format monetar

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?
balteanuc692

#16 Mesaj de balteanuc692 »

Ai vreo hotarare ceva in privinta asta? Sa am si eu ceva la mana daca ma intreaba..chestia cu banii personali era ridicola, p`aia am tinut-o un pic la inceput dupa care ... Si asta cu fondul de rulment e catastrofica..bineinteles ca vanzatoarele o suma baga dimineata...alta scot seara...dar ma rog... As fi tare fericit daca s-au abrogat dar sa am si eu ceva oficial, daca ai, iti multumesc.

balazse

#17 Mesaj de balazse »

Pai daca s-ar abroga acele hotarari (care sa zicem n-ar fi rau, macar cateva dintre ele) n-ar mai putea sa ne mai amendeze, sau ar scoate alte hotarari. :D

tomac

#18 Mesaj de tomac »

Sunt abrogate de prin noiembrie 2008, prin Legea 246/2008.

Legat de banii ce se introduc și se scot din sertar, chiar dacă nu e obligatoriu, este recomandat să se procedeze așa.Asta pentru că marcînd intrările/ieșirile de sume pe lîngă vînzări în orice moment ați scoate un X suma de la numerar în sertar ar fi cea reală, din sertar.
Să vă dau un exemplu:
- deschid dimineața și pun în casa de marcat 1000 lei așa că bat în casa de marcat o intrare de sume de 1000 lei
- pînă la ora 12 vînd și încasez numerar marfă de 2000 lei
- acum dacă aș face un X aș avea numerar în sertar 3000 lei
- din cei 3000 lei, mai exact din banii din sertar, plătesc o factură de 500 lei, ca urmare bat o ieșire de sume și atașez chitanța primită de la furnizor pentru cei 500.
- dacă fac X voi avea bani în sertar 2500 lei și scriptic și faptic
- mai vîn și încasez numerar de 3000 lei pînă la ora 17
- acum am bani în sertar 5500 lei
- vreau să depun la bancă niște bani și trebuie să iau din sertarul casei și să-i predau la caserie - să zicem 5000 lei. În acest caz, bat o ieșire de sume pe 5000 lei și fac monetar pe ei pentru a-i preda casierului ca acesta sî-i depună la bancă.
- mai vînd de 300 lei pînă la închidere. Nu e nevoie să mai bat ieșiri de sume, la închidere pentru că emiterea raportului Z va reseta valorile zilnice și orice X aș scoate după aceea va fi pe zero.Cei 300 se predau la caserie cu monetar.

Monetarul din SAGA este cel ce trebuie întocmit de caserie pentru soldul zilei.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

balteanuc692

#19 Mesaj de balteanuc692 »

Cei 300 ii dam la casierie dar ei fizic nu sunt bani incasati din vanzari ci cei bagati dimineata din cei 1000. Diferenta de 700 de unde ii scoatem? Daca cei 1000 bagati dimineata sunt din banii patronului si seara vrea sa ii ia inapoi? Cum contam asa ceva? Tare discutia :lol:

teodorg133

#20 Mesaj de teodorg133 »

Din umila mea experienta, stiu ca Monetarul reprezinta totalul incasarilor din vanzari cu numerar din ziua respectiva, egal cu Z-ul de la casa de marcat...ok..El se trece in reg.de casa la Incasari iar ceea ce se ridica ( ex.plati furniz., avans decontare,depunere banca..etc) apar la Plati in reg.casa...platile nu se bat in casa si deci nu influenteaza monetarul.. :roll: :oops:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

balteanuc692

#21 Mesaj de balteanuc692 »

Da, asa fac si eu in prezent si fondul de rulment il trec in Creditori intr-un analitic. Dar o fi corect? :oops:

teodorg133

#22 Mesaj de teodorg133 »

ce fond de rulment ??? :roll:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]

balteanuc692

#23 Mesaj de balteanuc692 »

Fond de rulment ii zic la suma bagata dimineata care nu reprezinta incas din vanzari ci marunt. In caz ca un cumparator vine cu o bacnota mare de 100 RON si vrea o guma de mestecat de 1 RON, sa am sa ii dau rest. Suma bagata dimineata...sa zicem 300 RON marunt, o scot seara. Aceasta suma nu influenteaza Z.

teodorg133

#24 Mesaj de teodorg133 »

Bun, si daca tot o retragi seara...de ce o mai treci in creditori ?....nu-i vad rostul...si nici n-as bate-o in casa..pt ca nu reprezinta incasari din vanzari...parerea mea !!! :oops:
[/color]

balteanuc692

#25 Mesaj de balteanuc692 »

Pai orice casa de marcat are dupa cum spunea Toma mai sus, o functie prin care poti baga sau scoate sume de bani fara sa afecteze incasarile din vanzari. In creditori le bag pentru ca vanzatoarele baga dimineata o suma si seara ori uita sa o mai scoata ori scoate alta suma. Sa am si eu o evidenta corecta a acestor sume. :roll:

tomac

#26 Mesaj de tomac »

Sumele marcate ca introduse pentru a da rest nu e nevoie să fie contabilizate, doar dacă sunt predate de către casier vînzătorilor. În cazul în care sunt sume ce nu se predau la caserie ci rămîn din vînzări, acestea nu se contabilizează.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

floreaf

#27 Mesaj de floreaf »

Unde gasesc Legea 246/2008?

Încuiat