punct de lucru

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
zaveleal515

Re: punct de lucru

#16 Mesaj de zaveleal515 »

pai nu stiu daca e corect contabiliceste de la inceput. asa am crezut eu ca e bine si am bagat marfa pe fiecare gestiune in adm soc-preluari stocuri initiale. facturile mie nu in vin si pe magazin si pe punc. am decat o singura factura si de aici fac aviz ptr punct dar in balanta dupa inchidere luna in rulajul contului 371 pe credit imi apar si avizele.

eugen01

#17 Mesaj de eugen01 »

Cazul 3 - societatea are gestiuni global-valorice (magazine de vânzare cu amanuntul) şi gestiuni te tip depozit evaluate în preţ de achiziţie.
Se bifează obligatoriu "Evaluare marfuri pe gestiuni distincte"
În acest caz, intrările/ieşirile în/din gestiunile global valorice se vor opera pe tip "Nedefinit", departajarea pe gestiuni fiind efectuată de utilizarea corectă a conturilor analitice de marfă la intrări si de venituri la ieşiri, iar în cazul gestiunilor evaluate la preţ de achiziţie, intrările/ieşirile în/din gestiunile cantitativ-valorice se vor opera pe tipul de articol ce se va putea ataşa bunurilor intrate/ieşite din gestiune, aşa cum au fost definite în "Tipuri articole".
(Manual Saga>Contents>Nomenclatoare>Gestiuni).

Presupun ca doriti sa faceti receptia cantitativ valoric la Depozit, iar vanzarea cu amanuntul global valoric la Magazin 1.Pentru a lucra cantitativ valoric, trebuie sa avem Saga C (conta +stocuri) si sa nu avem bifa pe "dezactiveaza ecranele de stocuri".
1.Definim in Fisiere Gestiuni doua gestiuni:
-Depozit (Cantitativ Valoric)
-Magazin (Global Valoric)cu analiticele aferente (371.02, 378.02, 607.02 707.02, ne indruma si Saga)
2.Definim analiticul pentru Cantitativ Valoric.Fisiere>Plan de conturi Adaug. aici creeam numai 371.01 , 607.01, si 707.01.Salvam.
In Fisiere> Tipuri Articole alocam analiticele nou create tipului de articol Marfuri.(Spre deosebire de Tutorial eu am pus 01 la CV).
3.In Fisiere>Articole definim articolele si le alocam Tip Marfuri.
Altfel, apare ceva nou in cele de mai sus fata de Tutorial (ConfigGestiuni min. 3:48 - 8:21) ??Nu cred.Ati adaugat o societate intitulata Test, sau Probe unde sa incercati sa puneti in practica cele din Tutorial??

zaveleal515

#18 Mesaj de zaveleal515 »

multumesc frumos. am sa incerc si va spun dupa daca am reusit. acum imi puteti spune daca stocul la 31.12.2010 trebuie tinut numai pe depozit adica cantitativ valoric sau si pe punct

eugen01

#19 Mesaj de eugen01 »

errr...ehhmmm...daca interpretez eu corect capitolul 8.3.2. Stocuri din anexa la omfp 3055, in cazul CV (depozit) trebuie sa tin evidenta tuturor intrarilor si iesirilor la cost/pret de achizitie.In cazul GV (vanzarilor cu amanuntul la PL) trebuie sa tin evidenta tuturor intrarilor si iesirilor la pret de vanzare.Am inteles ca dvs ati avut un stoc initial pentru Depozit si un stoc initial pentru Punctul de lucru.
Intrebare:
Ce obiect de activitate are societatea??
-Vinde numai cu amanuntul??
-Vanzare en gross (cu ridicata) ??
-Ambele variante ??

zaveleal515

#20 Mesaj de zaveleal515 »

Am reusit, dar si pe depozit si pe punct global-valoric. deci am 2 gestiuni global valorice. Acum mai pot prelua stocul de marfa la 31.12.2010 in preluari stocuri din adm soc. ? Daca nu cum procedez?

zaveleal515

#21 Mesaj de zaveleal515 »

cu programul SAGA C (CONT+STOC) lucrez da la 01.01.2011

eugen01

#22 Mesaj de eugen01 »

1.Da puteti prelua.
2.Nu inteleg la ce va referiti (ca si data calendaristica).
Intrebare:
Daca aveti Saga integrat (Conta +Stocuri) de ce ati optat pentru doua gestiuni global valorice ?

saucan

#23 Mesaj de saucan »

buna ziua,am tot citit despre infiintarea unui alt punct de lucru dar nu am inteles ceva,cand se creeaza grupe se creeaza si pentru sediu sau doar pt primul punct de lucru?ca sa aiba fiecare gestiunea sa.Un amanet de electronice isi deschide un punct de lucru,ar trebui ca acest punct de lucru sa aiba gestiunea separat,balantele si celelalte separat nu?si la gestiuni in saga,ar trebui sa trec SC x1 gest global valorica si sc x2 tot gestiune global valorica?poate imi puteti da mai multe detalii cum trebuie procedat cu noul punct de lucru.multumesc

Scrie răspuns