Saga sub Linux
@chircas
Din cercetarile mele am gasit un singur driever pt. Datecs (contra cost, era mai ieftin decat cel original pt. windows pe care il comercializeaza Datecs`ul) care ruleaza in java , nu l-am testat inca...
@andern
Nu imi surade ideea sa trec pe mandriva (ubuntu are comunitatea romanesca foarte buna si e destul de raspandit incat gasesti foarte usor ajutor la unele probleme) dar daca zici ca merge bine inclusiv declaratiile o sa incerc ...poate revii cu detalii ce dll si eventual setari ai facut in plus la mandriva .
Lucrezi local sau in retea pe Saga?
Din cercetarile mele am gasit un singur driever pt. Datecs (contra cost, era mai ieftin decat cel original pt. windows pe care il comercializeaza Datecs`ul) care ruleaza in java , nu l-am testat inca...
@andern
Nu imi surade ideea sa trec pe mandriva (ubuntu are comunitatea romanesca foarte buna si e destul de raspandit incat gasesti foarte usor ajutor la unele probleme) dar daca zici ca merge bine inclusiv declaratiile o sa incerc ...poate revii cu detalii ce dll si eventual setari ai facut in plus la mandriva .
Lucrezi local sau in retea pe Saga?
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius
chestia asta ar trebui sa functioneze sub ubuntu
http://wiki.winehq.org/winetricks
Se descarca scriptul winetrickscf instructiunilor, dupa care (ca user normal, nu root!!!!) se executa
$ sh winetricks dcom98 vb6run win98
care realizeaza urmatoarele:
- descarca si instaleaza dcom98.dll
- descarca si instaleaza runtime-ul pentru Visual Basic 6
- seteaza in registry versiunea emulata ca Win 98
dupa ce executi instructiunea de mai sus
incearca si o declaratie de la mfin si vezi daca merge (100 etc)
am lucrat odata cu o casa de marcat dar nu mai stiu ce model
am instalat-o sub linux din cite imi aduc aminte am facut o modificare pe cablul serial si apoi am setat din tastatura casei respective sa fnctioneze ca o imprimanta
foloseam un program tot sub linux pe firebird server dar nu mai stiu exact ce am facut trebuie sa o vad cei de la services ma puneau sa mai cumpar o interfata seriala pt casa
dar stiu ca ma-m inervat ca cereau prea multi bani si am facut modificarea pe cablu serial si a mers
http://wiki.winehq.org/winetricks
Se descarca scriptul winetrickscf instructiunilor, dupa care (ca user normal, nu root!!!!) se executa
$ sh winetricks dcom98 vb6run win98
care realizeaza urmatoarele:
- descarca si instaleaza dcom98.dll
- descarca si instaleaza runtime-ul pentru Visual Basic 6
- seteaza in registry versiunea emulata ca Win 98
dupa ce executi instructiunea de mai sus
incearca si o declaratie de la mfin si vezi daca merge (100 etc)
am lucrat odata cu o casa de marcat dar nu mai stiu ce model
am instalat-o sub linux din cite imi aduc aminte am facut o modificare pe cablul serial si apoi am setat din tastatura casei respective sa fnctioneze ca o imprimanta
foloseam un program tot sub linux pe firebird server dar nu mai stiu exact ce am facut trebuie sa o vad cei de la services ma puneau sa mai cumpar o interfata seriala pt casa
dar stiu ca ma-m inervat ca cereau prea multi bani si am facut modificarea pe cablu serial si a mers
in legartura cu saga sub linux in retea
am instalat doar pe o masina in retea pt ca saga pe care il am eu este sub fox nu este facut sa lucreze in retea , in schimb folosesc pt automatizare cron tab care face o copie a fisierelor pe un server (tot linux) pentru siguranta datelor
daca te referi la un mod de lucru de genul fiecare cu bucatica lui , trebuie o aplicatie care ruleaza pe un server de baze de date nicidecum pe foxpro
am instalat doar pe o masina in retea pt ca saga pe care il am eu este sub fox nu este facut sa lucreze in retea , in schimb folosesc pt automatizare cron tab care face o copie a fisierelor pe un server (tot linux) pentru siguranta datelor
daca te referi la un mod de lucru de genul fiecare cu bucatica lui , trebuie o aplicatie care ruleaza pe un server de baze de date nicidecum pe foxpro
@andern aveam instalat winetricks , e drept nu am facut setarile prezentate de tine dar programul ruleaza pe ubuntu (local) fara nici o setare in plus , doar cu wine si setat winecf pt. windows xp . Problema este la listarea codurilor de bare la declaratii si articole. Am facut toate setarile posibile, am copiat toate dll necesare si altele in plus , am urmat si pasii tai cu winetricks dar tot degeaba se incapatineaza sa imi dea erroare la listare CB la decl 100 si restul
Daca sterg dll`urile pt. coduri de bare da eroarea ca nu exista dll`ul respectiv si imi listeaza declaratia fara cod de bare, cand am pus dll`urile inapoi am doua erori :
1. Data environment is alredy loaded. 1966
2. Picture too big, or in wrong format. 1108
inclin sa cred ca totusi este din program eroarea si nu din SO.
Ai reusit cumva sa listezi o declaratie pe Mandriva cu cod de bare (100,102,300)?
Am incercat toate setarie si pe Ubuntu si pe Mandriva proaspat instalate .
Poate revii cu detali.
Daca reusesc sa listez si codurile de bare o sa revin cu un post unde o sa descriu pas cu pas toate setarile care trebuiesc facute in Ubuntu pt. ca Saga sa ruleze fara erori local si in retea.
@chircas nu e complicat deloc, problema este suportul si dezvoltarea , daca nu este un distro raspandit gasesti greu rezolvari la unele probleme. Bataile de cap le avem noi pe domeniul contabilitatii, inca nu exista in Romania dezvoltare pentru acest domeniu , institutiile statului fac programe numai pt. windows , pana o sa realizeaze ca e mult mai simplu si mai usor sa nu spun de preturi trecerea la standarde deschise ... asta este
Saga ruleaza si pe Vista fara probleme , inainte intreaba un distribuitor daca Datecs are drivere pt. Vista daca nu XP este solutia .

1. Data environment is alredy loaded. 1966
inclin sa cred ca totusi este din program eroarea si nu din SO.

Ai reusit cumva sa listezi o declaratie pe Mandriva cu cod de bare (100,102,300)?
Am incercat toate setarie si pe Ubuntu si pe Mandriva proaspat instalate .

Poate revii cu detali.
Daca reusesc sa listez si codurile de bare o sa revin cu un post unde o sa descriu pas cu pas toate setarile care trebuiesc facute in Ubuntu pt. ca Saga sa ruleze fara erori local si in retea.
@chircas nu e complicat deloc, problema este suportul si dezvoltarea , daca nu este un distro raspandit gasesti greu rezolvari la unele probleme. Bataile de cap le avem noi pe domeniul contabilitatii, inca nu exista in Romania dezvoltare pentru acest domeniu , institutiile statului fac programe numai pt. windows , pana o sa realizeaze ca e mult mai simplu si mai usor sa nu spun de preturi trecerea la standarde deschise ... asta este
Saga ruleaza si pe Vista fara probleme , inainte intreaba un distribuitor daca Datecs are drivere pt. Vista daca nu XP este solutia .
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius
Re:
Daca mai intereseaza pe cineva, solutia ecsedoa scrie: 1. Data environment is alredy loaded. 1966
sh winetricks gdiplus
Eu folosesc ubuntu 10.04, mai am o singura problema cu saga si sper sa scap de windows.
Re: Saga sub Linux
Ce ai pe stațiile de lucru? Windows sau Linux?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Nu lucrez in retea.
Am vrut sa spun: sa scap de partitia de windows.
Am vrut sa spun: sa scap de partitia de windows.
-
Am instalat saga sub linux. Imi vede totul,merge bine. unica problema o am cand cineva de la alt calculator introduce sa zice inca 2 articole la o factura, mie nu imi face refresh-ul . aveti idee daca am cum sa fac sa mearga si acest mic impediment. am incercat sub ultima versiune de wine.
"serverul" este un windows xp
"serverul" este un windows xp
am incercat si eu sa instelez saga sub ubuntu si am avut ceva probleme:
- prima data am avut probleme cu vfpro in wine, aparea o eroare care nu ma lasa sa merg mai departe. Dupa mai multe incercari am reusit sa trec de eroare dar nu mai stiu ce pachete au facut minunea
- apoi au aparut probleme cand imi cerea autentificarea, aici nu vedea codul hdd cum trebuie, adica in windows este un cod iar in ubuntu esta altul. Si cu asta am abandonat ...
ar fi frumos daca s-ar face un tutorial pentru instalarea saga in ubuntu. pentru toti cei care vor sa scape de windows.
pe mine doar saga ma mai tine legat de windows
- prima data am avut probleme cu vfpro in wine, aparea o eroare care nu ma lasa sa merg mai departe. Dupa mai multe incercari am reusit sa trec de eroare dar nu mai stiu ce pachete au facut minunea

- apoi au aparut probleme cand imi cerea autentificarea, aici nu vedea codul hdd cum trebuie, adica in windows este un cod iar in ubuntu esta altul. Si cu asta am abandonat ...
ar fi frumos daca s-ar face un tutorial pentru instalarea saga in ubuntu. pentru toti cei care vor sa scape de windows.
pe mine doar saga ma mai tine legat de windows
Nu va merge în Ubuntu. Adică va funcționa cu ajutorul Wine, dar problema e că nu merge listarea cu coduri de bare. Asta e o problemă destul de serioasă. Poate cu nșpe zeci de setări sau cu nu știu ce pachete va merge, dar nu e garantat. În plus fonturile ce sunt folosite la afișarea programului, mie nu-mi plac. Eu am testat și pe Ubuntu și pe Linux Mint (de fapt cam tot Ubuntu
)

Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.