returnare marfa furnizori

ciobanum147

#16 Mesaj de ciobanum147 »

Multumesc mult paturcai imi dai un mare ajutor- :oops:
-am mentionat ca mi-a adus ad-torul o alta factura intocmita tot cu data din aprilie-noi suntem furnizori- (l-am pus sa puna data din iulie si sa semneze -acum nu stiu cand s-a inregistrat clientul respectiv ,)mie mi-a adus actele sa le fac pe iulie ,aug, si sept.acum in octombrie mi-a adus o sacosa cu acte!!!-
da marfa este la ei cum sa ramana firma in paguba?
-ei detin marfa cu mai putin cele doua tipuri de marfuri pe care nu le vroiau.
-beneficiarul nu-mi vinde nimic inapoi-
-intrebarea mea este cum operez in saga -sa stornez prima fact din aprilie(in iulie) si sa o inregistrez pe cea de a doua fact.in iulie ? de asta mi-e frica sa nu gresesc sa mi se dea evidenta peste cap -avand in vedere faptul ca nu am mai facut asa ceva pana acum .-
inca o intrebare acest client este dator la noi si noi ii dam marfa valoa
rea este destul de mare 50000-70000ron treb.facute ordine de compensare intre ei (prin acele ordine cu regim special?s-au pot sa fac direct compensarea prin NC-trebuie prin IMI?-
multumesc tie si celorlalti care pot sa ma ajute :oops:

eugen01

#17 Mesaj de eugen01 »

ehhmmm o sa imi permit sa va raspund eu la cateva din problemele ridicate.

1.Pentru clarificarea situatiei, avand in vedera ca societatea respectiva are situatiile la zi cereti o fisa de cont, pentru a nu bulversa si situatiile lor.
2.Stornare in Saga.E foarte simplu,In meniul Operatii>Iesiri ne pozitionam/alegem factura pe care vrem sa o stornam.In partea de jos a ecranului, intre Plata si NC este butonul Stornez."Click"-aim pe el ..Saga emite automat o factura cu data din ziua stornarii cu toate rubricile completate pe minus.Tot ce trebuie sa modificam este Nr.document.Saga il emite cu nr facturii de stornat la care aduga un s mititel.O face pt a ne atentiona. Noi trebuie sa punem numarul ultimei facturi emise de noi plus 1 (daca ultima factura emisa a fost 9002 vom modifica nr facturii de stornare, aceeea cu s mic in 9003).Pentru a respecta prevederile referitoare la secventialitatea facturilor emise
3.Pentru Compensare trebuie neaparat formularul special (rosu+albastru) acesta este documentul justificativ pentru NC de compensare.Compensarile prin IMI se fac , daca nu ma inseala memoria, doar daca se fac cu institutii, societati de stat. (dar se poate sa ma insel ...Hotararea Guvernului nr. 685/1999 )

sper ca v-am fost de folos.Spor la treaba.

ciobanum147

#18 Mesaj de ciobanum147 »

Multumesc din suflet eugen am rezolvat azi cu stornarea m-am chinuit un pic dar a meritat am mai invatat ceva :D
o zi buna !

Scrie răspuns