ordonanta 13
-
Re: ordonanta 13
Din cele constatate pe diferetele institutii nu se calculeaza pentru fractiune de luna.
Altceva. Numai pentru linistea mea sufleteasca, ca n-o sa dau ortu` popii prost, sumele inscrise ca deducere in contul 741x sunt impozabile.
Sau nu?
Altceva. Numai pentru linistea mea sufleteasca, ca n-o sa dau ortu` popii prost, sumele inscrise ca deducere in contul 741x sunt impozabile.
Sau nu?
Da, sunt impozabile.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
buna ziua ,ca de fiecare data apelez la voi cu rugamintea de a ma ajuta in problema pe care o am:
-am angajat un somer si implicit beneficiez de ordonanta 13,am facut setarile cf.sfaturilor d-nului tomac de la punctul 1,cu 0 la toate obligatiile datorare de angajator mai putin com.itm,am facut declaratiile dar la cas apare eroare ce sa fac?
-am angajat un somer si implicit beneficiez de ordonanta 13,am facut setarile cf.sfaturilor d-nului tomac de la punctul 1,cu 0 la toate obligatiile datorare de angajator mai putin com.itm,am facut declaratiile dar la cas apare eroare ce sa fac?
-
Am impresia ca din cauza ca angajatul respectiv apare cu 0, ceea ce nu e corect pentru cei de la CAS asta am patit-o si eu, pina nu l-am scos complet din declaratia CAS. Incearca asa.
cum complet?am facut modificare dar doar la anexa 1.2 la fd. de salar si la contr. dat de firm a,sa scot si din anexa 1.1 angajatu complet?
-
Problema cu declaratia e ca Fd de salarii din declaratia 1.2 este diferit fata de suma salariilor brute realizate de fiecare angajat in parte.
"... (4) Pentru stabilirea şi calculul drepturilor prevăzute de Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare, se utilizează venitul brut realizat lunar la care asiguratul datorează contribuţia individuală de asigurări sociale."
si ori cum CAS se calculeaza la venitul brut realizat
"... (4) Pentru stabilirea şi calculul drepturilor prevăzute de Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare, se utilizează venitul brut realizat lunar la care asiguratul datorează contribuţia individuală de asigurări sociale."
si ori cum CAS se calculeaza la venitul brut realizat
Dacă în fișiere - salariați, setați să nu se calculeze obligația angajatorului la CAS atunci programul știe ce are de făcut. Nu are cum să dea eroare la CAS.
in fisierul salariati am setat la cas fara,pe statul de plata obligatiile sun ok,dar in anexa 1.2 fata ,apare fondul de salar cu tot cu ord.13 si la cas angajator in suma de virat este cuprinsa la fel si ord.13,am modificat aici am gresit cred- sa las asa iar ca justificare este adeverinta de reducere 6 luni de la somaj,corect aparand doar in decl, 102?
multumesc mult pt. sfaturi!
multumesc mult pt. sfaturi!
- in momentul in care vreau sa listez declaratia apare mesajul:
,,Corelatie gresita.CAAMBP=ROUND(FS+TBASS)*PCAMPP/100,0
aceasta este o atentionare.declaratia poate fi corecta,,
ce sfat imi dati ?
multumesc.
,,Corelatie gresita.CAAMBP=ROUND(FS+TBASS)*PCAMPP/100,0
aceasta este o atentionare.declaratia poate fi corecta,,
ce sfat imi dati ?
multumesc.
Nu trebuie să modificați nimic în declarație. Aceasta se va genera corect.
Dacă primiți acel mesaj, ce e o atenționare, și doriți să vă convingeți de corectitudinea datelor, descărcați de pe siteul www.cnpas.org programul veranexe și verificați fișierele generate de SAGA.
Dacă primiți acel mesaj, ce e o atenționare, și doriți să vă convingeți de corectitudinea datelor, descărcați de pe siteul www.cnpas.org programul veranexe și verificați fișierele generate de SAGA.
am depus declaratia la cas,totul a fost ok!(fara sa modific)
multumesc mult!
multumesc mult!
Vad ca in sfarsit la ANOFM pe site a aparut modificarea programului de somaj cu includerea modificarilor ordonantei 13. Spor la rectificari...
Am tot incercat sa fac declaratia de somaj din saga in cazul in care am un salariat angajat in conditiile oug 13/2010, dar la rubrica rest de plata (contributie angajator) nu vrea de fel sa imi pastreze ce pun eu (de fapt cred ca ar trebui sa scada automat din total contriburiie angajator reducerea pentru persoana in cauza). A mai incercat cineva? Le-am facut in programul de la somaj si au fost ok, dar poate rezolvam si in saga...
Dar ai setat ca pentru acei angajati sa nu i se calculeze contributia?
In mod normal nu trebuie la "rest de plata" sa modifici nimic manual.
In mod normal nu trebuie la "rest de plata" sa modifici nimic manual.
Daca setez ca pentru salariatul respectiv sa nu se calculeze somaj la societate situatia se complica. Concret:
total contributii societate calculate normal 36 lei
contributie societate scutita 4 lei
rest de plata 32 lei.
In saga nu vrea sa-mi puna 32 la rest deloc, imi pastreaza suma de 36 lei.
Daca nu calculez contributie pentru salariatul in cauza:
total contributii societate calculate normal 32 lei
rest de plata 32 lei.
Si oricum eu nu am setat in saga sa nu calculeze contributiile societatii pentru persoana in cauza, declaratiile le-am depus normal, la finante am diminuat sumele declarate, iar in contabilitate am micsorat sumele prin debitarea conturilor respective in corespondeta cu cont venituri din subventii (ideea este a lui Tomac si mie mi s-a parut foarte buna.)
In programul de la somaj, situatia este clara: 36 - 4 = 32. Cred ca este un bug in programul saga si sper sa se rezolve, ca tare bine e sa faci declaratii pentru salarii in cateva minute, fara nuci un stres!
total contributii societate calculate normal 36 lei
rest de plata 32 lei.
In saga nu vrea sa-mi puna 32 la rest deloc, imi pastreaza suma de 36 lei.
Daca nu calculez contributie pentru salariatul in cauza:
total contributii societate calculate normal 32 lei
rest de plata 32 lei.
Si oricum eu nu am setat in saga sa nu calculeze contributiile societatii pentru persoana in cauza, declaratiile le-am depus normal, la finante am diminuat sumele declarate, iar in contabilitate am micsorat sumele prin debitarea conturilor respective in corespondeta cu cont venituri din subventii (ideea este a lui Tomac si mie mi s-a parut foarte buna.)
In programul de la somaj, situatia este clara: 36 - 4 = 32. Cred ca este un bug in programul saga si sper sa se rezolve, ca tare bine e sa faci declaratii pentru salarii in cateva minute, fara nuci un stres!