huditas365 scrie:... medicul are contract de asigurare de 2000 lei la Casa jud de Pensii , la care plateste lunar 626 lei , reprezentand contributie de 10.5% si 20.8% .Ce nu inteleg eu acum ? Va plati inca o data ? ...
În vederea evitării dublei impuneri, în baza uneia şi aceleiaşi calităţi (persoana care realizează în mod independent venituri de natură profesională), este exclus ca, pentru aceeaşi lună, să se efectueze o plată a contribuţiei de asigurări sociale pentru declaraţia depusă în baza Legii nr.19/2000 şi o alta pentru declaraţia depusă în baza art.III din OUG nr.58/2010.
Acesta e raspunsul CNPAS si eu cred ca e clar ca lumina zilei.
Ce nu inteleg , e ca cei de la CJP nu stiu sa dea un raspuns clar si obliga depunerea declaratiei de asigurarea si implicit plata dublei impuneri.
Multumesc mult , Cred ca celor de la Ministerul Muncii le sunt necesari bani mai multi pentru plata stimulentelor.
Cei de la CJP nu iti pot da raspunsuri deoarece si pentru ei aceste lucruri sunt noi, precum nu s-a realizat o informare completa asupra modificarilor aduse nici pentru proprii angajati.
Daca te uiti la data comunicatului vei vedea ca s-a facut in 25.08.2010 cand era ultima zi de depunere a declaratiilor (si se mai mira de ce erau cozi in 25 ), deci normal ca nu au putut sa-ti dea un raspuns corect.
Cei de la pensii uită flagrant un singur lucru, esențial chiar: ei cer oamenilor să depună o declarație a cărui model nu a fost aprobat prin vreun ordin al președintelui CNPAS, ordin ce să și fie publicat în monitorul oficial, așa cum îi obligă normele alea ilegale și aberante la OUG 58/2010. Așa că discută aiurea despre ceva ce, legal, nu există.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.