tomac scrie: Care instrucțiuni? Unde anume scrie în specificațiile tehnice asta? Concret.
http://www.inspectiamuncii.ro/fisiere/R ... 110815.pdf
Pag 9/77
Legat de incetari
Data incetare contract - Data
de la care Salariatul isi inceteaza activitatea pentru si sub .....
Legat de suspendari
Data sfarsit suspendare - Data
pana la care salariatului salariatului i-a fost suspendat contractul ..... (deci e corect ca acolo sa fie trecuta ultima zi in care exista inca suspendarea)(mai exact pentru cresterea copilului pana la 2 ani - ziua exacta cand copilul implineste 2 ani)
Legat de perioade determinate
Data sfarsit activitate - Data
de sfarsit a perioadei de derulare a contractului ....
Deci dupa cum am spus unde este vorba de perioade exacte (determinate, suspendate, etc) este vorba de ultima zi a acestora, nu si in cazul incetarilor unde face referire la data urmatoarei zile.
http://www.inspectiamuncii.ro/fisiere/R ... 110815.pdf
Pag 49+50/77 - Anexa 29
<Stare curenta i:type= Contract stare incetare>
.....
<Data incetare> 2011-08-01
T00:00:00 </Data incetare>
Eu aici ma refer cand spun ca incetarea a operat in data x de la orele 0 (data x care este ultima zi lucrata + 1)
Art. 55. [felurile încetării contractului individual de muncă]
Contractul individual de muncă poate înceta astfel:
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
Corect spune ca, contractul inceteaza la data convenita de acestia insa opereaza cu urmatoarea zi. Altfel eu patesc ca daca imi dau demisia azi dupa programul de lucru, patronul sa considere ca nu am lucrat deloc ?, mai ales ca, conform celor de mai sus incetarea se refera la orele 00.
Si totusi raspunsul la intrebarile mele care ar fi ? (legat de acele spete?)
Sau mai simplu:
Am 2 angajate care pleaca azi din unitate cu exprimarea "solicitam incetarea contractului de munca cf art. 55 lit. b incepand cu data de 14.10.2011" . Una dintre ele (A) a lucrat 8 ore azi cealalta (B) nu (a venit , a scris cererea si a plecat). In interpretarea art. 55 rezulta ca ambele trebuiesc incetate cu 14.10.2011, insa trebuie mers mai departe si vazut ceea ce s-a intamplat in realitate (care a lucrat si care nu). Daca vreau sa fac Revisalul la orele 16 cum trec in casuta "Ultima zi de lucru" in aceste cazuri ?