Eu, spre exemplu, am un fișier Excel (unul pe an cu câte o pagină pentru fiecare lună în parte) în care completez cu copy/paste numărul de recipisă pentru fiecare firmă în parte.
Adică depun și când apare mesajul cu numărul de recipisă, copiez numărul cu pricina cu dublu click și-i dau paste în tabel.
Acesta arată cam așa

Antetul e ăsta
Nume - denumirea firmei
CUI - codul fiscal
CD - Certificat digital activ - are valori de tip Da (D) sau Nu (N), în funcție de faptul că am sau nu activată depunerea on-line pentru acea firmă
Sl - Salarii - Da sau Nu în funcție de faptul că are sau nu salariați
D112 - Mod de depunere a D112 - L = Lunar, T = trimestrial, N = Nu este cazul
Imp - tipul impozitului - M - Microîntreprinderi, P = plătitor de impozit pe profit, V = impozit pe venit (pentru PFA, II, liber-profesioniști)
Sus - Suspendat - Da sau Nu
Tip TVA - Modul de plată a TVA - L=Lunar, T=Trimestrial, N=Neplătitor
D112 = conține indexul pentru 112
D100 = conține indexul pentru 100
300 = conține indexul pentru 300
390 = conține indexul pentru 390
394 = conține indexul pentru 394
101 = conține indexul pentru 101
392 = conține numărul sau o indicație de generare pentru 392
205 = conține indexul pentru 205
Bilant = conține indexul pentru bilanț
710 = conține indexul pentru 710 acolo unde e cazul
RVS = indicații despre Revisal depus cu ocazia schimbărilor de salariu minim
Stare = Starea declarațiilor din lună - vezi legenda
OnL = număr declarații depuse on-line pentru firma respectivă (se completează automat în funcție de completarea pe linie cu indecșii de încărcare - și se și totalizează)
Gh = număr declarații depuse pe CD pentru firma respectivă (se completează automat în funcție de completarea pe linie cu indecșii de încărcare - și se și totalizează)
OBS. = observații - de genul - depus cerere de rambursare, de rectificat D100, de făcut cerere de corecții materiale TAV pentru motivul că...
De asemenea am un cod de culori pe care îl folosesc. E foarte simplu și semnalează cumva stările de care am nevoie.
Și mai am o convenție: declarațiile depuse la ghișeu conțin întotdeauna valoarea cd (scris cu litere mici). Pentru că am nevoie în formula ce calculează numărul de declarații depuse. Aceasta este, pentru celula Y2 de forma =COUNTA(A2:V2)-(COUNTIF(A2:V2,"=cd")), iar pentru Z2 de forma =COUNTIF(N95:W95,"=cd")
Jos, sub tabel, la Data, de fapt sub "Data" pe măsură ce termin de depus declarații scriu câte am depus în ziua respectivă. Spre exemplu, azi, am depus una. Mâine dacă depun 10, totalul la tabel va fi 11, iar sub data voi mai avea o linie unde pe 11/11 voi avea ca declarații depuse suma celor totalul minus suma celor anterioare. Mă ajută să știu pe zile numărul de declarații pentru că folosesc CLIF și așa pot verifica urgent dacă aplicația CLIF mi-a descărcat un număr egal de recipise cu numărul anterior.
Dacă depun odată cu declarațiile lunii curent declarații restante, atunci notez separat numărul lor și indexul îl trec în pagina lunii corespunzătoare și le marchez acolo cu galben.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.