eroare declaratie 112 pentru conventii civile

ganeam951

Re: eroare declaratie 112 pentru conventii civile

#16 Mesaj de ganeam951 »

Din cate observ saga nu face declaratia 100 pentru conventii civile. Deci trebuie sa o facem manual.

ganeam951

#17 Mesaj de ganeam951 »

Nu stiu unde gresesc.
Desi am ales fara contributii la pensionar cu conventie civila si statul de colaboratori saga il calculeaza corect (adica doar cu impozit pe venit) in declaratia 112 imi arata contributie asigurari sociale la persoana respectiva (ceea ce nu este corect si nu se poate modifica manual) si in concluzie d112 este eronata.
Avand in vedere cele citite mai sus NU CUMVA persoana respectiva trebuie declarata doar in 100 la poz.616 si nu in D112.
Va rog sa ma ajutati.

septimiuv

#18 Mesaj de septimiuv »

aveti putintica rabdare ca o sa se modifice in uichend progamul :wink:
sper :?

buldanc

#19 Mesaj de buldanc »

nu am primit raspuns de la finante . cum am ceva concret va spun .

ganeam951

#20 Mesaj de ganeam951 »

Revin cu argumente:

a) pt. conventii civile pensionari si pt. venituri din activitati ocazionale (daca persoanele respective sunt si salariati)
- se depune lunar declaratia 100 - poz (616) - se plateste doar impozit pe venit
- nu se declara in D112

b) pt. conventii civile pt. care se platesc pe langa impozit pe venit si cas si somaj
- se declara doar in D112

Rugam frumos daca s-ar putea corecta in Saga aceste aspecte , care momentan nu se pot opera corect. Multumim.

septimiuv

#21 Mesaj de septimiuv »

ce-am scris eu mai sus? :evil:

tomac

#22 Mesaj de tomac »

@ganeam951
Astea nu-s argumente :)
Astea sunt păreri. Nu că nu aș înclina să nu-ți dau dreptate, dar în cazul ăsta argumentele ar trebui să fie niște referințe la un text de lege, ordin, etc.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

letua

#23 Mesaj de letua »

Impozitul pentru conventii civile se regaseste si in declaratia 100 si in 112(au acelasi cod bugetar 616 ) cu urmatoarele explicatii:
- in formularul 100 se declara lunar : impozit pe veniturile din activitati desfasurate in baza contractelor/conventiilor civile incheiate potrivit codului civil, pentru care obligatia declararii, calcularii, retinerii si platii contributiilor sociale nu revine platitorului de venit(nomenclator d 100)
- in formularul 112 se declara lunar: impozit pe veniturile rezultate din activitati profesionale desfasurate in baza contractelor/conventiilor incheiate potrivit Codului Civil, baza de clacul venit brut art III , alin 1 si 11din oug 58/2010 (nomenclator d112)

tomac

#24 Mesaj de tomac »

Corect! Am recitit și eu, mai atent, de data asta :D , OANAF 73/2011.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ganeam951

#25 Mesaj de ganeam951 »

Am descarcat noua actualizare, am actualizat datele, dar tot nu-mi este clar cu D112, desi o pot valida.
Am o persoana pensionara cu conventie civila si nu inteleg de ce in d112 imi apare suma la contributii individuale de asigurari sociale (trebuie achitata aceasta suma? de catre persoana respectiva?);
insa aceasta suma nu o regasesc si in datoriile societatii. Este corect asa? Nu inteleg. Si nici nu am posibilitate sa sterg aceasta contributie din d112.
Ma poate ajuta cineva?

furtunaa555

#26 Mesaj de furtunaa555 »

Confirm cele spuse de Ganeam951.
Eu am situatia urmatoare: 4 salariati norma intreaga si 1 contract drepturi de autor (altul decat cei 4 salariati cu norma intreaga).
Si mie imi da eroare pentru ca, desi statul de plata din SAGA calculeaza CORECT contributiile societatii, in D112 la corelatii de validare nu se ia in calcul contributia angajatorului (CAS si somaj) pentru acel contract de drept de autor.
Este o eroare de programare a "minunatilor" de la minister/ANAF.
Sper sa se trezeasca si sa corecteze versiunea de D112.

Iata textul din fisierul erori si avertizari:
ANGAJATOR:
* Creanta 05 - Contributia de asigurari sociale datorata de angajator diferita de suma calculata (nu se incadreaza nici in marja +/- 5): 4638!
* ATENTIE - Creanta 06 … Contributia de accidente de munca datorata de angajator diferita de suma calculata: 33!
* Creanta 17 - Contributia de asigurari pentru somaj datorata de angajator diferita de suma calculata: 112!
* Creanta 18 - Contributia angajatorilor la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale diferita de suma calculata: 56!
ASIGURATI:
ASIGURAT 1:
ASIGURAT 2:
ASIGURAT 3:
ASIGURAT 4:
ASIGURAT 5:

paidolat181

Re: eroare declaratie 112 pentru cenzori

#27 Mesaj de paidolat181 »

In cazul in care am cenzori si membrii in consiliu de administratie, orice tip de contract as trece in fisiere/salariati programul preia din SAGA in D112 numarul de zile din luna x 8 ore/zi ceea ce genereaza eroare in pdf, Respectiv daca trec la tip contract (PN 1) cu 1 ora pe zi el faca calculul tot cu 8 ore/zi.rezultand un numara mai mare decat cel efectiv. Cum se poate rezolva?...sau trebuie facute modificari in soft?
Un economist este un expert care va stii maine de ce lucrurile pe care le-a prevestit ieri nu s-au intamplat astazi.

furtunaa555

#28 Mesaj de furtunaa555 »

Eu am facut o sesizare a problemei mele pe urmatoarea adresa de mail: [email protected].
Ar trebui sa le facem toti sesizari, toti cei cu conventii civile/dr. de autor/contracte de management.

septimiuv

#29 Mesaj de septimiuv »

puneti 8 ore la norma

eugen01

#30 Mesaj de eugen01 »

Întrebare : Avand in vedere ca "Declaratia unica" a fost publicat in Monitorul Oficial, aceasta
intra in vigoare cu 01.01.2011! Cum declar urmatoarele situatii:
- Contract de munca mai mic de 2 ore, dar nu cu 1 ora! (Ex. 30 minute)
- Daca "conform legii" nu va fi si "conform aplicatiei de preluare si validare", ce fac sa se preia
declaratia?
Răspuns: Declaratia unica 112 a fost facuta conform legislatiei, deci daca situatiile
prezentate de dumneavoastra se incadreaza, nu veti gasi impedimente in completarea declaratiei.
Pentru contract de munca de 30 min/zi, si pana acum aveati aceaasi problema, deci nu il
completati la sectiunea 21/22 zile in luna cate 30 min ci este situatia in care calculati cate zile
sunt lucrate cu multiplu de ore in luna.(30min x 21 zile : 8(sau 6 sau 4) ore = nr. zile lucrate cu
norma de 8, 6 sau 4 ore pe zi)
Validarile din formularul D112 sunt date de cei de la ANOFM, CNAS, CNPAS, conform legilor
in vigoare, deci nu trebuie sa convingeti pe nimeni de la finante ca sunt neconcordante intre
bazele de calcul "legale si pentru certificatul medical".
(Intebari D 112, site anaf)

Scrie răspuns