legea contabilitatii modificata

niculescumm213

#31 Mesaj de niculescumm213 »

iarovoim scrie:Intreaba un expert, dar cu litere mici, ca altfel se considera ca "urli la el"!
Offtopic: nu ai citit ca nu e voie sa scrii cu CAPS LOCK activat, in Regulamentul forumului?
se pare cAa sunteti f.f.f. ocupati cu observatiile! eu bine n-am citit Offtopic si nici n-am degind pt. ca am lucruri mult mai importante de citit. nu vad ce asa problema cu urlatul; si mersi de sfat daca vrei iti semnez si tie bilantul.

paturcai

#32 Mesaj de paturcai »

M781 sigur ca IarovoiM a vrut doar sa te introduca in lumea "ciber" a spatiului virtual. Asa se spune ca daca scrii cu MAJUSCULE se poate interpreta ca tipi/urli la cineva. Este o chestiune importata de la "scriitorii" de limba engleza care au inventat si reguli gramaticale noi: scrisul cu litere mici la inceput de fraza, etc.
Ei nu au nicio regula (englezii in general) ei "creeaza" pentru ca stiu ca sunt luati ca exemplu. In cazul asta chiar este un exemplu negativ. Eu folosesc majusculele nu ca sa tip ci ca sa scot in evidenta.
Asa cred eu ca ne ramane mai bine in minte.
Sigur ca nimeni nu se supara si ar trebui ca nici tu sa nu dai importanta.
Iar offtopic-ul asta vrea sa spuna in atat de dulcea limba romaneasca: "in afara subiectului". Ma rog suna mai frumos in romana, dar daca engleza este regina de necontestat....sa ne supunem.
Toate cele bune.
Ca sa ii semnezi bilantul trebuie sa ai contract de munca pe perioada determinata sau o conventie civila. (Asta ca sa facem haz de necaz)
Mi-a parut bine ca ne-am cunoscut si...ne mai vedem pe aici ca mai circul din cand in cand pana m-o lua vre'unul la ture.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

filipn

#33 Mesaj de filipn »

cum putem certifica bilantul cand administratorul are studii superioare ecnomice?

apetrem

#34 Mesaj de apetrem »

Nu exista termenul de "certificare".
Sitatiile financiare se "intocmesc".

Asa ca este suficient daca il intocmeste.
Ar fi culmea sa se duca la altcineva sa-i semneze ..

paturcai

#35 Mesaj de paturcai »

Oameni buni, ma stiti ca-s mai bagaret din fire in chestii din astea care sa starneasca controverse:
Care dintre voi ar avea curajul sa semneze/certifice un bilant pe o balanta lucrata de altul (buna sau rea cum e ea?).
SIncer nu as avea acel curaj.
Pai cine sa stie mai bine decat cel care a lucrat ce dracu' e pe acolo?
Ce sa certific eu? Inregistrarile contabile, calculul impozitului pe profit? Sau ce?
Vad niste conturi de cheltuieli si venituri.....stiu eu ce a inregistrat cel care a facut balanta ce a bagat acolo? NU!.
Si atunci eu ce certific? Sau mai bine zis ce dracu' certific? Munca altuia si sa vad ca activul bate cu pasivul? (pardon cu datoriile ca asa se zice acum).
Tocmai ca cel care a lucrat trebuie sa semneze si tot el sa certifice. Cum adica ma duc la expertul contabil sa imi semneze...Ce stie el ce este in toate conturile mele de venituri si cheltuieli? Le ia el la mana tot anul sa verifice sau ia asa prin sondaj de dragul de a-si rotunji venturile cu "nemunca"?
Eu unul n-as putea sa fac asa ceva....mi se pare ca se vrea a se face o deosebire intre contabili....
Nu imi este rusine sa spun ca primii pasi i-am facut in contabilitate alaturi de un contabil cu studii medii, am lucrat contabilitate cu studii medii 8 ani si nu mi-a fost rusine ca nu stiu si intotdeauna am avut curajul sa imi semnez munca si chiar am avut "neobrazarea" sa semnez pe munca mea.
Certificarea unor bilanturi cu cifre de peste 8 mil de EUR foarte bine sa se faca de catre experti contabili. La asemenea sume e necesara semnatura unui expert pentru ca el se va uita si pe zecile de situatii lunare care se fac pentru a compara si a-si da o "opinie", pe cand la noi....
ATENTIE! Certificarea este o opinie si nimic mai mult.

Un contabil fara opnii

filipn

#36 Mesaj de filipn »

administratorul nu are incheiat contract de munca,are studii superioare economice. neexistnd contul 421 in balanta pe anul 2007, poate sa incheie contract de munca cu timp partial, pe durata determinata in 2008 ?

paturcai

#37 Mesaj de paturcai »

Si ce ne facem cu el daca s-a angajat cu 01 01 2008?
Cum dovedim cu bilantul lui 2007?
Sa se treaca acolo cu Director economic, iar daca intreaba de ce nu exista contul 421 sau cheltuieli cu salariile explicatia este simpla: s-a angajat cu 01 01 2008. Sa vedem daca are tupeul sa ceara contractul de munca....
Al 13-lea razboinic

paturcai

#39 Mesaj de paturcai »

iordans scrie:Paturcai,nu baga mana in foc ca daca unui sef nu-i vine ideea sa-ti ceara contractul de munca.....
Sigur ca ceea ce am sustinut reprezinta o "licenta" si nicidecum nu trebuie luata ca o interpretare legala. Sigur ca nu ne luam la cearta la ghisee, apoi eu mai imi iau dupa mine si o figura neajutorata si le las pe ele sa decida. Nu! Nu e vorba de umilinta e vorba ca imi este pur si simplu jena de prostia lor si mai bine zic ca ele si fac ca mine. Nu este firesc de exemplu ca un individ - fie el si de la FISC - sa iti ceara documente care exced cadrul legal. Stiu si ei asta. Si mai rau este ca stim si noi.

pepteav420

#40 Mesaj de pepteav420 »

dar daca administratorul are studii superioare economice, firma are un angajat, dar nu pe el, poate sa semneze bilantul?

bolbai

#41 Mesaj de bolbai »

La Oradea mie mi s-a spus in felul urmator: daca nu ai cheltuieli cu salariile pe 2007 nu ai pentru ce sa treci contabil sau director economic ca nu iti preia bilantul, si daca ai angajat cu 01.01.2008. Ca sa semneze bilantul anului 2007 trebuia sa fie angajat in 2007. Faza cu administratorul, se semneaza la alta persoana imputernicita, nu trebuie sa fie angajat daca acesta are studii economice superioare. Acestea, repet, sunt explicatiile date de catre conducerea finantelor din Oradea.
Ioana B

tomac

#42 Mesaj de tomac »

:) Ma faci sa rid. Nu-mi vine sa cred ca cei de la AFPM Oradea sunt chiar atit de redusi.
Si daca ai contract cu un expert incheiat in 2008 e valabil? Hai ca-i buna. Eu credeam ca sunt mai "cu capul pe umeri" da vad ca m-am inselat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

septimiuv

#43 Mesaj de septimiuv »

frate nu inteleg... bilantul se face pe 31.12.2007?
se face in 2008 si culmea prin aprilie deci de ce sa ai angajat in decembrie 2007, sa dea cu mopu?

bolbai

#44 Mesaj de bolbai »

Degeaba imi pun si eu aceeasi intrebare si cam demultisor ... deoarece nu vor sa inteleaga, poti sa le toti explici, ca daca ei stiu ca laptele e negru nu conteaza ce argumente le aduci ca sa le demonstrezi ca e alb. Asta am constatat ca se intampla cam aproape peste tot in institutiile "statului", adica se vorbeste si ti se raspunde dupa ureche, nu cum ar spune legea... :evil:
Ioana B

filipn

#45 Mesaj de filipn »

legea este facuta sa o respectam noi,pentru ei nu exista asa ceva.nu poti sa le ceri prea mult ca nu stiu,ba mai mult din ce-ti spun te ametesc cu totul.pleci mai prost informat decat ai ajuns.la ei. este ceva neclar.nici un expert contabil nu are incheiat cu cineva, contractul la31.12.2007,doar pentru lucrarea executata la data de......conform contractului.daca un economist isi asuma raspunderea pentru o activitate anterioara contractului incheiat ,cum poate sa ma conditioneze fiscul? nu asta este treaba lor.

Scrie răspuns