Economisti, ni se pregateste ceva!!! Ceva rau , normal !
Eu,nici atat!Imi pare rau ca aveti probleme,ma intreb cine isi permite sa va sicaneze?Si de ce?Niste nesimtiti.Sa nu uitati ca avem alaturi cativa aliati,daca va fi nevoie, sa apelam la ei.Si sa spuneti intotdeauna cine va deranjeaza,e bine ca persoanele respective sa stie ca sunt ''popularizati'' pe forumuri,macar...
In alta ordine de idei, imi place si mie din ce in ce mai mult APEC,dar merg pe ideea ca nu ar trebui sa fie printre membrii fondatori,membrii ceccar,cu tot riscul ca dnul Paturca sa ma i-a din nou in vizor.Sa fie membri simpli,cel putin pentru inceput.S-au ,macar,nr.egal cu nemembri.Eu inca nu am aderat(din cauza mai sus amintita),dar ma pot gandi sa fac o donatie,ata cat pot eu,pentru bunul mers al asociatiei.
In alta ordine de idei, imi place si mie din ce in ce mai mult APEC,dar merg pe ideea ca nu ar trebui sa fie printre membrii fondatori,membrii ceccar,cu tot riscul ca dnul Paturca sa ma i-a din nou in vizor.Sa fie membri simpli,cel putin pentru inceput.S-au ,macar,nr.egal cu nemembri.Eu inca nu am aderat(din cauza mai sus amintita),dar ma pot gandi sa fac o donatie,ata cat pot eu,pentru bunul mers al asociatiei.
Sa stam stramb si sa judecam drept.
Membrii CECCAR (cel putin cunosc cativa iar unul dintre nume este chiar de referinta pana si in presa scrisa referitoare la probleme contabile este vorba de M.J.) au mai multa experienta decat multi dintre noi pentru ca s-au lovit de mult mai multe situatii decat noi cei care mergem pana la un anumit nivel in contabilitate (eu de exemplu nu am avut niciodata "experienta" numita contopire de societati comerciale, fuziuni, operatiuni de capital si multe altele).
A/C (APEC) isi doreste sa coopteze si membri CECCAR nu pentru ca sunt membrii CECCAR ci pentru faptul ca in multe cazuri au capatat mai multa experienta decat noi ceilalti. Fuziunea (ca sa ma intorc la ea) nu este chiar o "plimbare in parc" (a walk in the park, cum spun englezii). Daca mi s-ar fi oferit aceasta sansa de a lucra si o astfel de contabilitate (conssolidari, etc) poate ca nu mi s-ar fi parut un lucru de netrecut. Stiu la nivel deteorie ce se intampla pe acolo, si dupa cum stim teoria pana este pusa in practica.....dureaza iar daca nu ti se iveste ocazia sa lucrezi uiti.
La masa rotunda care a a vut loc la ANAF acum 2 zile au participat din partea "societatii civile" (au fost numiti generic "din partea contribuabililor" o mana de aproape 12 persoane, intamplator membrii CECCAR, care au fost mai mult decat bataiosi in a sustine breasla contabila si a le spune celor de la ANAF care sunt in mare problemele de care breasla se loveste. DIn informatiile mele s-au discutat 28 de puncte (nu punctual ci la general), puncte care au fost inmanate pentru fiecare reprezentant ANAF intr-un dosar. COntrar credintei ca nu ii intereseaza si ca nu le pasa, reprezentatii ANAF au primit aceste 28 de puncte si le-au si citit. Mare lucru. Dar poate cel mai mare lucru a fost ca le-au si discutat pe cateva si au recunoscut ca exista "disfunctionalitati" si chiar au sugerat ca astfel de intalniri sa aiba loc la un interval de 2 sau 3 luni pentru a se vedea cum anume se pot imbunatatii propunerile care vin de la "contribuabili". Nu-i putin lucru ca ANAF a lasat sa se inteleaga ca este deschis la dialog si ca vor incerca in limitele pe care le au sa propuna Ministerului de Finante imbunatatiri legate de aspectele prezentate.
Ca ANAF a fost la inceput extrem de rezervat (prin reprezentantii sai) chiar refractar as indrazni sa plusez eu este adevarat. Dupa 4 ore de discutii, s-au inmuiat si au recunoscut indirect "disfunctionalitati".
Desi nu veti crede, au salutat intiativa infiintarii A/C (APEC) si chiar au fost intrigati sa constate ca pana acum nu exista un organism care sa puna real degetul pe rana, parerea mea: ca sa infiga degetul in rana si sa-l si rasuceasca un pic. La intrebarea: "Aveti un organism care sa va reprezinte?" raspunsul a fost balbait la modul: "Avem deja semnale pentru infiintarea unei Asociatii, avem rezervare de nume, sediu, urmeaza sa face pasul si sa ne oficializam.
Incredibil, o parte din membrii CECCAR s-au dus acolo sa apere breasla si nu sa-si apere "cozonacul" de care au parte.
Nu iau pe nimeni in vizor si nu-mi doresc acest lucru. Caut doar un liant intre fratii de breasla care se cred vitregi.
Total neadevarat!
A/C vrea sa ne apere pe noi care muncim in aceasta meserie de orice "exces" din partea autoritatilor si sa amendeze orice incercare de subjugare a noastra a contabililor.
Asta vrea A/C
Membrii CECCAR (cel putin cunosc cativa iar unul dintre nume este chiar de referinta pana si in presa scrisa referitoare la probleme contabile este vorba de M.J.) au mai multa experienta decat multi dintre noi pentru ca s-au lovit de mult mai multe situatii decat noi cei care mergem pana la un anumit nivel in contabilitate (eu de exemplu nu am avut niciodata "experienta" numita contopire de societati comerciale, fuziuni, operatiuni de capital si multe altele).
A/C (APEC) isi doreste sa coopteze si membri CECCAR nu pentru ca sunt membrii CECCAR ci pentru faptul ca in multe cazuri au capatat mai multa experienta decat noi ceilalti. Fuziunea (ca sa ma intorc la ea) nu este chiar o "plimbare in parc" (a walk in the park, cum spun englezii). Daca mi s-ar fi oferit aceasta sansa de a lucra si o astfel de contabilitate (conssolidari, etc) poate ca nu mi s-ar fi parut un lucru de netrecut. Stiu la nivel deteorie ce se intampla pe acolo, si dupa cum stim teoria pana este pusa in practica.....dureaza iar daca nu ti se iveste ocazia sa lucrezi uiti.
La masa rotunda care a a vut loc la ANAF acum 2 zile au participat din partea "societatii civile" (au fost numiti generic "din partea contribuabililor" o mana de aproape 12 persoane, intamplator membrii CECCAR, care au fost mai mult decat bataiosi in a sustine breasla contabila si a le spune celor de la ANAF care sunt in mare problemele de care breasla se loveste. DIn informatiile mele s-au discutat 28 de puncte (nu punctual ci la general), puncte care au fost inmanate pentru fiecare reprezentant ANAF intr-un dosar. COntrar credintei ca nu ii intereseaza si ca nu le pasa, reprezentatii ANAF au primit aceste 28 de puncte si le-au si citit. Mare lucru. Dar poate cel mai mare lucru a fost ca le-au si discutat pe cateva si au recunoscut ca exista "disfunctionalitati" si chiar au sugerat ca astfel de intalniri sa aiba loc la un interval de 2 sau 3 luni pentru a se vedea cum anume se pot imbunatatii propunerile care vin de la "contribuabili". Nu-i putin lucru ca ANAF a lasat sa se inteleaga ca este deschis la dialog si ca vor incerca in limitele pe care le au sa propuna Ministerului de Finante imbunatatiri legate de aspectele prezentate.
Ca ANAF a fost la inceput extrem de rezervat (prin reprezentantii sai) chiar refractar as indrazni sa plusez eu este adevarat. Dupa 4 ore de discutii, s-au inmuiat si au recunoscut indirect "disfunctionalitati".
Desi nu veti crede, au salutat intiativa infiintarii A/C (APEC) si chiar au fost intrigati sa constate ca pana acum nu exista un organism care sa puna real degetul pe rana, parerea mea: ca sa infiga degetul in rana si sa-l si rasuceasca un pic. La intrebarea: "Aveti un organism care sa va reprezinte?" raspunsul a fost balbait la modul: "Avem deja semnale pentru infiintarea unei Asociatii, avem rezervare de nume, sediu, urmeaza sa face pasul si sa ne oficializam.
Incredibil, o parte din membrii CECCAR s-au dus acolo sa apere breasla si nu sa-si apere "cozonacul" de care au parte.
Nu iau pe nimeni in vizor si nu-mi doresc acest lucru. Caut doar un liant intre fratii de breasla care se cred vitregi.
Total neadevarat!
A/C vrea sa ne apere pe noi care muncim in aceasta meserie de orice "exces" din partea autoritatilor si sa amendeze orice incercare de subjugare a noastra a contabililor.
Asta vrea A/C
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Din experienta mea,fiind contabil sef la cea mai mare companie (de stat,pe atunci) din oras,data de zeci de controale de la ANAF ,stiu ca politica lor era de schimbare a modului de lucru cu contribuabilul si de reasezare a acestuia ,macar pe picior de egalitate cu cei din anaf,inca din anii 2001-2006.Macar la nivel declarativ....Au trecut o gramada de ani si vad ca lucrurile nu s-au schimbat prea mult,contribuabilul e vazut tot ca o vaca de muls.Asa ca sa nu ne imbatam cu apa rece.Cum credeti ca ar fi dat ca cei din ANAF sa aibe alt comportament fata de petitionari,logic ca au fost de acord si au sustinut ideile lor,etc,dar sa vedem practic.Eu,ce sa zic,de cand am firma(din 2007) nu am avut probleme aici in oras,dar nici controale de la anaf nu am avut inca.Relatiile cu cei de la ghiseu au fost chiar bune de fiecare data.Legat de experienta membrilor ceccar,cred ca nu teoria iti da experienta ci practica.Daca nu ai lucrat pe mai multe planuri in contabilitate,degeaba ai cursuri ceccar ,zic eu.
Se pare ca ANAF e pe cale sa aplice prevederile ISO9001 referitoare la feedback-ul de la clienti.Pana mai deunazi, AF 4 era recunoscuta ca cea mai refractara ..ei bine am remarcat schimbari inca de anul trecut, iar saptamana trecuta, am ramas surprins cand la ghiseul informatii mi-a fost oferit, spre completare un formular in care clientii isi pot da cu parerea despre serviciile, comportamentul AF.Nu stiu daca e un efect al schimbarii sediului (din sosBerceni la Cutitul de argint)...cert este ca ANAF (sau cel putin AF4 este pe calea imbunatatirii si transparentei pe care o dorim cu totii).Ajutandu-i pe cei din sistem..ne ajutam pe noi..paturcai scrie: Dar poate cel mai mare lucru a fost ca le-au si discutat pe cateva si au recunoscut ca exista "disfunctionalitati" si chiar au sugerat ca astfel de intalniri sa aiba loc la un interval de 2 sau 3 luni pentru a se vedea cum anume se pot imbunatatii propunerile care vin de la "contribuabili". Nu-i putin lucru ca ANAF a lasat sa se inteleaga ca este deschis la dialog si ca vor incerca in limitele pe care le au sa propuna Ministerului de Finante imbunatatiri legate de aspectele prezentate.
Mai nou s-a inventat sintagma "pregatire profesionala continua" care este o modalitate la limita legalitatii de a se escroca in continuare membrii unei bresle.
Mai nou a aparut o Ordonanta care legifereaza "dijmuiala" in domeniul consultantilor fiscali.
Acesta este cel de al doilea pas. Urmeaza urmatorul pas: introducere in Legi (asa precum a facut CECCAR) a "profesionalizarii" pe anumite paliere a Consultantilor Fiscali. Ba ii pun sa semneze NUMAI EI declaratia 101, maine se vor arunca si pe "felia" evaluatorilor si a aduitorilor pentru ca sunt in stransa corelatie fiscalitatea si contabilitate desi sunt diferite si nu fiscalitatea trebuie sa dicteze ci contabilitatea dicteaza iar "firimiturile" raman la fiscalisti (cei care indestuleaza nepermis de mult Statul).
Nu stiu ce "noutati" mai gasesc cei din diferitele "domenii" in care au spart breasla contabila dar eu chiar nu vad ce mai apare noua sub soare. Impozitul minim a fost "elaborat" s-au dat norme. Declaratia 101 a fost super-mediatizata si rasdiscutata, auditarea la fel, evaluarea la fel.
SI atunci in ce mai consta "perfectionarea continua" oameni buni?
Mai nou a aparut o Ordonanta care legifereaza "dijmuiala" in domeniul consultantilor fiscali.
Acesta este cel de al doilea pas. Urmeaza urmatorul pas: introducere in Legi (asa precum a facut CECCAR) a "profesionalizarii" pe anumite paliere a Consultantilor Fiscali. Ba ii pun sa semneze NUMAI EI declaratia 101, maine se vor arunca si pe "felia" evaluatorilor si a aduitorilor pentru ca sunt in stransa corelatie fiscalitatea si contabilitate desi sunt diferite si nu fiscalitatea trebuie sa dicteze ci contabilitatea dicteaza iar "firimiturile" raman la fiscalisti (cei care indestuleaza nepermis de mult Statul).
Nu stiu ce "noutati" mai gasesc cei din diferitele "domenii" in care au spart breasla contabila dar eu chiar nu vad ce mai apare noua sub soare. Impozitul minim a fost "elaborat" s-au dat norme. Declaratia 101 a fost super-mediatizata si rasdiscutata, auditarea la fel, evaluarea la fel.
SI atunci in ce mai consta "perfectionarea continua" oameni buni?
Mirarea este legitima si are legatura...fir-ar sa fie....cu protestul initiat de colega noastra.eugen01 scrie:Pana mai deunazi, AF 4 era recunoscuta ca cea mai refractara ..ei bine am remarcat schimbari inca de anul trecut, iar saptamana trecuta, am ramas surprins cand la ghiseul informatii mi-a fost oferit, spre completare un formular in care clientii isi pot da cu parerea despre serviciile, comportamentul AF.Nu stiu daca e un efect al schimbarii sediului ....Ajutandu-i pe cei din sistem..ne ajutam pe noi..
Ca acum citesc acest lucru ma face sa ma gandesc ca ANAF doreste in contabili ("contribuabili" cum s-au exprimat dansii) un partener. Sa-i ajutam sa ne recunoasca de parteneri.
Bravo Eugen01!
ehhmmm...mai degraba Bravo AF4.Sper ca intr-un viitor apropiat sa nu mai fiu nevoit sa verific anumite OG sau OMFP pe site-ul ANAF Oradea sau pentru actualizare calendar declaratii la ANAF Brasov !!!
A fi zen..nu inseamna sa intervii in cursul actiunii, sa o fortezi ...inseamna sa o intuiesti si sa te conformezi vectorului de miscare...un fel de actiune prin inactiune...actualul moment de primenire a institutiilor statului nu trebuie pierdut.Altfel..patim ca si cu punctul 8 al declaratiei de la Timisoara.
A fi zen..nu inseamna sa intervii in cursul actiunii, sa o fortezi ...inseamna sa o intuiesti si sa te conformezi vectorului de miscare...un fel de actiune prin inactiune...actualul moment de primenire a institutiilor statului nu trebuie pierdut.Altfel..patim ca si cu punctul 8 al declaratiei de la Timisoara.
- danilevicis
Ca bine zici, eu sunt membru ANEVAR, si la fiecare 2 ani trebuie sa cumulezi cateva puncte de pregatire continua. Seminariile si testul sunt organizate prin toata tara, pe unde au ei chef sa se plimbe, tu trebuie sa platesti taxa de examen si sa alergi dupa ele, astfel la final risti sa ramai fara stampila. La anumite teste, exista si posibilitatea sa le faci si online.Un coleg mai batran, imi spunea odata la un curs, ca el a platit taxa si nu a dat testul, dar pt ca acesta a fost platit i-au luat in considerare punctele de pregatire continua.paturcai scrie:Mai nou s-a inventat sintagma "pregatire profesionala continua" care este o modalitate la limita legalitatii de a se escroca in continuare membrii unei bresle.

Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic
hmm..aderarea asta la UE (in pripa si contrar tuturor argumentelor rationale, in opinia mea) a pus pe tapet si niste situatii paradoxale.Una din obligatii era/este ca anumite posturi din administratia publica sa fie ocupate de persoane cu studii superioare.Acuma...e un lucru cunoscut ca la 8 insi cu mapa trebuie unu' doi cu sapa.Solutia gasita a fost accesul mai facil in invatamantul superior (pe grile cum spun unii).Personal nu vad nimic rau in asta,(unul din principiile din justitie spune ca mai bine lasi liber x raufacatori decat sa condamni un nevinovat) daca omul respectiv stie cum sta treaba la postul pe care il ocupa, doar nu o sa ne impiedicam de o hartie.Sau sa mai credem ca o sa rupa manualul de Statistica sau de EficientaEconomica daca el toata viata a fost ordonator (si inca unul bun!).
Ce vreau sa spun e ca prea usor cadem in generalizari gen..."aaa pe grile..nu ai luat pe merit" sau...altele de genul asta...
Cat despre "spargerea contabilitatii"....stau si ma intreb, oare daca devin expert in 10 domenii...oare o sa mai am credibilitate in fata unui client??
Ce vreau sa spun e ca prea usor cadem in generalizari gen..."aaa pe grile..nu ai luat pe merit" sau...altele de genul asta...
Cat despre "spargerea contabilitatii"....stau si ma intreb, oare daca devin expert in 10 domenii...oare o sa mai am credibilitate in fata unui client??
http://www.cdep.ro/proiecte/2008/400/30/9/pr439_08.pdfflorescud scrie:Ma mai gandeam sa va spun ca poate nu e bine sa discutati pe forum unele aspecte,legate de APEC,de organizare,faceti-o prin e-mailuri,pe mess,oricum,dar nu pe forum,unde are acces oricine.E doar o idee,sper sa nu va suparati ca am intervenit.
ehhmmm...mai e nevoie de vreun comentariu??? cea mai buna discretie..e tot la vedere (in anumite cazuri!)..
(art.2 e foooarte interesant)