Multumesc tomac!
Deci daca e incasare in valuta de la firma din Rep. Moldova pot incasa prin casa in valuta orice suma ca nu va intra in plafonul de casa/zi de 10.000.lei si plafonul/ pj.de 5000lei.
Doar daca as incasa de la pj romane in casa in valuta as tine cont de plafonul de casa? Dar la pj romane pot emite factura in valuta?E legal?
Dacă e încasare în valută e limitată și ea, indiferent de unde e clientul, dacă încasarea se face în România. Dacă încasarea se face în afara teritoriului României nu se aplică limitarea.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
si eu lucrez cu comertul on line. la persoane fizice fac factura pe numele celui care a comandat marfa si o pun in colet. banii ii incasez in cont prin fan curier.
in cazul in care imi scapa sa fac factura la timp .....in borderoul de la fan gasesc numele persoanei de la care mi-a intrat banii. ii emit atunci factura pe numele lui si listez 1 exemplar doar pt mine la dosar. nu am ce face.....nu ma duc sa caut clientu sa -i mai dau factura.
in cazul banilor primiti numerar faci factura pe pf cu bon fiscal. daca nu ai casa de marcat, trebuie clientul respectiv sa mearga la banca sa depuna banii.
si in cazul firmelor care nu vor factura emiti bon fiscal iti scazi marfa din gestiune si pa si la revedere!!
In cazul emiterii mai multor facturi catre persoane fizice, pt prestari de servicii, e nevoie sa creez client nou, cu CNP, la fiecare persoana sau pot crea unul singur - "persoane fizice"? Mentionez ca incasarea se face doar cu chitante.