contrcat de munca cu norma

muresans

contract munca

#16 Mesaj de muresans »

Multumesc balazse pt. ajutor ,nu am avut angajati noi de cand s-a schimbat legea,o sa ma straduiesc sa fac corect.Fiind 16.05.2010 duminica si neavand parola onlaine o sa faca angajarea din 18.05.2010,si o sa merg cu revisalul in 17.05.2010.Asta nu stiam ca treb.mers de doua ori cu revisalul.Va doresc duminica placuta,fara furtuni.Cluj Napoca.

balazse

#17 Mesaj de balazse »

Daca inregistrezi contractul inainte de data la care esti obligat sa depui revisalul atunci nu trebuie sa faci doua drumuri, deoarece atunci deja ai nr de inregistrare la contract.

panaitv552

#18 Mesaj de panaitv552 »

Buna ziua, Apreciez competenta si solicitudinea voastra, cu atat mai mult cu cat este un topic tehnic, profesional, dar cu membri profesionisti...de multe ori m-am inspirat din experienta si din comentariile voastre...Insa acum am o dilema, o problema pentru care v-as cere parerea......Am salariati carora trebuie sa le calculez drepturile, cu CIM norma 8 ore, cu spor pentru lucru sambata sau duminica, cf.art.132, astfel ca pentru S+D li se acorda zile libere, chiar doua...Pontajul sefului de cafenea, fiindca despre cei ce lucreaza intr-o asemenea firma se ivesc astfel de situatii...deci pontajul e intocmit cu 14 ore lucrate luni, sa zic, apoi 2 zile libere, apoi ...mai lucreaza samb, rezultand in final un numar de ore mai mic decat cel normat...La calculul drepturilor de salarii, acele libere le platesc, le pontez cu 8 ore...insa astfel nu mai coincide nr. ore efectiv lucrate cu pontajul patronului...Daca as respecta intocmai pontajul patronului, cu nr. ore efectiv lucrate, salariatul ar ramane neplatit pentru o parte din munca sa...El o face sambata sau duminica... Ce parere aveti? Procedez bine?Cum credeti ca vad cei de la ITM aceasta diferenta de ore intre cele lucrate efectiv, mai putine si nr. ore platite cf CIM, norma de 8 ore, spor permanent pentru S+D...Multumesc mult...O zi buna va doresc.. :evil:

balazse

#19 Mesaj de balazse »

panaitv552

#20 Mesaj de panaitv552 »

Multumesc mult...Asa este, si asa am procedat si eu...dar nu intru in conflict cu ITM?..... ca nu coincide nr. ore efectiv lucrate, cu ZL si SD, cu nr.ore din statul de plata, in conditiile in care CIM e incheiat salar/luna...

Scrie răspuns