ultima zi lucrata

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?
gaalo

Re: ultima zi lucrata

#31 Mesaj de gaalo »

florescuc278 scrie: dar pentru un angajat cu ultima zi de munca 31 aug, depun revisal pe 01 sept. sau tot pe 31 aug. ?
SC .................................
.......................................... DECIZIA nr. 123 ..............................................
.......................................... data 31 08 2011 ..............................................
..... Administratorul SC ..................
.
....................................... D E C I D E: .......................................................

... Art.1. Incepand cu data de 01 09 2011 inceteaza contractul individual de munca al d-lui/d-nei .......................

Daca ultima zi de lucru este 31 08 2011, atunci data de inregistrare/transmitere este data de 01 09 2011 data incetarii CIM
Daca ultima zi de lucru este 26 08 2011, atunci data de inregistrare/transmitere este data de 29 08 2011 data incetarii CIM
Eu totdeauna asa am facut si nu am primit amenda niciodata, nici avertizment :D
[color=brown]Poate ca banii vorbesc, dar cu auzul nu stau prea bine, pentru ca niciodata nu vin cind ii chem.[/color]

stancovl612

#32 Mesaj de stancovl612 »

Am si eu o rugaminte ,astazi este ultima zi de lucru 19.09.2011 asa am completat in registru la un srl. in 20.09.2011 poate fi prima zi de lucru la o II.Va multumesc !

septimiuv

#33 Mesaj de septimiuv »

nu vreti sa cititi codul muncii sub nicio forma bag de seama
scrie acolo care este data incetarii contractului

ferenta

#34 Mesaj de ferenta »

stancovl612 scrie:Am si eu o rugaminte ,astazi este ultima zi de lucru 19.09.2011 asa am completat in registru la un srl. in 20.09.2011 poate fi prima zi de lucru la o II.Va multumesc !
Da, iar pe data de 19.09.2011 trebuia transmis REVISALUL pentru angajarea la II.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

solovastru

#35 Mesaj de solovastru »

septimiuv scrie:nu vreti sa cititi codul muncii sub nicio forma bag de seama
scrie acolo care este data incetarii contractului

Eu sincer am citit codul muncii si nu am observat nimic clar in legatura cu aceasta data. Insa !!! in instructiuni cu privire la revisal spune:

Dată încetare contract - Data de la care Salariatul îşi încetează activitatea pentru şi sub autoritatea unui angajator conform înscrisului din decizia de încetare

Mai ales ca orice data trecuta in prezentele instructiuni de completare a Revisalului face referire la ora 00:00:00 (deci inceputul zilei mentionate).

Astfel in urma unui telefon dat azi la SAGA doamna mi-a raspuns politicos: treceti ultima zi de plata data de azi (chiar daca nu a lucrat) iar in pontaj il treceti in concediu fara plata. WTF ...

Sunt debusolat complet:
- pai daca fac revisal azi si spun data incetarii azi in revisal se presupune ca ultima zi lucrata e ieri nu azi (azi salariatul nu a venit la lucru). Din instructiuni rezulta ca data incetarii e azi orele 00:00:00. Pai daca las ultima zi lucrata bifata ca fiind data de azi eu il voi ponta si pentru aceasta zi, ceea ce nu e corect.
- eu m-am dus pe ideea ca trebuie sa trec acolo in casuta ultima zi de lucru ziua anterioara datei de incetare. De aici si problema: aceasta data se trece in revisal, dupa ce transmit revisalul o rectific inapoi (deoarece in revisal trec data incetarii ca fiind ziua de azi iar in momentul in care o modific se schimba automat si in casuta - de aici necesitatea de a o modifica in permanenta)
- problema e ca acest revisal transmite intotdeauna toate datele a.i. eu chiar daca am transmis initial datele dupa cum am vrut eu, tot aceasi data mi-o trece in revisal ca fiind data incetarii, adica ultima zi de plata
- aceasi problema o am si cu modificarile de salar (le transmit in data de 01 a lunii). Daca trec noul salar in revisal acesta se trece automat in campul aferent salariului persoanei respective. Eu dupa ce transmit revisalul revin si modific salariul (ca sa pot face statul de plata corect pentru luna anterioara (pe care il fac prin 2 / 3 a lunii ). Pana la data la care pun datele din actul aditional in fisiere salariati imi arata tot datele vechi, iar in cazul unei transmiteri (chiar si pentru alte persoane ) risc sa-mi trimita date aiurea despre salariatii cu modificari.

Ca si solutie vad separarea datelor din fisiere salariati de cele din revisal (cu privire la modificari, incetari)

ferenta

#36 Mesaj de ferenta »

Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

tomac

#37 Mesaj de tomac »

solovastru scrie:Insa !!! in instructiuni cu privire la revisal spune:
Dată încetare contract - Data de la care Salariatul îşi încetează activitatea pentru şi sub autoritatea unui angajator conform înscrisului din decizia de încetare
Da, așa zice, dar nu face cum zice. Spre exemplu, ia încearcă să introduci un contract de muncă pe perioadă determinată ce are data de început și cea de final și încearcă să desfaci contractul de muncă pe perioadă determinată cu o zi după data de final. Ai avea o problemă: nu vei putea. Și, nici nu ar fi legal. Pentru că sunt situații în care un contract de muncă încetează "la data de" și sunt situații în care încetează "de la data de".
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

septimiuv

#38 Mesaj de septimiuv »

tomac scrie:
solovastru scrie:Pentru că sunt situații în care un contract de muncă încetează "la data de" și sunt situații în care încetează "de la data de".
hai nu mai spune :shock:
nu inceteaza toata la o data anume?
nu prea inteleg cum unele inceteaza la data x si altele de la data x+1 :lol:

tomac

#39 Mesaj de tomac »

Bagă un ochi la art.55 și art.56 :)

solovastru

#40 Mesaj de solovastru »

septimiuv scrie:
tomac scrie:
solovastru scrie:Pentru că sunt situații în care un contract de muncă încetează "la data de" și sunt situații în care încetează "de la data de".
hai nu mai spune :shock:
nu inceteaza toata la o data anume?
nu prea inteleg cum unele inceteaza la data x si altele de la data x+1 :lol:
1. Pai daca eu lucrez azi 13.10.2011 si dupa ce termin programul de lucru imi dau demisia spune-mi care e ultima zi de lucru si care e data incetarii contractului de munca ?
2. Daca eu nu vin azi la lucru si anunt doar ca imi dau demisia, idem ...

Data decesului = data incetarii contractului (x)
Daca imi dau demisia in aceasta dimineata inainte sa vin la lucru, rezulta ca ultima zi de lucru e ieri, iar de azi inceteaza contractul de munca.

Nu uitati ca instructiuniile se refera la ora 00 a zilei de incetare (data de la care inceteaza ...). Pai daca eu am lucrat azi pana la orele 16 cum se face ca tot azi inceteaza contractul meu de munca (azi de la orele 00 ???). Corect ar fi ca contractul sa inceteze de maine de la orele 00.00.00.

Diferenta intre x si x+1 consta in exemplul decesului. In cazul decesului nu pot spune ca contractul inceteaza din data de 14.10.2011 orele 00.00.00, ci din data de 13.10.2011 (data decesului).

septimiuv

#41 Mesaj de septimiuv »

tomac scrie:Bagă un ochi la art.55 și art.56 :)
nu bag niciun ochi, cine stie ce :evil: mai vad

tomac

#42 Mesaj de tomac »

solovastru scrie:Nu uitati ca instructiuniile se refera la ora 00 a zilei de incetare (data de la care inceteaza ...).
Ați citit textul codului muncii? Dacă da, vă rog să-mi spuneți dacă mă înșel sau nu, am citat eu legea eronat? Scrie sau nu scrie la art.55 lit.b spre exemplu că pentru cazul de acolo, contractul încetează la data și nicidecum de la data?
Care instrucțiuni? Unde anume scrie în specificațiile tehnice asta? Concret. Dacă nu știți, vă spun eu: câmpurile de tip Date/Time în programare, sunt mai nou reprezentate sub forma zi/lună/an hh:mm:ss. De aceea în exemple și în ceea ce generează programele pentru acele câmpuri apare pe lângă dată și ora.
De asemenea, vă rog să introduceți de test cu programul oficial, un contract de muncă pe perioadă determinată și treceți la data încetării, ziua imediat următoare celei în care e ultima zi din perioada determinată. Dacă reușiți, dau o bere.
Un program nu poate trece peste prevederile codului muncii. Nu?

solovastru

#43 Mesaj de solovastru »

tomac scrie: Care instrucțiuni? Unde anume scrie în specificațiile tehnice asta? Concret.

http://www.inspectiamuncii.ro/fisiere/R ... 110815.pdf
Pag 9/77

Legat de incetari
Data incetare contract - Data de la care Salariatul isi inceteaza activitatea pentru si sub .....
Legat de suspendari
Data sfarsit suspendare - Data pana la care salariatului salariatului i-a fost suspendat contractul ..... (deci e corect ca acolo sa fie trecuta ultima zi in care exista inca suspendarea)(mai exact pentru cresterea copilului pana la 2 ani - ziua exacta cand copilul implineste 2 ani)
Legat de perioade determinate
Data sfarsit activitate - Data de sfarsit a perioadei de derulare a contractului ....
Deci dupa cum am spus unde este vorba de perioade exacte (determinate, suspendate, etc) este vorba de ultima zi a acestora, nu si in cazul incetarilor unde face referire la data urmatoarei zile.

http://www.inspectiamuncii.ro/fisiere/R ... 110815.pdf
Pag 49+50/77 - Anexa 29

<Stare curenta i:type= Contract stare incetare>
.....
<Data incetare> 2011-08-01 T00:00:00 </Data incetare>

Eu aici ma refer cand spun ca incetarea a operat in data x de la orele 0 (data x care este ultima zi lucrata + 1)

Art. 55. [felurile încetării contractului individual de muncă]
Contractul individual de muncă poate înceta astfel:
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;

Corect spune ca, contractul inceteaza la data convenita de acestia insa opereaza cu urmatoarea zi. Altfel eu patesc ca daca imi dau demisia azi dupa programul de lucru, patronul sa considere ca nu am lucrat deloc ?, mai ales ca, conform celor de mai sus incetarea se refera la orele 00.

Si totusi raspunsul la intrebarile mele care ar fi ? (legat de acele spete?)
Sau mai simplu:
Am 2 angajate care pleaca azi din unitate cu exprimarea "solicitam incetarea contractului de munca cf art. 55 lit. b incepand cu data de 14.10.2011" . Una dintre ele (A) a lucrat 8 ore azi cealalta (B) nu (a venit , a scris cererea si a plecat). In interpretarea art. 55 rezulta ca ambele trebuiesc incetate cu 14.10.2011, insa trebuie mers mai departe si vazut ceea ce s-a intamplat in realitate (care a lucrat si care nu). Daca vreau sa fac Revisalul la orele 16 cum trec in casuta "Ultima zi de lucru" in aceste cazuri ?

balazse

#44 Mesaj de balazse »

Totusi ii interesant un lucru, daca ne uitam la aceste specificatii tehnice.
Daca luam ca avem un angajat unde ultima zi de lucru este 31.10.2011, daca ai un contract de munca nedeterminata, la "data incetare" treci 01.11.2011, iar daca ai un contract pe perioada determinata atunci la "data sfarsit" treci 31.10.2011. Pana la urma pentru acelasi lucru ei dau metode diferite.
Nu stiu care a fost acea persoana care a gandit acest lucru, dar nu s-a gandit prea mult. :mrgreen:

herganiec

#45 Mesaj de herganiec »

Sau mai simplu:
Am 2 angajate care pleaca azi din unitate cu exprimarea "solicitam incetarea contractului de munca cf art. 55 lit. b incepand cu data de 14.10.2011" . Una dintre ele (A) a lucrat 8 ore azi cealalta (B) nu (a venit , a scris cererea si a plecat). In interpretarea art. 55 rezulta ca ambele trebuiesc incetate cu 14.10.2011, insa trebuie mers mai departe si vazut ceea ce s-a intamplat in realitate (care a lucrat si care nu). Daca vreau sa fac Revisalul la orele 16 cum trec in casuta "Ultima zi de lucru" in aceste cazuri ?

in interpretarea art 55 le desfac cu 14.10 la amandoua, trec ultima zi de lucru 14.10 dar la cea care nu a lucrat ii pun 1 zi nemotivata pt ca nu a lucrat ziua de 14.10 .
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

Scrie răspuns