suspendare de activitate

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
robut

#16 Mesaj de robut »

Multumesc!
Tot in acest topic ,,Suspendarea.....in cativa pasi " am citit ca nu ma mai pot incadra cu suspendarea in termen, ptr.a nu plati taxa forfetara, la o firma care nu mai are activitate de 2 ani.Mi se pare absurd sa platesc o taxa ptr. nimic.

rogozs848

#17 Mesaj de rogozs848 »

am inteles ca se depune si la finante ceva acte alea cind poti si de cind iau finantele in considerare suspendarea ca ei sint cu forfetarul

botanc

#18 Mesaj de botanc »

rogozs848 scrie:am inteles ca se depune si la finante ceva acte alea cind poti si de cind iau finantele in considerare suspendarea ca ei sint cu forfetarul
Suspendarea se comunica in mod automat de catre Registrul Comertului catre Ministerul de Finante (la fel cum se procedeaza si la infiintarea firmei).
De altfel in decl.010 nu exista rubrica cu privire la suspendarea firmei.
Suspendarea nu inseamna ca nu mai trebuiesc depuse in continuare declaratiile trimestriale, anuale si cele 2 bilanturi.
Regimul derogatoriu de depunere a declaratiilor este separat de suspendare.
S-a mai scris pe forum despre acest lucru.
Ceea ce am scris mai sus cu privire la modalitatea de suspendare a firmei incepand cu data de 30.04.2009, prin depunerea actelor la inceputul lunii Mai 2009 este perfect legala, si 100% va spun ca suspendarea va fi comunicata Ministerului de Finante cu data prevazuta in Hotarare.
Am verificat in acest sens o seri de firme, examinand actul publicat in Monitorul Oficial Partea a IV-a si in acelasi timp pe http://www.mfinante.ro/contribuabili/li ... ridice.htm

rogozs848

#19 Mesaj de rogozs848 »

mi ai dat speranta miine sper sa rezolv mersi mult mam mai linistit succees in munca

robut

#20 Mesaj de robut »

Azi am insotit pe cineva la Camera de Comert ptr. suspendarea activitatii unei firme, care nu a desfasurat nici o zi de activitate de la infiintare.
Functionarele de aici au zis ca tot va trebui sa platim taxa forfetara si ne-au trimis sa intrebam la Finante.Nu am fost,insa am stat si m-am gandit: suspend activitatea cu data de 30.04.2009......taxa forfetara se plateste in functie de cifra de afaceri realizata in 2008, iar firma in 2008 era activa.....se pare ca au dreptate....... chiar daca ordonanta este data in 2009....Voi ce parere aveti ?
Si cu toate acestea tot mai multa lume se aseza la rand ptr.suspendarea activitatii.

bolbai

#21 Mesaj de bolbai »

Si in Oradea la Finante se aude ca vor plati si firmele suspendate taxa forfetara, ramane sa vedem daca apar ceva norme care sa aduca lamuriri.
Ioana B

septimiuv

#22 Mesaj de septimiuv »

cititi cu atentie ce scrie pe linkul de pe ministerul de finante

p.s. linkul e 3 posturi mai sus

bogeanua

#23 Mesaj de bogeanua »

Septimiuv a scris:"p.s. linkul e 3 posturi mai sus".La adresa indicata se pot gasi contribuabilii si nu informatii despre cum platesc impozit firmele cu activitate suspendata.Va ror frumos sa reveniti cu informatii suplimentare.
Scuze pt insistenta.

botanc

#24 Mesaj de botanc »

bogeanua scrie:Septimiuv a scris:"p.s. linkul e 3 posturi mai sus".La adresa indicata se pot gasi contribuabilii si nu informatii despre cum platesc impozit firmele cu activitate suspendata.Va ror frumos sa reveniti cu informatii suplimentare.
Scuze pt insistenta.
Pentru cei ce nu cunosc ce se gaseste la adresa indicata de mine, respectiv http://www.mfinante.ro/contribuabili/li ... ridice.htm, va spun ca este vorba de starea unui contribuabil, adica informatii despre vectorul fiscal, existand si un rand denumit "Stare contribuabil".
In cazul in care firma este radiata apare "RADIERE din data ZZ.LL.AAAA".
In cazul in care firma si-a suspendat activitatea apare "SUSPENDARE ACTIVITATE din data ZZ.LL.AAAA"
Pentru a fi mai clar va voi indica cateva CIF-uri de la firme care au facut suspendarea inainte de aparitia impozitului forfetar, respectiv inca din anul 2008.
CIF-17264864, suspendare cu 01.01.2009, cerere de mentiuni inregistrata in Reg. Comertului in data de 10.12.2008;
CIF-16174755, suspendare cu 12.12.2008, cerere de mentiuni inregistrata in Reg. Comertului in data de 12.12.2008;
CIF-18104608, suspendare cu 01.11.2008, cerere de mentiuni inregistrata in Reg. Comertului in data de 16.12.2008;
si una care a depus cu foarte mare intarziere actele la Registrul Comertului (ceea ce nu recomand, sa se depaseasca termenul de 15 zile de la data Hotararii/Deciziei)
CIF-23286824, suspendare cu 01.08.2008, cerere de mentiuni inregistrata in Reg. Comertului in data de 17.12.2008;
De aici rezulta foarte clar ca SUSPENDAREA activitatii firmelor este comunicata Ministerului de Finante cu data prevazuta in Hotararea AGA(Decizia asociatului unic), asa cum am mai precizat in acest topic.

bogeanua

#25 Mesaj de bogeanua »

Multumesc,acum am inteles despre ce se discuta de fapt.

Scrie răspuns