sume de recuperat cci

balteanuc692

Re: sume de recuperat cci

#16 Mesaj de balteanuc692 »

Perfect. Multumesc 8)

balteanuc692

#17 Mesaj de balteanuc692 »

Dar in declaratia CCI imi apare ZERO la rubrica" de recuperat din luna/lunile anterioare" si imi apare de plata pentru luna curenta. (am terminat cu concediile). Nu trebuia sa imi apara suma de recuperat de la ei?

septimiuv

#18 Mesaj de septimiuv »

o treci manual

danilevicis

#19 Mesaj de danilevicis »

eu nici macar nu trec manual in decl CCI. Trec doar in decl 102, iar pe copia xerox a platii la bugetul unic (pe care o anexez la decl de sanatate) scriu sumele platite la sanatate iar la CCI scriu suma din decl. si cat am dedus.
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

balazse

#20 Mesaj de balazse »

Eu sunt de parere ca trebuie trecut suma de recuperat din luna anterioara, cel putin te ajuta la verificare.

balteanuc692

#21 Mesaj de balteanuc692 »

Problema e ca din luna Mai am avut concedii. Deci in declaratia CCI de la iunie tot declar ZERO de recuperat din luna/lunile precedente. Saga trece automat ZERO. Acum am vazut. Imi imaginez ca in functie de declaratia mea, au si ei o evidenta.
Daca in Mai aveam de recuperat sa zicem 250 de la concedii si am declarat in luna curenta 250, normal ei au in evdenta de plata catre mine 250.
Daca in iunie am declarat ZERO din lunile anterioare (cu toate ca aveam de recuperat 250) dar de recuperat 500 pentru iunie, la ei in evidenta cum o arata? (banuiesc ca doar 500).
Daca in Iulie am declarat ZERO din lunile precedente (cu toate ca aveam de recuperat 250+500=750) iar in in Iulie aveam de recuperat 500 (total 1300), la ei in evidenta ce o fi? conform declaratiei, doar 500?
Daca in august am declarat ZERO din lunile precedente ( cu toate ca aveam de recuperat 1300) iar in august aveam de recuperat iar 500 (total 1800), ce o fi la ei?
In septembrie am declarat iar ZERO din lunile precedente (aveam de recuperat 1800) si iar pe sept aveam 250 de recuperat (total 2050), iar vin si ma intreb ce o fi la ei?
In octombrie iar am declarat ZERO din lunile precedente (am 2050 de recuperat) si pe oct nu am mai avut concedii, aveam de plata 16 lei.
Sa depun rectificative din iunie incoace? Daca modific in SAGA declaratia de CCI si inchid fereastra, nu tine minte modificarea. La urmatoarea deschidere a declaratiei revine automat.

balazse

#22 Mesaj de balazse »

Eu zic ca ar trebui depus rectifcative.
Ii drept ca nu retine datele, dar faci declaratia rectificativa il salvezi si il listezi.

balteanuc692

#23 Mesaj de balteanuc692 »

As scrie la SAGA despre asta, sa vedem ce zic si ei.

balazse

#24 Mesaj de balazse »

Eu la un moment dat am sugerat modificarea culorii casutei "suma de recuperat de la FNUASS din lunile anterioare" sa fie de culoare alba (si nu galbena, ca restul casutelor care se completeaza automat), adica sa stii ca trebuie completat manual si nu se completeaza automat, dar nu s-a implementat inca.

danilevicis

#25 Mesaj de danilevicis »

balazse scrie:Eu sunt de parere ca trebuie trecut suma de recuperat din luna anterioara, cel putin te ajuta la verificare.
Te verifici cu fisa contului. Evidenta lor este dupa decl CCI(suma constituita ca si datorie) si sumele care le intra in cont dupa ce se face distribuirea din contul unic dupa decl 102. Eventual poti sa ceri dupa cui-ul firmei o fisa de la sanatate.
Asa ca eu vad inutil sa faci declaratii rectificative.
In functie de ce ai in fisa contului de recuperat, te scazi prin deducere in decl 102. Eu am avut si sume destul de mari de recuperat, in ultimii ani, dar nu am vrut sa fac dosar de recuperare cu toate copiile xerox pe care le cer.Am preferat sa ma scad in fiecare luna de la plata.
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

balteanuc692

#26 Mesaj de balteanuc692 »

Pai problema e ca in 102 depun cu datorie ZERO iar in fisa de la anaf apare datorie ZERO, nicidecum ca as avea de recuperat. Iar cand am depus declaratia CCI... de recuperat ZERO... apare doar de recuperat din luna curenta... Iar cand am terminat cu concediul 08 nu mai apare nici macar de recuperat din luna curenta ci doar datoria mea catre ei. Logic e ca si in evidenta lor, conform declaratiei mele CCI, nu mai am de recuperat de la ei. Am facut rectificative si in dreapta sus (le depun online) am de recuperat de la ei exact soldul din balanta (care este pe credit negativ la CCI).

balazse

#27 Mesaj de balazse »

danilevicis scrie:Te verifici cu fisa contului.
Nu poti face o verificare cu fisa contului (fisa sintetica), deoarece in fisa contului o sa ai zero, iar in contabilitate vei fi pe minus.
Daca ne gandim logic (acum fiecare decide cum doreste sa lucreze) nu degeaba s-a introdus acea casuta. Este posibil ca doar atunci are relevanta completarea ei daca ceri restituirea sumelor, dar oricum cred ca te ajuta sa vezi efectiv din declaratie cat mai ai de recuperat si cand si cat mai trebuie sa treci in declaratia 102 la deductibil.

balteanuc692

#28 Mesaj de balteanuc692 »

Eu cred ca cei de la SAGA au gandit pentru cei care vor sa ceara rambursarea banilor fizic iar cand ceri asa ceva, automat nu mai ai de compensat de la ei si platesti mai departe datoria curenta. Le-am scris, sa vad ce raspuns imi dau, o sa il postez 8)

danilevicis

#29 Mesaj de danilevicis »

@balazse

Eu mi-am facut analitic la contul de contributii CCI si l-am trecut si in configurare salarii la conturi automate (tocmai pt acuratete). Am uitat sa specific in postarea de mai sus.
Ai dreptate cu logica de trecut in declaratie dar eu nu am mai trecut si nu au fost pana acum probleme. atata tot.

balazse

#30 Mesaj de balazse »

Si eu am creat analitic pentru CCI.
Cum ti-am spus fiecare decide cum crede ca este corect si mai usor.
Pentru mine este mult mai usor daca vad in declaratia CCI suma ramasa, suma care pot sa-l verific cu soldul contului din contabilitate.

Scrie răspuns