Halal asistenta
- Administrator
Re: Halal asistenta
Un mail de azi:
Client:
"Ma adresez dumneavoastra pe aceasta cale intrucat am sesizat faptul ca programul SAGA nu emite corect nota contabila pentru concediile medicale.
Am incercat sa obtin o lamurire telefonica legata de aceasta situatie, raspunsul primit a fost urmatorul:
contul 423 ajutoare materiale datorate nu intervine decat in cazul unui concediu medical suportat din FNUASS (CCI).
Va fac cunoscut faptul ca optica dumneavoastra , aceea de a elabora nota contabila 641 - 421 pentru concediu medical este gresita.
Va voi exemplifica mai jos care sunt notele contabile ce se impun in cazul concediului medical:
1. concediu medical suportat de unitate : 641=423 250 lei
2. concediu medical suportat de din fnuass :4316=423 250 lei
retineri din concediu medical: 423=4372 contrib personal somaj 250*0.5%
423=4312 contrib personal asig sociale ( in fctie de nr zile conc medical )
423=444 impozit ( 500- somaj -cias )*16%
achitare rest plata concediu 423=531
Mentionez ca societatea la care lucrez beneficiaza de prestatiile oferite de d-na. ..............- Inspector Resurse Umane. Va furnizez aceasta informatie intrucat dansa figureaza ca si abonat in evidentele dumneavoastra conform contractului atasat.
In speranta ca veti reglementa aceasta problema, pentru a nu ne pune in dificultate din punct de vedere corectitudine inregistrari contabile pe noi, cei ce folosim acest program de salarii, astept un raspuns din partea dumneavoastra. "
Raspunsul nostru:
Din moment ce este suportat din fondul de salarii, se considera ca este salariu.
Client:
"Va rog sa raspundeti cu responsabilitate, este vorba de nota contabila pe care o genereaza programul si care la dumneavoastra este gresita. Verificati in Reglementarile Contabile
Atata timp cat exista un certificat medical as dori sa se vada lucrul acesta si in notele contabile.
Este ultima oara cand ma adresez dumneavoastra, daca nu faceti modificarile de rigoare ma vad nevoita sa reclam acest lucru altor institutii abilitate sa intervina."
Raspunsul nostru facea referire la noul Papă.. ma rog.. nu-l mai reproduc.
Astfel de situatii avem apropape zilnic in ultima perioada.
Ce vreau sa spun este ca cele mai multe probleme, mergand pana la hartuirea operatorilor, apar de la persoane care nu cunosc legislatia, dar au mare incredere in sine, ca sa exprim elevat o cunoscuta zicala din popor legata de fudulie.
Client:
"Ma adresez dumneavoastra pe aceasta cale intrucat am sesizat faptul ca programul SAGA nu emite corect nota contabila pentru concediile medicale.
Am incercat sa obtin o lamurire telefonica legata de aceasta situatie, raspunsul primit a fost urmatorul:
contul 423 ajutoare materiale datorate nu intervine decat in cazul unui concediu medical suportat din FNUASS (CCI).
Va fac cunoscut faptul ca optica dumneavoastra , aceea de a elabora nota contabila 641 - 421 pentru concediu medical este gresita.
Va voi exemplifica mai jos care sunt notele contabile ce se impun in cazul concediului medical:
1. concediu medical suportat de unitate : 641=423 250 lei
2. concediu medical suportat de din fnuass :4316=423 250 lei
retineri din concediu medical: 423=4372 contrib personal somaj 250*0.5%
423=4312 contrib personal asig sociale ( in fctie de nr zile conc medical )
423=444 impozit ( 500- somaj -cias )*16%
achitare rest plata concediu 423=531
Mentionez ca societatea la care lucrez beneficiaza de prestatiile oferite de d-na. ..............- Inspector Resurse Umane. Va furnizez aceasta informatie intrucat dansa figureaza ca si abonat in evidentele dumneavoastra conform contractului atasat.
In speranta ca veti reglementa aceasta problema, pentru a nu ne pune in dificultate din punct de vedere corectitudine inregistrari contabile pe noi, cei ce folosim acest program de salarii, astept un raspuns din partea dumneavoastra. "
Raspunsul nostru:
Din moment ce este suportat din fondul de salarii, se considera ca este salariu.
Client:
"Va rog sa raspundeti cu responsabilitate, este vorba de nota contabila pe care o genereaza programul si care la dumneavoastra este gresita. Verificati in Reglementarile Contabile
Atata timp cat exista un certificat medical as dori sa se vada lucrul acesta si in notele contabile.
Este ultima oara cand ma adresez dumneavoastra, daca nu faceti modificarile de rigoare ma vad nevoita sa reclam acest lucru altor institutii abilitate sa intervina."
Raspunsul nostru facea referire la noul Papă.. ma rog.. nu-l mai reproduc.
Astfel de situatii avem apropape zilnic in ultima perioada.
Ce vreau sa spun este ca cele mai multe probleme, mergand pana la hartuirea operatorilor, apar de la persoane care nu cunosc legislatia, dar au mare incredere in sine, ca sa exprim elevat o cunoscuta zicala din popor legata de fudulie.
-
fiecare om e unic in felul sau si comunicam ca atare...
sa nu mai vorbim de modul de a gestiona o situatie de criza...
sa nu mai vorbim de modul de a gestiona o situatie de criza...
- fagarasa176
Hai ca am inceput bine dimineata cu o portie de ras ... .sunt curios cine este "d-na. ..............- Inspector Resurse Umane" 

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
- balteanuc692
E inspector tati.. adica inspecteaza, nu se incurca
(a facut 80 de ore de teorie despre cum sa il pui pe angajat sa scrie pe CIM "am primit un exemplar" si e inspector!) 

cine sare cu o shaorma cu de toate afla numele duamnei 

Mai bine mănânc shaorma cu pungă cu tot, decât s-o dau pentru numele uneia...

Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
o sa mor de foame 

daca nu ii convin notele contabile generate automat, se pot face si note manual. stiam ca inspectori de resurse umane de obicei nu stiu contabilitate. 

Asigurarea de locuinte este obligatorie. Pentru cei interesati de asigurari de orice fel sau de colaborare, ma puteti contacta.
- balteanuc692
Un contabil poate deveni (si suntem deja multi in situatia asta) oricand inspector de resurse umane. Dar un inspector de resurse umane nu va deveni contabil cu una cu doua