declaratia 394
E posibil ca acel furnizor sa aibe puncte de lucru in mai multe localitati si dvs. sa fi utilizat codul fiscal al punctului de lucru. In aceste conditii, trebuie cautat codul fiscal al sediului principal. Abia acel cod se va putea verifica daca este al unui platitor de TVA sau nu.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
am verificat pe site min. fin. si nu este inregistrat ca platitor de tva desi eu am factura (poate luata de la colt) cu tva.la introducerea furnizorului in martie nu aveam instalata optiunea de verificare prin programul microsoft soap tolokit si nici pe site min fin n-am verificat fiecare furnizor.am preluat in jurnalul de cumparari si implicit in decl 300 si factura cu pricina.intrebarea mea era :in decl 394 preiau furnizorul desi stiu ca nu e in regula ?
Mai poti incerca sa te duci la intrari/iesiri, si la furnizorul/clientul respectiv sa iei o factura, dai click pe ea, si apesi pe butonul pe care scrie NOTA CONTABILA. Vezi daca ti-a facut nota. Sunt cazuri rarisime sa nu faca NC, dar sunt. Am avut un astfel de caz la intrari valuta. Si am ramas asa cu el. L-am facut de mana.
Daca nici asa nu gasesti eroare trimite baza de date la SAGA si-ti vor multumi.
Daca nici asa nu gasesti eroare trimite baza de date la SAGA si-ti vor multumi.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Deocamdata ,pentru astfel de cazuri rezolvarea este urmatoarea:se intra in "furnizori /"clienti" ,si la tertul respectiv se da "modificare",parcurgand coloana cu "tara".Chiar daca este corect declarat "RO".Se da salvare si gata .Apare si in lista tertilor din decl.394 .Partea proasta e ca trebuie sa "ochesti"ce fz / cl nu-ti preia programul in declaratie!