ITM

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
fagarasa176

Re: ITM

#16 Mesaj de fagarasa176 »

lupoum scrie:buna ... De ce oare ITM nu confirma numarul pe MAIL cu se face de la somaj
Eu nu trimit ITM pe mail....vezi explicatia colegului balazse de mai jos
lupoum scrie: Fagarasa gresesc daca de la somaj listez confirmarea, o anexez la declaratia (una) mea? Atât!
Nu nu gresesti...este chiar indicat sa faci asa...
Exemplarul celalat il depui la somaj
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

balazse

#17 Mesaj de balazse »

fagarasa176 scrie:balazse idealul pt tine ar cam fi formularul unic--> https://formularunic.e-guvernare.ro/docs/manual.pdf
Sunt contra certificatului digital pentru care trebuie platit asa de mult. :oops:
Daca certificatele digitale le va emite gratuit Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Pentru LupouM
Declaratia ITM il intocmesti online si primesti nr de inregistrare direct pe declaratie si nu separat.

fagarasa176

#18 Mesaj de fagarasa176 »

balazse scrie:Sunt contra certificatului digital pentru care trebuie platit asa de mult. :oops:
de acord dar sunt obligat prin lege
Art. 1. - (1) Contribuabilii mari şi contribuabilii mijlocii, definiţi conform reglementărilor în vigoare,
cât şi sediile secundare ale acestora au obligaţia depunerii următoarelor declaraţii fiscale prin mijloace
electronice de transmitere la distanţă, prin intermediul Sistemului Electronic Naţional

davidb107

#19 Mesaj de davidb107 »

La sanatate, cel putin aici, nu primesti nr. de inregistrare pe declaratie, chiar daca o duci pana in 25. Isi pun o stampila patrata unde se semneaza si pun data. Atat.
La fel si la pensii.

fagarasa176

#20 Mesaj de fagarasa176 »

:shock: si in caz de prb cum dovedesti ca a fost inregistrata declaratia?
davidb107 scrie:cel putin aici
Asta unde se intampla?
La sanatate si la somaj imi vin nr de inreg in 5 minute d ela transmitere, doar la CAS dureaza cam o sapt

balazse

#21 Mesaj de balazse »

La Satu Mare, la Casa de Asigurari se intampla la fel, primesti doar stampila in rest nimic, nici data si nici numar de inregistrare. La somaj se merge pe "tonomat", iar la cas primesti asa cum trebuie.
Din pacate la noi nu stiu daca se poate trimite prin mail la sanatate, la somaj stiu ca se poate, iar la cas nu se poate deloc.

tomac

#22 Mesaj de tomac »

La ITM nu se transmite declarația pe mail. Se încarcă pe siteul lor și la validarea ei se generează automat număr. Declarația poate fi listată direct de la ei de pe site, cu număr cu tot.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

lupoum

#23 Mesaj de lupoum »

Este prevazut in lege ca trebuie depusa o declaratie listata?La somaj . Fagarasa, Balazse nu am depus-o decit electronic!
De ce doua cai de informare ? Daca sunt obligat sa o depun lista declaratia nu o mai transmit pe mail. Cred ca mail -ul este pentru a reduce drumurile pentru o simpla informare. La ITM ducind statele de plata duci si declaratia

balazse

#24 Mesaj de balazse »

La Satu Mare, s-a spus sa o ducem si listat o data la 2-3 luni. Le ducem o data cu statele de plata, dar macar nu stam la rand sa le depunem. Sincer nu m-am interesat pentru ce le mai trebuie listat cand exista pe serverul lor.

ferenta

#25 Mesaj de ferenta »

Si serverele...plang cateodata! :)
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

eugen01

#26 Mesaj de eugen01 »

Serverele...nu cred in lacrimi ! :)

fagarasa176

#27 Mesaj de fagarasa176 »

lupoum scrie:Este prevazut in lege ca trebuie depusa o declaratie listata?La somaj . Fagarasa, Balazse nu am depus-o decit electronic!
Lege nr. 76 din 16/01/2002
Versiune actualizata pana la data de: 03/07/2010
privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă
Art. 21. - Angajatorii la care îşi desfăşoară activitatea pesoanele prevăzute la art. 19 sunt obligaţi să depună, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se datorează drepturile salariale şi/sau veniturile de natura acestora, la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază teritorială îşi au sediul sau domiciliul, declaraţia lunară privind evidenţa nominală a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată la bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Sincer nu am idee....legea nu face distinctie intre decl pe cale electronica sau cea pe hartie :oops:
daca are altcineva alta parere

mandeala464

#28 Mesaj de mandeala464 »

La Ploiesti la Somaj nu mai trebuie depusa declaratia pe suport de hartie - listezi si scrii pe ea nr atribuit de sistem ( de altfel chiar atunci cand te duci cu ele la ghiseu nu iti mai opreste un exemplar ).
La ITM trebuie depuse declaratiile cu nr date de sistem ( o data la 2-3 luni )
La sanatate la fel ( o data la 2- 3 luni trebuie depuse - explicatia pe care am primit-o a fost ca dpv legal omul este asigurat timp de 3 luni , chiar daca nu depunem varianta listata. )

lupoum

#29 Mesaj de lupoum »

of neterminate sunt legile la noi :o ca DACIA o aduci noua la garaj mai tre strins cite ceva mai un stergator. mai o clanta-n mana :lol: ..

niculcea

#30 Mesaj de niculcea »

plata anuala pentru depunerea on line este de 46 lei.am facut eu plata saptamana asta.....e simplu, platesti cu op in contul pe care il gasesti pe site e-guvernare.ro,trimiti copie op si un certificat de conformitate , iar ei iti trimit factura.
acum trebuie sa ma interesez sa depun si declaratia de mediu on line, pana acum o depuneam prin posta...pentru mediu stie cineva ce acte trebuie depuse pt depunere on line? am sunat acolo, mi-au zis ca e foarte simplu, dar nu m-au lamurit....

Scrie răspuns