declaratia 112

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
Scrie răspuns
paturcai

Re: declaratia 112

#166 Mesaj de paturcai »

stanm711 scrie:...nu mai pot, ma impusc. :?
Sa-mi dati adresa.
Stiti unde scrieti http://www.anaf.ro, sau http://www.yahoo.ro ? Ei in acel loc se numeste bara de adrese.
1. Acolo in acel loc in loc sa scrieti: http://www.anaf.ro, veti scrie: ABOUT:CONFIG si dati enter, veti primi urmatorul mesaj: ATENTIE, CAINE RAU! Aici apasati butonul: Voi avea grija, promit!
2. Megeti cu mouseul dati click pe la inceputul acestei fraze (o scriu mai jos):
security.ssl.allow_unrestricted_renego_everywhere__temporarily_available_pref
3. Tineti:
- tasta SHFT APASATA (e pe tastatura cu o sageata in sus) si apasati (tot de pe tastatura FARA SA RIDICATI DEGETUL DE PE TASTA SHIFT) sageata dreapta. In timp ce apasati (sau tineti apasat pana se albastreste toata fraza scrisa de mine) se va selecta ceea ce urmeaza sa copiati. Dati drumul la tasta SHIFT. Copierea se face tot de la tastatura folosind o copmbinati ede taste: CTRL+C (adica apasati butonul din partea stanga -din coltul tastaturii, stanga jos - si tinand inca apasat CTRL, veti apasa si tasta "C" ). In memoria tampon (clipboard) se copiaza acea fraza (sau orice selectati).
4. Mergeti la PASUL 1 (din explicatiile mele) si veti vedea ca scrie: FILTRU, dati click cu mouseul ca si cum ati vrea sa scrieti ceva, dar dupa ce dati click acolo veti apasa o noua combinatie de taste: CTRL+V (deja stiti)
5. Filtrul va ascunde tot noianul de linii scrise acolo si va v-a lasa ce va intereseaza. Dati dublu click scurt cu mouseul.

Acum normal ca nu o sa mai vreti sa va impuscati.
Am mai ratat o sansa!
:wink:
Succesuri nebanuite.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

stanm711

#167 Mesaj de stanm711 »

Multumesc pentru raspuns. Cu "succesurile" mai vedem, prea multe "impuse" (Internet Explorer, Adobe Reader versiunea ?).

stanm711

#168 Mesaj de stanm711 »

Multumesc pentru indicatiile pretioase, am reusit sa transmit cu succes o declaratie, dar mai am doua. Intre timp, fratele meu nu a avut ce face si mi-a instalat o versiune noua Adobe Reader. Alte belele.

dindelegana

#169 Mesaj de dindelegana »

buna ziua ,

am transmis azi o D112 ,mi-a dat numar de inreg.,imi zice ca este valida dar nu am descarcat recipisa;

intrebare;care e recipisa ? asta unde imi spune ca declaratia este valida (nu apare CUI ) sau alta? daca e alta de unde se dascarca ?

cu multumiri!

badalaum161

#170 Mesaj de badalaum161 »

Recipisa o listezi de la sectiunea Stare delcaratie 112 pe site-ul ANAF, unde va aparea si nr. declaratie trimise online

fagarasa176

#171 Mesaj de fagarasa176 »

@dindelegana intri AICI introduci indexul de incarcare + CUI apesi verifica....in fereastra care se deschide unde scrie "Consultati recipisa" dai click si se deschide recipisa pe care o printezi
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

dindelegana

#172 Mesaj de dindelegana »

multumesc mult,asta seamana a recipisa;

o zi buna!

promovest96

#173 Mesaj de promovest96 »

balazse scrie:Daca la acel punct de lucru sunt peste 5 angajati atunci trebuie declarat la finante, cerut cif, precum declarat in D.112.
]
Buna ziua
Puteti, va rog sa-mi spuneti de cand e obligatoriu CIF la peste 5 angajati/punct de lucru ?

Multumesc!

balazse

#174 Mesaj de balazse »

Cred ca incapand cu anul 2007 prin OMFP 2296/2007 (prin aceasta s-a aprobat formularul 060), vezi aici postarea lui TomaC referitor la sedii secundare:
http://www.sagasoftware.ro/?p=231

dindelegana

#175 Mesaj de dindelegana »

buna ziua!
revin cu alte probleme ;

1.inca nu am primit autentificarea de la MF,(raspuns la D150)
2. am incercat sa fac declaratiile si am intimpinat urmatoarele ;
la declaratia 112 totul a fost ok ,am semnat (digital) dar cind a aparut certificatul am introdus pin am dat clic pe verificare dar nu se mai intimpla nimic (imi apare clepsidra si asa ramine),si nu pot sa deschid pdf ,mi se blocheaza complet(are vreo legatura varianta de adobe,este 8);are vreo legatura faptul ca nu am primit autentificarea de la finante,pentru ca am facut D300,si D100 si nu am avut probleme cu semnatura.

va rog sa ma luminati si pe mine;

eugen01

#176 Mesaj de eugen01 »

1. http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... 150#p94085
(Balazse)
2.
botanc scrie:Asa mai pe scurt, pentru depunerea ONLINE in baza certificatului digital (evident activat pentru firma respectiva) operatiunea consta in urmatorii pasi (daca am omis/gresit ceva rog colegii sa ma corecteze);
IMPORTANT;
A. Certificatul digital trebuie sa fie instalat in prealabil pe calculatorul pe care se semneaza declaratia;
B . Stick-ul cu semnatura digitala trebuie sa fie conectat la USB-ul calculatorului pe care se semneaza declaratia (se transmite declaratia)
Apoi pasii sunt urmatorii:
1. Se genereaza din SAGA (stat de salarii - > Declaratia unica 112 -> Generare PDF - Se deschide un fisier PDF avand denumirea D112_12345678_AAAA_LL.PDF unde:
- 12345678 -> reprezinta CODUL FISCAL al firmei respective;
- AAAA -> reprezinta ANUL FISCAL pentru care se depune declaratia;
- LL -> reprezinta LUNA pentru care se depune declaratia.
2. Presupunand ca nu avem de facut modificari asupra datelor generate de SAGA in fisierul PDF mergem la pagina 2 si apasam butonul VALIDARE.
3. Daca am primit mesajul 'Validarea s-a terminat cu succes!A fost atasat fisierul Decunica.xml. Copiati fisierul PDF pe CD pentru unitatea fiscala. atunci apasam butonul OK.
4. Mergem la pagina 3 acolo unde apar numele si prenumele, precum si functia celui care semneaza.
5. In partea dreapta avem o casuta deasupra caruia scrie Semnatura si stampila
6. Apasam cu click dreapta pe casuta cu Semnatura si vom proceda la semnarea declaratiei PDF cu semnatura digitala obtinuta. Se va cere parola stabilita pentru semnatura digitala.
7. Se va cere salvarea fisierului intr-o locatie. De preferat sa se salveze intr-un folder SPECIAL aceste declaratii semnate, pentru a nu fi rescrise fisierele la o noua generare a unei alte declaratii 112 pentru aceeasi firma si aceeasi luna.
8. Se inchide fisierul cu declaratia 112.
9. Se merge pe http://www.anaf.ro/public/wps/portal/ANAF
10. Se acceseaza "Depunerea se face prin portalul http://www.e-guvernare.ro "
11. Se acceseaza "Pentru a depune declaratiile ANAF apasati aici."
12. Se acceseaza "Pentru depunerea declaratiei privind obligatiile de plata si evidenta nominala a persoanelor asigurate(112), va rugam sa va autentificati mai jos:"
13. Se autentifica cu certificatul digital.
14. Se transmite fisierul PDF generat de SAGA si semnat cu certificatul digital.
15. FOARTE IMPORTANT - Se listeaza recipisa de confirmare a depunerii, deoarece aceasta contine numarul cu care se poate verifica starea declaratiei.
Se continua depuenrea si altor declaratii 112 (cu mare grija la corelarea indezului cu fiecare CUI pentru care s-a depus declaratia unica 112)
16. Se verifica la http://www.anaf.mfinante.gov.ro/StareD112/ starea declaratiei 112 pana la obtinerea unui mesaj de VALIDARE sau EROARE.

promovest96

#177 Mesaj de promovest96 »

balazse scrie: referitor la sedii secundare:
http://www.sagasoftware.ro/?p=231
Va multumesc pentru raspuns, deci sa inteleg ca nu are alte implicatii decat ca trebuie sa defalc impozitul pe salarii in D112 intre sediu si punct de lucru....?

O zi buna!

balazse

#178 Mesaj de balazse »

Daca ai ajuns la 5 angajati trebuie sa mergi la finante si sa ceri CIF pentru acel punct de lucru, iar in program va trebui sa selectezi care angajat este pentru acel punct de lucru, astfel in D.112 se va completa automat impozitul datorat pentru sediul secundar.

promovest96

#179 Mesaj de promovest96 »

Sar'na!!! :D

ghineae609

#180 Mesaj de ghineae609 »

Am o problema. Am generat d 112 dar suma de la CAS asigurati este diferita de cea calculata in stat. In stat am 128 si in declaratie 145.....Oare de ce?

Scrie răspuns