declaratia 394
-
Buna
am verificat tertii la declaratia 394 si eu am cativa clienti trecuti in fisiere fara RO, iar la verificare 394 SAGA zice ca sunt platitori de TVA. Eu am un dosar cu date identificare clienti, de la care am inclusiv stampila lor si la acesti clienti nu figureaza pe stampila niciun RO inaintea codului fiscal, ca am tocmai verificat. Pana la urma pe cine sa cred, stampila firmei sau pe SAGA?
Multam mult!
am verificat tertii la declaratia 394 si eu am cativa clienti trecuti in fisiere fara RO, iar la verificare 394 SAGA zice ca sunt platitori de TVA. Eu am un dosar cu date identificare clienti, de la care am inclusiv stampila lor si la acesti clienti nu figureaza pe stampila niciun RO inaintea codului fiscal, ca am tocmai verificat. Pana la urma pe cine sa cred, stampila firmei sau pe SAGA?
Multam mult!
-
Va rog puteti sa ma sfatuiti ce sa fac cu dec 394 care pt semestrul II este pe zero. Firma are activitatea suspendata nu a livrat sau achizitionat nimic, nu a emis nici un fel de facturi. Sa o listez cu valoare zero ? Am inteles ca nu ar primi-o cei de la finante si cum ca ar trebui sa depun o declaratie scrisa la registratura, cum ca nu am depus dec 394, altfel ma pot sanctiona cu amenda.
Va rog din suflet sa-mi spuneti ce sa fac ?
Va multumesc.
Va multumesc.
ureac scrie:Va rog puteti sa ma sfatuiti ce sa fac cu dec 394 care pt semestrul II este pe zero. Firma are activitatea suspendata nu a livrat sau achizitionat nimic, nu a emis nici un fel de facturi. Sa o listez cu valoare zero ? Am inteles ca nu ar primi-o cei de la finante si cum ca ar trebui sa depun o declaratie scrisa la registratura, cum ca nu am depus dec 394, altfel ma pot sanctiona cu amenda.
Va multumesc.
declaratia 394 nu se depune cu zero pt. ca cei de la finante nu o primesc.
chiar daca firma nu este suspendata daca nu ai avut achizitii sa livarari in scopuri de tva nu se depune si nu te va sanctiona nimeni.
M-am saturat deja de cit am scris asta: cind raspundeti cuiva nu mai citati tot mesajul. Nu are sens. Apasati butonul "Raspunde" nu "Citeaza".
Credeti ca cel ce intreaba e atit de aerian incit daca nu e citat nu-si da seama ca i se raspunde lui?
Citarea se foloseste doar atunci cind
- intr-un topic lung, fara a cita un mesaj anterior postat undeva mai la inceput de exemplu, raspunsul ar fi fara sens
- se doreste sublinierea unei parti, care se si citeaza, dintr-un mesaj anterior, artind astfel ca raspunsul se refera sau are legatura cu citatul respectiv
- cind se citeaza, daca se doreste, alte texte (de exemplu in cazul acestui forum citate din codul fiscal, codul de procedura fiscala, legi, HG, etc)
Credeti ca cel ce intreaba e atit de aerian incit daca nu e citat nu-si da seama ca i se raspunde lui?
Citarea se foloseste doar atunci cind
- intr-un topic lung, fara a cita un mesaj anterior postat undeva mai la inceput de exemplu, raspunsul ar fi fara sens
- se doreste sublinierea unei parti, care se si citeaza, dintr-un mesaj anterior, artind astfel ca raspunsul se refera sau are legatura cu citatul respectiv
- cind se citeaza, daca se doreste, alte texte (de exemplu in cazul acestui forum citate din codul fiscal, codul de procedura fiscala, legi, HG, etc)
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Declaratia 394 se depune cu zero,finantele o inregistreaza in registru dar nu in programul lor care nu o poate prelua, am avut caz.Cand au tematici scot liste din program cu nedepuse intre care apar si cei cu zero dar care scapa de amenda daca fac dovada cu formatul de hartie inregistrat.In lege se sanctioneaza nedepunerea sau DEPUNEREA CU INTARZIERE si platim aceleasi amenzi chiar daca avem zero sau miliarde.Ca fapt divers ,am depus in 04.2009 decl 394 pt sem2 2008 si am primit amenda 12.000 la 2 firme care au castigat procesul definitiv si irevocabil dupa recurs DGFP.Instanta a transformat amenda in avertisment iar cei de la Finante au inceput sa faca spume explicand ca in tara asta nu e justitie??????Ca sa vezi!
-
Imi cer scuze daca s-a mai discutat dar n-am gasit unde, evenual daca puteti sa-mi dati un link referitor la facturile emise la bonurile fiscale. Cum se introduc la iesiri? sa pot sa le am in D394.
As putea sa procedez in felul urmator?:
1.sa introduc raportul z la iesiri,
2.sa introduc o iesiere cu minus in valoarea facturii emisa la bon
3.sa introduc factura de iesire.
Imi apare intradevar in jurmalul de tva o iesire cu minus pt care nu am document cu minus dar asa am totaluri corecte si in jurmale si in D394. Nu stiu insa daca nu imi va denatura altceva? descarcarea de gestiune?.....
As putea sa procedez in felul urmator?:
1.sa introduc raportul z la iesiri,
2.sa introduc o iesiere cu minus in valoarea facturii emisa la bon
3.sa introduc factura de iesire.
Imi apare intradevar in jurmalul de tva o iesire cu minus pt care nu am document cu minus dar asa am totaluri corecte si in jurmale si in D394. Nu stiu insa daca nu imi va denatura altceva? descarcarea de gestiune?.....