 unde am cheltuielile deductibile, iar eu stiu ca tva nu e deductibil. Un sfat?
Multumesc pentru ajutor.
Va rog sa ma ajuti cu un sfat legat de introducerea in saga a cheltuielilor de protocol. Am urmatoarea situatie: firma este platitoare de tva si am o factura de la un restaurant pe care imi apare si bautura alcoolica. Nu stiu cum sa procedez la introducerea tva-ului pentru produse din alcool. Am incercat sa bifez tva nedeductibila, dar la note tva imi apare in 623 unde am cheltuielile deductibile, iar eu stiu ca tva nu e deductibil. Un sfat?
Multumesc pentru ajutor.
ia cititi pe aici cu analiticele
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... &hilit=623
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... &hilit=623
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Eu am inregistrat tva aferent ch. de protocol nedeductibile pe anul 2012 astfel: pe decembrie 2012 am facut 635 = 4428 si in ianuarie 4428 = 4427 . Acuma cand fac raportarile semestriale nu mai am aceelasi suma la rd 5 ca in 31.12 2012 si imi apare diferenta la r 41= r13-r14-r15-r17-r20-r21-r22 (Bilant)la coloana 1 adica la 01.01.2013. Oare ce nu am facut bine?
Pentru că scade 4428.M - soldul creditor al acestuia. De aceea. Dar dacă în 4428 ați avut doar acel TVA neexigibil pentru cheltuieli de protocol, atunci el nu trebuia scăzut la finele anului din valoarea stocurilor ci trebuia considerat la datorii.
Pe coloana de an precedent, modificați sumele, manual, conform bilanțului depus.
Pe coloana de an precedent, modificați sumele, manual, conform bilanțului depus.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.