si se pare ca iara avem impozit minim si in 2010

muresanm259

#16 Mesaj de muresanm259 »

si atunci fiind pe pierdere se incadreaza la prima transa impozitul minim fiind de 550/trim sa inteleg

eugen01

#17 Mesaj de eugen01 »

819>
1. La articolul 18, dupa alineatul (4) se introduc doua noi alineate, alineatele (5) si (6), cu urmatorul cuprins:
"(5) Contribuabilii prevazuti la art. 34 alin. (1) lit. b) efectueaza pentru trimestrele I—III comparatia impozitului pe profit trimestrial cu impozitul minim prevazut la alin. (3), recalculat in mod corespunzator pentru trimestrul respectiv, prin impartirea impozitului minim anual la 12 si inmultirea cu numarul de luni aferente Trimestrului respectiv. In situatia in care perioada impozabila incepe sau se incheie in cursul unui trimestru, impozitul minim prevazut la alin. (3) se recalculeaza corespunzator numarului de zile aferente trimestrului respectiv. Pentru definitivarea impozitului pe profit datorat se efectueaza comparatia impozitului pe profit anual cu impozitul minim anual prevazut la alin. (3).

scortarum819

#18 Mesaj de scortarum819 »

@eugen

fii bun si explica-mi ce vrea sa zica cu In situatia in care perioada impozabila incepe sau se incheie in cursul unui trimestru, impozitul minim prevazut la alin. (3) se recalculeaza corespunzator numarului de zile aferente trimestrului respectiv. :D

tomac

#19 Mesaj de tomac »

Daca incepe: se termina perioada de suspendare a activitatii, de exemplu, in data de 15 martie, inseamna ca pentru 16-31 martie datoreaza impozit minim.
Daca se termina: societatea isi suspenda activitatea incepind cu data de 15 martie, iar asta inseamna ca pentru perioada 01.01-15.03. va datora impozit minim.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

eugen01

#20 Mesaj de eugen01 »

eugen01 scrie: In situatia in care perioada impozabila incepe sau se incheie in cursul unui trimestru, impozitul minim prevazut la alin. (3) se recalculeaza corespunzator numarului de zile aferente trimestrului respectiv. Pentru definitivarea impozitului pe profit datorat se efectueaza comparatia impozitului pe profit anual cu impozitul minim anual prevazut la alin. (3).
819>
Conform celor de mai sus (referitor la recalculare cf nr.zile), ar trebui impartit la nr. de zile ramase din Trim I.Banuiesc ca un trimestru are 90 de zile.Facand calculul optinem impozitul datorat.Acest impozit fiind mai mic decat impozitul minim, suntem obligati la plata impozitului minim prevazut la art.18.Cam asa rationez eu... :oops:

Scrie răspuns