revisal 508

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
brandusoiud479

Re: revisal 508

#31 Mesaj de brandusoiud479 »

nu gasesc in saga codul cor 5249 LUCRĂTORI ÎN DOMENIUL VÂNZĂRILOR NECLASIFICAŢI ÎN GRUPELE DE BAZĂ ANTERIOARE. am instalat saga 386 si ravisal 508. codul l-am gasit in revisal. mai e ciudat ca e doar din 4 cifre.

eugen01

#32 Mesaj de eugen01 »

pai...e conform Ordinul MMFPS nr. 1.832/2011 - aprobarea Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel de ocupatie (sase caractere)

cat despre de ce patru si nu sase, exista deja precedentul: "Depunerea trimestriala a D112 pâna la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului, consta în completarea si depunerea a câte unei declaratii 112 pentru fiecare luna din trimestru".deci...se poate

paturcai

#33 Mesaj de paturcai »

:?:
Despre ce vorbim aici?!
Revisal si D 112?!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

brandusoiud479

#34 Mesaj de brandusoiud479 »

interesant e ca in revisal l-a acceptat ca si cod de ocupatie, desi are 4 cifre. deoarece depun revisalul creat cu saga si validat [...], sugerati-mi un cor pentru un muncitor necalificat intr-o firma care se ocupa cu organizarea de evenimente. poate cunoaste cineva din propria experienta. multumesc anticipat

paturcai

#35 Mesaj de paturcai »

Hamal? Ceva, ceva "radacini"
Vine de la: "Eu mă înham..."
Lasand gluma la o parte, daca este "cooptat" in orgnizarea de evenimente, cum sa fie necalificat?
Daca nu are studii medii macar, sunteti obligat conform Codul muncii sa-l trimiteti cel putin la 2 ani la perfectionare pe cheltuiala firmei.
El o fi necalificat dar cred ca face tot ceea ce trebuie, dar nu face ceea ce este cel mai important: sa primeasca leafa corespunzatoare.
Mai, mai.... :?

brandusoiud479

#36 Mesaj de brandusoiud479 »

are studii medii, chiar economice. dar ajuta la montarea, demontarea decoratiunilor, impatureste invitatii, etc. in acceptiunea mea, este necalificat pentru ca nu are studii in domeniul in care activeaza. ca idee, sunt curios ce curs ar tb sa faca. tot ceea ce face, face sub indrumarea cuiva. asa ca ramane intrebarea, ce cor i s-ar potrivi?

paturcai

#37 Mesaj de paturcai »

E o chestie trista...
Of, of, of, cat de meticulosi suntem cand e vorba altii... (fara suparare)
Pentru noi vom gasi intotdeauna ceva, cat de mic, de care sa ne agatam si nu ne vom trece necalificati, sau ne trecem directori cu salariu minim pe economie.
:(

herganiec

#38 Mesaj de herganiec »

ce poti alege..?

Nr.ord. Cod Denumire
1 143901 Sef atelier decorator
2 3432 Designeri de interior si decoratori
3 343202 Decorator interioare
4 343204 Decorator vitrine
5 343503 Tehnician reclame (decorator)
6 516302 Decorator servicii funerare
7 611203 Florar-decorator

dar muncitor nec.. pass.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

paturcai

#39 Mesaj de paturcai »

Lume multa, oameni putini
:wink:

brandusoiud479

#40 Mesaj de brandusoiud479 »

@paturcai
personal intre director economic cu salariu minim si muncitor necalificat cu salariu de 2000 lei, parca as alege var 2. bineinteles pentru atributii similare.

mersi hergeniec. o sa aleg 343202 Decorator interioare.

paturcai

#41 Mesaj de paturcai »

Si cand ma duc sa ma angajez la o alta firma serioasa, in CV-ul meu am sa scriu: muncitor necalificat cu 2.000 lei. La intrebarea ce post doriti sa ocupati eu cu seninatate o sa-i spun: director economic (eu care in CV am necalificat).
Dar ia sa am eu in CV director economic si sa solicit tot director economic.
In ce var. m-ar angaja?
Eu cred ca in var. 1.
Este bine sa ne gandim sa ne ajutam unii pe altii dupa puteri: unii mai mult altii mai putin, sa ne gandim ca putem - neintentionat - sa curmam viitorul unor colegi.
La mine la firma nu exista muncitori necalificati, desi munca pe care o presteaza este de muncitori necalificati.
Pana si pentru cei fara studii terminate am gasit solutii de compromis: lucrator comercial in loc de necalificat, chestii din astea.
Mi-aduc aminte ca un amic a emigrat (ce m-a tinut sa nu plec odata cu el, nu ma intrebati) in Canada imi scria: De ce nu vreau sa ma angajaez din prima? Nici nu ai idee ce mult conteaza CV-ul aici. Cum sa ma duc si sa spun ca am facut hamurgeri sau am spalat vase si sa cer post de informatician. Sunt foarte sensibili la angajare din punctul asta de vedere. Ei nu controleaza ci merg pe cuvantul tau, pe ceea ce ai scris, si daca ai mintit si te-au prins nu-ti mai revii niciodata, esti proscris.
A stat 8 luni din ajutor de somaj cum s-o-chema la ei. Dupa 8 luni s-a angajat la o firma de software si a propasit de-atunci. Este acum nu-stiu-ce senior-analist la o mare firma de audit in IT pe probleme de IT.
Mi-a trimis, inainte ca sa devin fan SAGA, o idee despre cum va arata noul program de contabilitate pe care il mosea el de ceva vreme. De domeniul SF. N-am priceput nimic din schema aceea, dar imi spunea ca va fi devastator de bun: urma sa lucreze numai cu open-source tot ceea ce avea legatura cu bazele de date astfel incat sa nu intre in conflict cu drepturile de autor.
A fost odata ca niciodata si eu m-am abonat la SAGA unde o parte din visuri s-au realizat: program usor, flexibil si dumnezeiesc de simplu de asimilat.
Hai ca am luat-o rau pe langa subiect.
Una peste alta: sa ne gandim la cei de langa noi.

galz845

#42 Mesaj de galz845 »

@PaturcaI Multumesc, am inteles mesajul, sa ne gindim si la colegi. Te rog ajuta-ma si pe mine :) sa incadrez un coleg care manevreaza aparatura topo ( incarca-descarca aparatura, o monteaza in teren, conduce masina cu care se deplaseaza echipa la locul masuratorilor...) si are studii medii.

eugen01

#43 Mesaj de eugen01 »

ehhmmm...de acord din toata inima cu Paturcai, numai ca nu intotdeauna putem impaca lupu', varza si capra.De acord ca trebuie sa discutam si cu respectivul angajat.Concret la problema ridicata de galz, am putea sa-l incadram la 311206 dar....trebuie o tzidula de calificare.Nu ar fi incorect nici sofer 832201...studii medii si intr-o parte ..si in cealalta...diferenta o face afurisita de hartzoaga de calificare.
http://www.dsclex.ro/ocupatii/cor1.htm

galz845

#44 Mesaj de galz845 »

Multumesc, la sofer m-am gindit si eu...altceva nici n-am gasit pe-aproape..

ferenta

#45 Mesaj de ferenta »

Nu că nu aș avea eu treabă de făcut la ora asta, dar uitandu-mă un pic în link-ul postat de Eugen01, la ce ocupații există pe lumea asta, am gasit printre altele, două de care sincer nu am auzit până azi :wink: .
246022-muezin
246023-muftiu
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

Scrie răspuns