Rambursare TVA

septimiuv

#16 Mesaj de septimiuv »

cand ai o chelt nedeductibila unde o contezi... hai ca nu e greu... zau :D
uitate prin planul de conturi pe la clasa 6... :wink:

Doriana

#17 Mesaj de Doriana »

ramane sub forma de ghici.... 8)
Concluzia este momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti...

Doriana

#18 Mesaj de Doriana »

ah...inca ceva, la rambursarea efectiva, inainte de plata la trezo, finantele au oprit direct oblig la salarii pe oct, nov, erau neplatite....pe baza fisei de platitor de la finante pot scadea polata acelor obligatii ?? trebuia sa cer si stampilarea/vizarea fisei la finante??? la itm cum fac ? copie dupa fisa si sper sa inteleaga cei de la ghiseu ???

tomac

#19 Mesaj de tomac »

Nu se scad pe baza fisei pe platitori. Fisa pe platitor este o sinteza a obligatiilor unui agent economic fata de bugetul consolidat. In ea sunt cuprinse debitele datorate de agentul economic, platile efectuate de el, sumele de rambursat si rambursarile efectuate catre acesta daca a fost cazul.Cei de la finante, analizind fisa pe platitori au constatat ca ai debite ajunse la scadenta si neachitate, de aceea inainte de a-ti rambursa TVA procedeaza la compensarea din TVA a acestor obligatii impreuna cu accesoriile aferente lor (dobinzi si penalitati). Ulterior, odata cu compensarea din TVA a acestor obligatii iti vor trimite o adresa in care iti vor comunica modul de solutionarea a rambursarii de TVA. Acea adresa va contine si informatiile legate de compensare a obligatiilor si pe baza acelei adrese te vei inregistra in contabilitate.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Doriana

#20 Mesaj de Doriana »

aha, mersi :wink:

Doriana

#21 Mesaj de Doriana »

inca o intrebare despre tva... :arrow:
am o factura de intrare in euro, fara tva, am inreg in sept, dar acum abia in dec. am primit si decl vamala cu tva, cum ar fi cel mai bine sa pocedez?? ...tinand cont ca nu mai pot devalida pt a inregistra tva in sept, decontul fiind depus, iar sold 30.09 a fost solicitat si pimit la rambursare, deci tva aferent l bag in dec, cu proces verbal ca s-a predat declaratia in dec la contabilitate??
in acest caz cum procedez, ca la intrari in valuta nu cred ca mai am ce cauta..., merg pe note contabile si fac 4426 la ???? aici va rog sa ma ajutati... multumesc... :wink:.
ah., inca ceva, ...sa dea bine si jurnalul de cumparari...!!?
.......... :roll:

tomac

#22 Mesaj de tomac »

Si cind ai platit acel TVA in vama, in ce cont l-ai introdus?
Ca daca ai facut de exmplu 461=5121 atunci ai sold la 461 si faci 4426=461, nu?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Doriana

#23 Mesaj de Doriana »

da, cred ca asa, nu am firma aia pe calculatorul pe care sunt acum... e clar si logic cum ai zis...totusi, pt a fi corect si jurnalul de cumparari..??? totusi am vazut ca si daca fac n.c. 4426 la 461 asa am facut deocamdata....apare in jurnal...deci cred ca e ok , nu ?!? :shock:

Scrie răspuns