Stornez si apare in iesiri neachitate

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
oprescum

#16 Mesaj de oprescum »

Multumesc asa am facut. Registrul de casa este ok, dar in Situatie Furnizori in ecranul de pati imi apare aceasta Dispozitie de incasare care, dupa mine, ar trebui cumva asociata facturii de stornare. Asa ramane acolo urat( subliniata cu rosu :) ) si mai apare si in situatie facturi neachitate. Adica daca ii prezint patronului meu situatia trebuie sa-i si mai explic ce si cum la facturile cu -. Oricum, multumesc pentru solutia pe care mi-ati oferit-o.

balazse

#17 Mesaj de balazse »

Si nu ai reusit sa sa asociezi cu factura?
Daca nu merge atunci sterge acea dispozitie si fa o plata la factura de storno, adica folosesti butonul plata, ii drept ca va fi cu minus, dar la mine a functionat.

tomac

#18 Mesaj de tomac »

Sau puteti face astel:
- intrati la registrul de casa si stergeti plata initiala (cea inregistrata 401.analitic=5311)
-adaugati in aceiasi zi in registrul de casa, in locul inregistrarii initiale (cea stearsa anterior) o inregistrare astfel 401=5311
Asa, folosind sinteticul, rulajul pe 401 nu va fi afectat si nici registrul de casa.
La restituirea banilor faceti in registrul de casa o inregistrare 5311=401 unde 401 e tot contul sintetic.
In situatia furnizorilor asociati facturii cu plus cea de stornare si va fi ok.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns