Sporuri

gruinl

Re: Sporuri

#31 Mesaj de gruinl »

Ideea este ca sporul de weekend nu este un spor permanent, este ocazional si procentul se aplica la orele efectiv lucrate in weekend. Daca ar fi un spor permanent atunci acesta trebuie transmis in Revisal.
Iar in ceea ce priveste pontajul, nu pot sa-l pontez normal, pentru ca acesta trebuie sa reflecte cele 2 zile libere consecutive acordate pentru fiecare zi de weekend lucrata.

herganiec

#32 Mesaj de herganiec »

daca nu e spor permanent, calculati manual si puneti suma (tot ca spor in suma nu in procent), programul nu stie sa calculeze doar pe anumite zile.
cat despre zilele libere dovada ca i le-ati acordat este in cererea facuta de salariat.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

spatarl

#33 Mesaj de spatarl »

Buna ziua, am un angajat care lucreaza sambata ca si vanzator. Daca i se da liber in ziua de luni pentru ziua de sambata mai trebuie calculat spor si ce procent?
Va multumesc.

fagarasa176

#34 Mesaj de fagarasa176 »

Trebuie neaparat....cel putin 1%
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

spatarl

#35 Mesaj de spatarl »

Merci mult.

pascaa

#36 Mesaj de pascaa »

Buna ziua,

daca am 2 vanzatoare, care vor face cu schimbul sambetele, la buna lor intelegere, oare sa consider totusi un spor permanent pt fiecare din ele( 1% sa zicem)?
Pontajul ce fac cu el, il scot blank si il completez ?

Merci!

fagarasa176

#37 Mesaj de fagarasa176 »

Da la ambele intrebari
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

pascaa

#38 Mesaj de pascaa »

Multumesc mult!
Mare ajutor ne sunteti, respectele mele!

ciobanum

#39 Mesaj de ciobanum »

Buna ziua, am citit ce s`a discutat despre sporul de week-end, eu am urmatoarea situatie:
un salariat care lucreaza 3 ore pe zi, de luni pana vineri inclusiv, deci 3*5=15 zile pe saptamana, asa este scris si in CIM, fara a fi mentionate sporuri.
1. Daca salariatul va lucra si sambata, tot numai 3 ore, in fiecare sambata, i se va da liber luni, zi in care va fi pontat si platit ca si cum ar lucra, tot e obligatoriu sa i se dea si un spor, de ex. 5% aplicat la salariul brut de incadrare? sau la cel realizat (daca salariatul mai are absente nemotivate in luna)? Daca da, atunci sporul de sambata va fi considerat permanent si facut act aditional ce va fi tramsmis la itm in maxim 20 zile lucratoare de la data intrarii in vigoare?
2.Daca salariatul are absente nemotivate intr-o luna, de ex. lipseste 2 zile, adica 2*3= 6 ore intr-o luna, e legal ca salariatul, la dorinta lui, sa recupereze aceste absente lucrand o zi de sambata, 3 ore, fara a mai acorda sporul de week-end? daca e posibil, ce act trebuie intocmit, astfel incat in cazul unui control ITM in acea zi de sambata, sa nu aiba firma probleme? Multumesc

herganiec

#40 Mesaj de herganiec »

sa ii dati spor permanent de weekend macar 1%.. iar acela se plateste DOAR pt orele de weekend (trecut la ore suplimentare) nu la sal de incadrare..
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

Scrie răspuns