inregistrari in urma inspectiei fiscale...

neguraa420

Re: inregistrari in urma inspectiei fiscale...

#16 Mesaj de neguraa420 »

de acord...fiecare cu parerea lui...eu nu pot ramane la a mea ca nu am una:D...dar vad eu cum fac...va multumesc tuturor!!!
tomac scrie:Impozitul pe profit stabilit suplimentar nu mai spun cum se înregistrează.
...in leg cu acest lucru am zis bine???ca mi-ati fost dat de gandit :roll:
impozit profit 2009: 1174=4411??????????????? cu suma 645

neguraa420

#17 Mesaj de neguraa420 »

la o alta rambursare cu control, efectuata in mai, ni s-a respins o anumita suma...este buna inregistrarea 635=4424 cu suma respinsa????

olteann473

#18 Mesaj de olteann473 »

depinde de cauza respingerii sumei respective. daca nu vrei sa-ti bati capul e buna dar 635 respectiv e nedeductibil

neguraa420

#19 Mesaj de neguraa420 »

am avut multe facturi cu prestari servicii pe care le-au scos pe baza ca nu aveam deviz de lucrari nush ce...dar daca este corect pun pe 635 nedeductibil...multumesc!..voi face un analitic ca sa stiu...

si stie cineva cum pot sa listez acele note contabile introduse? ca sa fie la dosar?sau nu e necesar???

balazse

#20 Mesaj de balazse »

Cum le introduci la "articole contabile" in partea de jos este butonul "tiparire...".

neguraa420

#21 Mesaj de neguraa420 »

asta descoperisem...dar tipareste fiecare articol in parte...eu ma refeream daca se pot tipari mai multe articole pe o pagina...poate nu stiu eu cum...

tomac

#22 Mesaj de tomac »

Introdu articolele apăsând CTRL+ENTER după fiecare linie și salvezi abia după ce ai introdus ultimul articol contabil. Așa vei avea un bloc de 10 linii de exemplu ce se va lista în același formular de notă contabilă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

neguraa420

#23 Mesaj de neguraa420 »

multumesc d-le tomac...
dar de contarea pe care am facut-o mai sus nu mi-ati zis nimic... :roll:

tomac

#24 Mesaj de tomac »

Ba am zis.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

neguraa420

#25 Mesaj de neguraa420 »

va referiti poate la aceea ca dvs nu sunteti de acord sa se conteze cu 1174????...si atunci eu ar trebui sa trag concluzia ca nu este bine...si sa pun 691=4411cu 645 si apoi 4411=4424...in cazul in care sunt de acord cu dvs...

daca nu e asta..nush unde ati zis...eu una m-am zapacit de tot...

paturcai

#26 Mesaj de paturcai »

TomaC a indicat o monografie.
Eu am pus la dispozitie o monografie.
Punctele de vedere sunt convergente pana la un punct: TVA. De aici sunt probleme de interpretare divergente.
Aici trebuie luata decizia: cheltuiala sau 1174.
Urasc filozofiile pe astfel de teme si in general las la latitudinea fiecarui utilizator/contabil sa aleaga monografia care i se potriveste.
La fel a facut si ToamC. El si-a expus o opinie la care tine. TomaC nu obliga pe nimeni sa faca ceva altfel decat ii dicteaza multa sau putina experienta pe care acel cineva o are.
Si eu cand citesc posturile lui TomaC aleg sau nu ceea ce el scrie.
Dau un exemplu: desi a fost primul care a expus inregistrarea contabila 635 = 4427 pentru un TVA nedeductibila, eu am fost reticent si nu am mers pe aceasta varianta. Timpul si-a spus cuvantul si i-a dat dreptate lui TomaC: am cumparat o carte de contabilitate in care exista aceasta inregistrare data de un grup de profesori universitari. Mi-am insusit aceasta inregistrare si eu si am promovat-o de cate ori am avut ocazia neuitand sa subliniez cui i se datoreaza acest lucru.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

neguraa420

#27 Mesaj de neguraa420 »

multumesc...no comment!

niculceaa

#28 Mesaj de niculceaa »

cum se numeste cartea ? pe langa legislatie e mare nevoie sa citim si carti ....cu monografii contabile

stroieg886

#29 Mesaj de stroieg886 »

In urma inspectiei fiscale s-a constatat ca unitatea a inregistrat pe costuri o suma x aferenta facturilor emise de furnizori inactivi. Masura data a fost de a reduce pierderea fiscala din anii precedenti( firma nu a mai avut profit din 2007) si a plati TVA-ul aferent facturilor. Cu inregistrarile ptr.TVA am rezolvat dar cum reduc pierderea? La soldul de marfa din contabilitate nu pot umbla fiindca nu ar mai fi egal cu cel din magazin.Se poate reduce prin adaosul comercial? 401=117 si 378=401 si daca da cum e mai corect 378=117 cu suma in negru sau 117=378 cu suma in rosu? Intreb deoarece coeficientul de descarcare nu da la fel.

galz845

#30 Mesaj de galz845 »

Parerea mea este ca pentru a reduce pierderea fiscala din anii precedenti nu trebuie sa faci nicio alta inregistrare in contabilitate, ci in Registrul de evidenta fiscala, la trimestru, unde se reduce suma inscrisa in casuta "pierdere fiscala din per.precedenta". Teoretic pentru acele sume inregistrate pe costuri si provenind de la firme inactive trebuia sa platesti impozit 16% fiind cheltuieli nedeductibile dar, fiind firma in pierdere (chiar pierdere fiscala) fiscul ti-a cerut sa reduci pierderea fiscala, asta e ca si cum ai fi calculat impozitul pe ele. TVA-ul aferent acestor facturi , daca l-ai inregistrat in 635 , este cheltuiala nedeductibila in anul 2011.

Scrie răspuns