vanzari numerar

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
csedoa

#31 Mesaj de csedoa »

andreim781 scrie:(...........) saga mi-a scos de sase ori bonul fiscal de cu o zi inainte: 5574 lei; am incercat toate variantele: am resetat calculatorul, am sters iesirea si am mai facut-o odata; totul a fost degeaba; acum trebuie sa declr de ce am de atatea ori resp bon fiscal; are idee cineva de ce s-a putut intampla un ca asta?

De asemenea ma intereseaza cum pot sa introduc soldul initial ihn casa de marcat daca o folosesc ca printer fiscal; are cineva idee? multumesc
Verifica configurarea portului COM la care este legata casa de marcat .Si eu am patit in perioada de probe aceeasi chestie dar era din configurarea portului. Mergi in Device Manager selectezi portul COM al casei de marcat apoi Propertis iar acolo ai Port setings , alegi Advanced si debifezi "Use FIFO buffers" . La mine asta a fost problema. Depinde si ce soft folosesti de la Datecs (Datprint sau Fprint) se poate sa vina si de acolo. Daca nu merge cu ce ti-am spus eu cheama service de la casa de marcat pt. ca sigur este din softul de la casa .
Bani marunti in casa de marcat trebuie sa-i introduci manual pt. Datecs intri in reg. vanzari introduci suma apoi apesi tasta "%+" pentru a introduce banii si "%-" pentru a retrage , o sa iti listeze un bon nefiscl cu suma primita-retrasa.
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius

cretuc97

#32 Mesaj de cretuc97 »

Am intrebat la garda daca e necesara factura in cazul vanzarii unui utilaj cu certificat de garantie catre PF, achitat imediat, si mi s-a zis ca e suficient bonul fiscal daca sunt trecute pe certificatul de garantie toate datele necesare identificarii ulterioare a bunului .

apetrem

#33 Mesaj de apetrem »

Daca ti-ar fi zis si baza legala mai credeam. Asa ca raman doar vorbe ...

Obligativitatea facturii pentru vânzarea bunurilor de folosinţă îndelungată este trecuta in OMF/29/2003;

Cand vor muschii lor, este in vigoare, apropo de trecere actului de intetitate al persoanei care efectuează livrarea bunurilor.

Chiar si fara prevedere de mai sus, nu cred ca un beneficiar poate accepta cumpararea unui utilaj doar pe baza unui bon fiscal ...

Scrie răspuns