declaratia 394
-
Salut tuturor si La multi ani !
Acum am citit ce a scris stanm482 si intreba ,,ce pateste la un control incrucisat ''.Eu am avut o situatie in care nu mi s-a dat o factura cu achizitii din Bulgaria ( ca atare nu am prins-o) si au venit cei de la finante (mi-au facut cu ocazia aceasta control pe 6 ani ) si sa revin,amenda a fost 2 % din valoarea reclamata de bulgari.
Acum am citit ce a scris stanm482 si intreba ,,ce pateste la un control incrucisat ''.Eu am avut o situatie in care nu mi s-a dat o factura cu achizitii din Bulgaria ( ca atare nu am prins-o) si au venit cei de la finante (mi-au facut cu ocazia aceasta control pe 6 ani ) si sa revin,amenda a fost 2 % din valoarea reclamata de bulgari.
Daca faceti verificarea tuturor tertilor o sa va atentioneze daca vre-un cod fiscal este al unui neplatitor si o sa va intrebe daca doriti deselectarea lui din declaratie.
Daca stiti ca e neplatitor puteti sa-l deselectati manual
Daca la creare ati verificat tertii cu butonul "Vies" din nomenclatoarele de clienti/furnizori, la cei platitori de TVA v-a setat CUI cu RO in fata.In D394 exista mai multe butoane de selectie/deselectie.
Daca stiti ca e neplatitor puteti sa-l deselectati manual
Daca la creare ati verificat tertii cu butonul "Vies" din nomenclatoarele de clienti/furnizori, la cei platitori de TVA v-a setat CUI cu RO in fata.In D394 exista mai multe butoane de selectie/deselectie.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Am verificat toti tertii cu "VIES".In D 394 clientii pentru care am intocmit facturi si sunt neplatitori de TVA, i-a preluat in declaratie chiar daca nu au RO in fata codului fiscal.
Am sa-i deselectez manual insa mai am o intrebare :
am un furnizor care are trecut pe fact RO in fata codului fiscal,intocmeste facturi cu TVA iar cand l-am verificat in VIES imi zice ca nu este platitor de TVA, ce sa fac in aceasta situatie?
Multumesc!
Am sa-i deselectez manual insa mai am o intrebare :
am un furnizor care are trecut pe fact RO in fata codului fiscal,intocmeste facturi cu TVA iar cand l-am verificat in VIES imi zice ca nu este platitor de TVA, ce sa fac in aceasta situatie?
Multumesc!
Atentie la aceste cazuri: poate fi o factura emisa de un punct de lucru al unei societati, iar codul inscris pe factura sa fie cel al punctului de lucru. Verificati acest aspect, iar daca e asa trebuie sa inlocuiti acel CUI al punctului de lucru cu cel al sediului central, sediu ce mai mult ca sigur figureaza in evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA in RO.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
eroare 1429 la 394
Am instalat Soap Toolkit 3.0 exista conexiune continua la internet si totusi nu reusesc din cauza acestei erori 1429 sa verific furnizorii si clientii,va rog ajutati-ma cu un sfat.Mentionez ca am instalat si dezinstalat programul de mai multe ori,am dat si Repair dar apare aceeasi eroare.Unde gresesc?Multumesc anticipat.
declaratia 394
CE SE AUDE IN 2010 DECLARATIA 394 VA FI LUNAR ?
eroare 1429
In continuare la verificare terti primesc aceeasi eroare.Mesajul care urmeaza ecranului cu eroare 1429 nu este cel de Server busy ci urmatorul"Optiunea este functionala numai daca aveti instalat SOAP Toolkit 3.0 si exista o conexiune la internet functionala".Mi s-a spus ca in ultima saptamana a fost intradevar foarte aglomerat si este o eroare des intalnita,sa mai incerc in afara orelor de trafic intens .Voi mai incerca dar mi-e teama sa nu fie o alta problema mai complexa,poate din Saga,desi nu am avut nici un fel de probleme pana acum si iata se apropie data de 25 ianuarie.Sa mai actualizez inca o data versiunea 346?Voi intampinati dificultati la verificare?
declaratia 394
in declaratia 394 nu se trec bonurie de motorina (bon fiscal).multumesc