Daca chiar vrei sa vezi situatia si nu primesti aceasta instiintare -desi sincer iti spun ca ma mir - cere din cand in cand si o fisa de ROL de la ei si acolo vezi exact unde stau sumele si daca apar sau nu achitate. In mod normal achitarea pe fiecare cont se face automat de catre sistemul lor, insa functioneaza ... cum stim, si cei care se ocupa de acest lucru de fapt nu se ocupa. De aceea se va intampla sa stea sumele achitate in conturile unice.
Ieri am primit pentru prima data instiintare privind stingerea obligatiilor de plata, pe perioada septembrie 2007-martie 2008. Un talmes-balmes, adica o varza totala, si sa ma duc sa rezolv cumva, deoarece stingerea este aleatorie si pe langa subiect.
Daca as fi utilizat contul 4282 sau 473, ar fi insemnat ca la finalul anului sa am solduri la toate conturile de contributii salariale + impozite. Si totusi stingerea soldurilor la respectivele conturi am efectuat in baza D100 in 2007 si D100+D102 in 2008.
Oricum ai sold la finele anului . E normal să contabilizezi în funcţie de înştiinţarea lor, iar dacă există necorelare între ce au ei şi cei ai tu, să faci un punctaj cu fişa pe plătitori de la ei.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.