obiecte de inventar
Re: obiecte de inventar
ei au facut factura de stornare, scuze, am inregistrat-o si sumele sunt cu minus
Cum casez obiectele de inventar? Nu m-am descurcat cu meniul softului
((

Bine ai venit pe forum!
Mergi la "operatii" -> "alte operatii cu storcuri" -> "dare in folosinta ob inv" -> "casare" si adaugi ceea ce doresti.
Atentie ca pentru cazul in care ai dat in folosinta un bun pentru un angajat/gestiune trebuie sa alegi acel/a angajat/gesiune si la casare.
Mergi la "operatii" -> "alte operatii cu storcuri" -> "dare in folosinta ob inv" -> "casare" si adaugi ceea ce doresti.
Atentie ca pentru cazul in care ai dat in folosinta un bun pentru un angajat/gestiune trebuie sa alegi acel/a angajat/gesiune si la casare.
-
Buna ziua,
prin articolul contabil 8035=999 se preiau ob.de inv.numai pe total si nu pe fiecare ob.de inventar aflat in folosinta.Cum se face preluare pe fiecare ob.de inv.aflat in folosinta la data preluarii si pe fiecare salariat astfel sa apara in modulul "alte operatiuni cu stocuri''obiecte de inventar in folosinta"?
prin articolul contabil 8035=999 se preiau ob.de inv.numai pe total si nu pe fiecare ob.de inventar aflat in folosinta.Cum se face preluare pe fiecare ob.de inv.aflat in folosinta la data preluarii si pe fiecare salariat astfel sa apara in modulul "alte operatiuni cu stocuri''obiecte de inventar in folosinta"?
Creezi gestiune "Obiecte inventar", introduci in articole toate obiectele de inventar, la tip pui "Obiecte inventar", pe urma in Configurare societati>Preluare stocuri initiale. Citeste si in help.
Citeste mai jos ce scrie Tomac:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... +in+folos.
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... +in+folos.
Eu nu sugerez dare in folosinta pe angajat, nu de alta, dar daca pleaza angajatul nu poti transfera la alt angajat asa de usor obiectele de inventar data in folosinta.
pai si atunci cum sa faci sa impaci si "capra si varza"?
daca am ob de inventar pe locatii si angajati (sunt in folosinta si casate si necasate)
problema e mai grea cand vrei sa le muti dintr-o locatie in alta.. nu prea se poate.. (alea casate) pt ca trebuie sa le ai in evidenta la inventar TOATE obiectele.
daca am ob de inventar pe locatii si angajati (sunt in folosinta si casate si necasate)
problema e mai grea cand vrei sa le muti dintr-o locatie in alta.. nu prea se poate.. (alea casate) pt ca trebuie sa le ai in evidenta la inventar TOATE obiectele.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Nu conteaza daca sunt pe angajat sau nu, principalul este sa fie in aceasi locatie (gestiune).
Eu am introdus obiectele de inventar in folosinta, anul trecut la 3 firme pe care le-am preluat si sunt foarte multumita. Am evidenta in SAGA, pot face casari, este foarte usor.
Recomand tuturor sa introduca obiectele de inventar in folosinta in SAGA, este putin cam greu, dar merita.
Eu am introdus obiectele de inventar in folosinta, anul trecut la 3 firme pe care le-am preluat si sunt foarte multumita. Am evidenta in SAGA, pot face casari, este foarte usor.
Recomand tuturor sa introduca obiectele de inventar in folosinta in SAGA, este putin cam greu, dar merita.
asa,... acum faceti de proba, casati un obiect de pe o locatie la o persoana.
obiectul acela casat, se muta in alta locatie pe alta persoana.
acum incercati sa faceti operatia asta in program si sa-mi spuneti daca ati reusit si cum.
obiectul acela casat, se muta in alta locatie pe alta persoana.
acum incercati sa faceti operatia asta in program si sa-mi spuneti daca ati reusit si cum.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Am facut PV de casare la sfarsit de an si n-am avut probleme. N-am mutat nici un ob.de inventar de pe o persoana pe alta pt. ca n-am avut de ce sa-l mut. Eu am facut casare si amers f.bine.
aceea merge.. dar eu ma refeream la problema de mai sus.
Nu inteleg, de ce daca este casat se muta pe alta persoana in alta locatie. Casat inseamna scos din uz, nu se mai foloseste.
pai tocmai asta este .. la institutii bugetare .. ai o gramada de obiecte de inv in locatii diferite.
se caseaza la 1 an dar se folosesc mai departe si la inventar trebuie sa fie si acolo chiar daca sunt casate..
pana aici e ok.
dar apoi din acestea se transfera in cursul anului, la alte locatii (scaune mobilier.. etc) pe care nu ai posibilitatea sa le muti pe locatia dorita (chiar casate fiind dar in folosinta).
la inventar trebuie sa le ai pe TOATE.
se caseaza la 1 an dar se folosesc mai departe si la inventar trebuie sa fie si acolo chiar daca sunt casate..
pana aici e ok.
dar apoi din acestea se transfera in cursul anului, la alte locatii (scaune mobilier.. etc) pe care nu ai posibilitatea sa le muti pe locatia dorita (chiar casate fiind dar in folosinta).
la inventar trebuie sa le ai pe TOATE.
Nu mi se pare normal sa tii evidenta celor casate, mai ales sa le trasferi.
Ceea ce am mentionat este ca darea in folosinta si casarea functioneaza corect, doar transferul de pe un angajat pe altul functioneaza doar prin artificii.
Ceea ce am mentionat este ca darea in folosinta si casarea functioneaza corect, doar transferul de pe un angajat pe altul functioneaza doar prin artificii.