felicitari
Re: felicitari
Nu orice delegatie/imputernicire este acceptata ci DOAR PROCURA NOTARILA.
CUm functioneaza treaba cu procura notariala este simplu: firma care doreste sa te imputerniceasca solicita de la Registrul COmertului un Certificat constatator din care sa rezulte cine este Administratorul firmei care doreste sa iti dea imputernicire/procura. Administratorul merge personal cu Cedrtificatul constatator, se legitimeaza in fata notarului si cu o copie dupa actul de identitate a celui pe care doreste sa-l imputerniceasca obtine acea procura notariala.(ca suma este minim 30 lei--->certificat+60 lei taxa notriala)
Referitor la certificatul digital este mult mai bine sa cumperi certificatul pe persoana fizica deoarece iti da posibilitatea ca acel certificat sa-l utilizezi la mai multe firme. Daca certificatul este luat pe numele firmei, ca persoana juridica, nu poate fi folosit pentru depunere de documente pentru alta persoana juridica.
CUm functioneaza treaba cu procura notariala este simplu: firma care doreste sa te imputerniceasca solicita de la Registrul COmertului un Certificat constatator din care sa rezulte cine este Administratorul firmei care doreste sa iti dea imputernicire/procura. Administratorul merge personal cu Cedrtificatul constatator, se legitimeaza in fata notarului si cu o copie dupa actul de identitate a celui pe care doreste sa-l imputerniceasca obtine acea procura notariala.(ca suma este minim 30 lei--->certificat+60 lei taxa notriala)
Referitor la certificatul digital este mult mai bine sa cumperi certificatul pe persoana fizica deoarece iti da posibilitatea ca acel certificat sa-l utilizezi la mai multe firme. Daca certificatul este luat pe numele firmei, ca persoana juridica, nu poate fi folosit pentru depunere de documente pentru alta persoana juridica.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
multumesc mult pentru bunavointa si pentru raspunsul complet; asa este, chiar azi m-a sunat un client foarte nedumerit, sa-mi spuna ca notarul la trimis la Registrul Comertului sa ia un certificat constatator.. unii chiar nu realizeaza ca nu scrie pe fruntea lor ca sunt administratori la SC X 

Nu este adevărat 100%.paturcai scrie:Nu orice delegatie/imputernicire este acceptata ci DOAR PROCURA NOTARILA.
Împuternicire autentificată de notar se folosește la depunerea declarațiilor de către contribuabilii mari și mijlocii.
Cine nu crede să citească Ordinele 2520/2010, 2568/2010 și 858/2008.
Primele două se referă exclusiv la contribuabili mari și mijlocii.
Mai mult, din Ordinul 858/2008 nici măcar nu rezultă că e vorba de "împuternicire" ci de un act emis de contribuabil din care să reiasă dreptul titularului certificatului digital de a depune declarații pentru contribuabil.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Daca nu am firma de contabilitate si nici nu sunt angajat la firma respectiva,administratorul poate sa-mi faca imputernicire pentru semnatura digitala? Este legal sa semnez niste declaratii daca nu sunt angajatul firmei? Va multumesc.
Da, nu este condiționată semnătura digitală de calitatea de salariat a unei firme.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc Toma C. Foarte pretioase informatiile tale ! Si linistitoare !
Totusi daca nu sunt salariatul firmei (firma e suspendata sau nu mai are activitate de 1 an etc) , in cadrul imputernicirii notariale la rubrica in calitate de ce trec ?
pe ce baza semnez eu declaratiile firmei respective?
pe ce baza ma imputerniceste pe mine administratorul firmei?
pe ce baza semnez eu declaratiile firmei respective?
pe ce baza ma imputerniceste pe mine administratorul firmei?
poti sa scrii ce vrei acolo. Stiu pe cineva cu semnatura digitala si transmite *(pe baza de act notarial facut intre el si mai multe firme) la vreo 50 de firme on line.
Acele firme sunt tinute de alti contabili dar el le trimite cu semnatura lui digitala.
Acele firme sunt tinute de alti contabili dar el le trimite cu semnatura lui digitala.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Eu depun declaratiile online la toti din...prietenie.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
se pare ca la finante nu se mai cere imputernicirea trecuta pe la notar ,ci doar semnata si stampilata de administrator, decl.150 si o copie dupa cartea de identitate a persoanei care are
certif.digital .
daca a depus cineva ,poate ne spune si noua !
certif.digital .
daca a depus cineva ,poate ne spune si noua !
Uite ce am primit de la Serviciul de "asistenta" contribuabili:
fix nimic