Saga sub Linux
-
SAGA si Linux.
Nu cred că Linuxul este o variantă viabilă, cel puţin pentru mine. Există prea multe incompatibilităţi şi o grămadă de drivere pe care nu le găseşti. Varianta preferată de mine pentru o reţea de firmă este cu licenţe Windows XP Home, sau Windows Vista Home Basic şi un server, care poate fi instalat şi configurat pe un computer cu Windows XP Professional. SAGA rulează excelent şi pe versiunile Windows pe 64 de biţi. Nu cred că există o firmă, care să nu-şi permită să cumpere, măcar o licenţă OEM pentru un sistem de operare Windows. Să-mi bat capul cu Linuxul când pot lua Windows Vista Home Basic cu 300 de lei şi Microsoft Office Home and Student cu 199 de lei care se poate instala pe trei computere. Dacă fac socoteala, cu 1.100 de lei am trei computere cu licenţă pentru S.O. şi Office. Cu 300 € am scăpat.
Baftă.
Baftă.
Re: SAGA si Linux.
ai grija ca licenta aia nu e pentru persoane juridicemunteanv512 scrie:Microsoft Office Home and Student cu 199 de lei care se poate instala pe trei computere. Baftă.

daca te prinde e ca si cum nu ai avea
nu am reusit.. inca.
e ceva de la programul Saga. nu poate crea directorul C:\Temp .. cred..
ceva de genul acesta
am scris la firma asta..
Aici dupa ce a inceput sa dezarhiveze a aparut prima eroare
o fereastra cu Microsoft Visual Foxpro:
Fatal error: Exception code=80000100 @ 06.11.2008 16:33 Error log file c:\Saga 3.0\VFP9rerr.log
acesta scrie in fisierul log din saga:
"Fatal error: Exception code=80000100 @ 06.11.2008 16:38. Error log file: C:\SAGA C.3.0\VFP9Rerr.log
Called from - init line 0 { c:\saga c.3.0\sc.exe}"
am cautat pe net despre aceasta eroare si am gasit referinta de mai jos:
http://support.microsoft.com/kb/221734
daca vedeti acolo scrie ca ar trebui schimbate niste comenzi in procedura SC.EXE ca sa mearga ok.
daca reusiti sa rezolvati cumva ace3asta tot ce se poate sa mearga si pe linux ubuntu.
raspunsul:
Linkul nu are legatura in problema.
Stergeti fisierul "xzip.dll" din directorul programul. Aceasta operatie va forta programul sa treaca pe sistemul de arhivare alternativ.
Poate se rezolva asa.
am cautat dar tot nu merge. ..
si cam asta e.
cat despre licenta eu preferam sa-mi cumpar eu sigur o licenta pe windows pt firma (daca era pana la urma), ideea era ca se foloseste si Linux la unii si era bine sa fie functional.

e ceva de la programul Saga. nu poate crea directorul C:\Temp .. cred..
ceva de genul acesta
am scris la firma asta..
Aici dupa ce a inceput sa dezarhiveze a aparut prima eroare
o fereastra cu Microsoft Visual Foxpro:
Fatal error: Exception code=80000100 @ 06.11.2008 16:33 Error log file c:\Saga 3.0\VFP9rerr.log
acesta scrie in fisierul log din saga:
"Fatal error: Exception code=80000100 @ 06.11.2008 16:38. Error log file: C:\SAGA C.3.0\VFP9Rerr.log
Called from - init line 0 { c:\saga c.3.0\sc.exe}"
am cautat pe net despre aceasta eroare si am gasit referinta de mai jos:
http://support.microsoft.com/kb/221734
daca vedeti acolo scrie ca ar trebui schimbate niste comenzi in procedura SC.EXE ca sa mearga ok.
daca reusiti sa rezolvati cumva ace3asta tot ce se poate sa mearga si pe linux ubuntu.
raspunsul:
Linkul nu are legatura in problema.
Stergeti fisierul "xzip.dll" din directorul programul. Aceasta operatie va forta programul sa treaca pe sistemul de arhivare alternativ.
Poate se rezolva asa.
am cautat dar tot nu merge. ..
si cam asta e.
cat despre licenta eu preferam sa-mi cumpar eu sigur o licenta pe windows pt firma (daca era pana la urma), ideea era ca se foloseste si Linux la unii si era bine sa fie functional.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
@munteanv512 singurele drivere pe care nu le-am gasit sunt pt. casa de marcat datecs ... nu o sa incep comparatii intre linux si windows,fiecare decide ce SO foloseste, eu m-am fript dupa ce din plictiseala cineva (sau ceva ,nu stiu daca a fost sau nu virus) mi-a ras partitia unde am avut programele de conta , au fost 2 luni de cosmar pana am reusit recuperarea partiala a datelor ,de atunci folosesc linux pe server si se implinesc 3 ani de cand dorm linistit.
@herganiec roaga admin. de sistem sa actualizeze wine la ultima versiune (development release 1.1.11) iar folderul Saga sa aiba permisiuni depline pt. scriere si citire, montarea folderului pe statiile de lucru sa le faca prin ssh la mine a functionat fara erori chiar si actualizarea fara sa sterg xzip.dll , nu am reusit listarea cu cod de bare acolo imi da o eroare care ma depaseste (deocamdata)
@herganiec roaga admin. de sistem sa actualizeze wine la ultima versiune (development release 1.1.11) iar folderul Saga sa aiba permisiuni depline pt. scriere si citire, montarea folderului pe statiile de lucru sa le faca prin ssh la mine a functionat fara erori chiar si actualizarea fara sa sterg xzip.dll , nu am reusit listarea cu cod de bare acolo imi da o eroare care ma depaseste (deocamdata)

"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius
winecfg ...l-am facut praf
nu stiu ce am lucrat ca eram nervos pe o declaratie si ...m-am razbunat ! Singura fericita e nevasta mea , acum se poate juca Diablo II si Civ City dupa ultimele setari pe Ubuntu 
Ca sa rezolv problema dll-urilor lipsa (din "drive_c")i-am dat cale la "drive_c" direct partitia C a calculatorului unde este instalat windows desi cei de la wine hq nu recomanda acest lucru
si am copiat si mfc71.dll in folderul programului (are toate dllurile necesare acolo) tot se incapatineaza sa nu listeze codurile de bare
O sa postez exact si ce spune in eroare dar pe saptamana viitoare cand se mai linistesc apele.

Ca sa rezolv problema dll-urilor lipsa (din "drive_c")i-am dat cale la "drive_c" direct partitia C a calculatorului unde este instalat windows desi cei de la wine hq nu recomanda acest lucru

"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius
am pus alta varianta mult mia buna decat Ubuntu (care mi se intepenea de multe ori in programe)
am pus PCLinuxOS de cateva zile. merge brici. are toate aplicatiile incluse.
nu am incercat (inca! ) Saga.
am pus PCLinuxOS de cateva zile. merge brici. are toate aplicatiile incluse.
nu am incercat (inca! ) Saga.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
saga in linux
am instalat saga in linux si merge mult mai bine decit pe windous