Norme noi! Biruri noi! Proști, tot noi! - Partea a II-a

Chestiuni specifice programului SAGA PS
apetrem

Re: Norme noi! Biruri noi! Proști, tot noi! - Partea a II-a

#16 Mesaj de apetrem »

huditas365 scrie:... medicul are contract de asigurare de 2000 lei la Casa jud de Pensii , la care plateste lunar 626 lei , reprezentand contributie de 10.5% si 20.8% .Ce nu inteleg eu acum ? Va plati inca o data ? ...
Unii zic ca da ... altii zic ca nu ...
In comunicatul de la Casa Nationala de Pensii zice ca nu:
http://www.cnpas.org/content/cnpas/othe ... 202010.doc
Vezi ultima fraza de pe prima pagina.
Marian Apetre

huditas365

#17 Mesaj de huditas365 »

În vederea evitării dublei impuneri, în baza uneia şi aceleiaşi calităţi (persoana care realizează în mod independent venituri de natură profesională), este exclus ca, pentru aceeaşi lună, să se efectueze o plată a contribuţiei de asigurări sociale pentru declaraţia depusă în baza Legii nr.19/2000 şi o alta pentru declaraţia depusă în baza art.III din OUG nr.58/2010.
Acesta e raspunsul CNPAS si eu cred ca e clar ca lumina zilei.
Ce nu inteleg , e ca cei de la CJP nu stiu sa dea un raspuns clar si obliga depunerea declaratiei de asigurarea si implicit plata dublei impuneri.
Multumesc mult , Cred ca celor de la Ministerul Muncii le sunt necesari bani mai multi pentru plata stimulentelor.

balazse

#18 Mesaj de balazse »

Cei de la CJP nu iti pot da raspunsuri deoarece si pentru ei aceste lucruri sunt noi, precum nu s-a realizat o informare completa asupra modificarilor aduse nici pentru proprii angajati.
Daca te uiti la data comunicatului vei vedea ca s-a facut in 25.08.2010 cand era ultima zi de depunere a declaratiilor (si se mai mira de ce erau cozi in 25 :D), deci normal ca nu au putut sa-ti dea un raspuns corect.

tomac

#19 Mesaj de tomac »

Cei de la pensii uită flagrant un singur lucru, esențial chiar: ei cer oamenilor să depună o declarație a cărui model nu a fost aprobat prin vreun ordin al președintelui CNPAS, ordin ce să și fie publicat în monitorul oficial, așa cum îi obligă normele alea ilegale și aberante la OUG 58/2010. Așa că discută aiurea despre ceva ce, legal, nu există.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns