conventii civile cu iulie 2012
Re: conventii civile cu iulie 2012
Cu riscul de a incasa "chelfaneala", va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema . am citit atatea pe forum despre conv civile... ca nu mai stiu cum sa fac....
salariat la o SC ,are o conv civila la alta societate . Nu este pensionar .Suma bruta primita este de 1000 lei . cu 01.07.12 calculez CASS 5,5% si impozit
1000*5.5% =55
1000*16%=160
rest plata 785
D 112 - o validez si o transmit : eroare la transmitere. cu urmatoarele mentiiuni :
E:asigurat (20)/ id Asig =20/sectiune asigurat C(1)
contrib indiv ASIG SCIALE diferita de suma calculata +-2
eroare regula S86:C_11(0)=C_11 calculat cf regulii (105)
Astept ajutorul din partea voastra . Multumesc !.
Cu siguranta ceva este gresit ... la retransmiterea declaratiei bifez "declaratie rectificativa ?"
salariat la o SC ,are o conv civila la alta societate . Nu este pensionar .Suma bruta primita este de 1000 lei . cu 01.07.12 calculez CASS 5,5% si impozit
1000*5.5% =55
1000*16%=160
rest plata 785
D 112 - o validez si o transmit : eroare la transmitere. cu urmatoarele mentiiuni :
E:asigurat (20)/ id Asig =20/sectiune asigurat C(1)
contrib indiv ASIG SCIALE diferita de suma calculata +-2
eroare regula S86:C_11(0)=C_11 calculat cf regulii (105)
Astept ajutorul din partea voastra . Multumesc !.
Cu siguranta ceva este gresit ... la retransmiterea declaratiei bifez "declaratie rectificativa ?"
sigur ai ultima versiune de program?
nu depui rectificativa daca ai eroare la cea initiala
nu depui rectificativa daca ai eroare la cea initiala
-
Ok am rezolvat problema ! multumesc !
Buna ziua
Am urmatoarea neclaritate: Achizitionez grau cu borderou de achizitie cereale de la producatori. Retin sanatate 5,5 % si impozit 2% insa nu stiu cum sa inregistrez acest lucru in saga in asa fel incat sa-mi apara in D112.
Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un sfat
Multumesc O zi buna
Am urmatoarea neclaritate: Achizitionez grau cu borderou de achizitie cereale de la producatori. Retin sanatate 5,5 % si impozit 2% insa nu stiu cum sa inregistrez acest lucru in saga in asa fel incat sa-mi apara in D112.
Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un sfat
Multumesc O zi buna
Prin intrari. Vezi actualizarile prin vers.404 pct.3 (http://www.sagasoft.ro/actualizari.php?program=SAGA%20C).
Eu am o nedumerire. Daca ai venituri din activitati agricole, atunci indeferent de alte calitati pe care le ai (angajat, pensionar, etc.) platesti contributii la asigurari sociale de sanatate? sau exista exceptii?
Eu am o nedumerire. Daca ai venituri din activitati agricole, atunci indeferent de alte calitati pe care le ai (angajat, pensionar, etc.) platesti contributii la asigurari sociale de sanatate? sau exista exceptii?
Buna ziua,
Am o nelamurire in legatura cu un contract civil. Eu sunt salariata la o institutie publica si in timpul liber tin contabilitatea unui sindicat, avand contract civil. Acest contract civil trebuie inregistrat undeva sau numai la secretariatul sindicatului?
Ce cote de retineri operez? Dupa data de 01.07.2012 ar trebui sa opresc numai impozit?
Multumesc!
Am o nelamurire in legatura cu un contract civil. Eu sunt salariata la o institutie publica si in timpul liber tin contabilitatea unui sindicat, avand contract civil. Acest contract civil trebuie inregistrat undeva sau numai la secretariatul sindicatului?
Ce cote de retineri operez? Dupa data de 01.07.2012 ar trebui sa opresc numai impozit?
Multumesc!
Se plateste impozit si CASS. Contractul se inregistreaza la societate si la anul se depune 205. Sa nu uitati de deplaratia pe proprie raspundere pentru functia de baza.
De ce si CASS?
Dupa parerea mea nu prea este corect contract civil o data ce vorbim despre continuitatea serviciilor prestate.
-
Inca nu am inteles cum se calculeaza cass , daca eu am o conventie civile cu 40 lei ? Programul imi calculeaza 39 lei , eu de unde ii platesc?
programul am vazut ca face calculul de 39 lei la sanatate pentru suma cuprinsa intre 1 leu si 719 lei ...dar inca nu stiu de ce
trebuie sa vin cu bani de acasa ca sa pot plati darile daca vreau sa castig de ex : 25 lei ??
deci e ca o pedeapsa faptul ca as indrazni sa castig ceva
de la suma de 720 lei am vazut ca Saga ...calculeaza 5.5%

de la suma de 720 lei am vazut ca Saga ...calculeaza 5.5%
5,5% la o baza de impozitare care nu poate sa fie mai mica decat salariul minim pe economie.
700x5,5% = 38,5=39
700x5,5% = 38,5=39
exact .. de la 01.07.2012 sanatatea se aplica la minimul pe economie la toti cei care au sub minim... 

“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Puneti si un mare "daca":
... daca acest venit este singurul asupra caruia se calculeaza contributia ...
... daca acest venit este singurul asupra caruia se calculeaza contributia ...
Marian Apetre
-
Mai concret , sunt angajata cu contract de munca la o societate , iar la o asociatie de proprietari am conventie civila cu 40 lei . Cat platesc cass la conventie ? La minimul pe economie cass=39 lei , mai aduc bani de acasa sau ma las de meserie?