Economisti, ni se pregateste ceva!!! Ceva rau , normal !

Scrie răspuns
eugen01

#406 Mesaj de eugen01 »

v>
1.Multe din cele afirmate, sustinute de dvs. se cam bat cap in cap.Mentionez numai fraza referitoare la contabilul care aranjeaza cifrele dupa cum decide cel cu licenta.
2.E de admirat dorinta de a deveni mai buni, in ceea ce facem...dar lamuriti-ma si pe mine, daca nu ar fi fost CECCAR, nu am avea acces la IASF, ISFR, IASB, IFRIC sau SIC ca sa nu mai zic de CodulFiscal???
3.Nu se contesta rolul unei organizatii neguvernamentale in reglarea unei meserii....ci ingradirile pe care le pune aceasta.

vinczellero

#407 Mesaj de vinczellero »

esti culmea florescud !!! ce gandire am ??? pai zi mie cum naiba imi practic meseria daca ,,astia'' nu ma lasa doar cu anumite conditii de genul CECCAR ???? SCHIMBATI DVS. CEVA ??? nu vreau sa ma judecati pentru faptul ca imi spun niste pareri care pot fi mai proaste sau mai bune !!!

vinczellero

#408 Mesaj de vinczellero »

chiar imi place contabilitatea si o fac cu devotament dar sunt reguli care nu imi dau voie sa o practic !!!! ce zic rau aici ????

vinczellero

#409 Mesaj de vinczellero »

eugen01 nu cred ca ma intelegi :cry: chiar nu am facut o simpatie pentru CECCAR asa cum credeti ...dar chiar nu stiu ce altceva sa fac sa fiu in regula cu practicarea meseriei !!! daca asa fac astia legile astea de rahat eu ce pot sa schimb ??? nu ma angajeaza nimeni daca nu am drept de semnatura pot sa stiu perfect meserie !!! vrei sa lucrez cu studii medii la un patron si apoi sa merg sa vizez situatiiile la un expert ??? crezi ca ii convine patronului sa plateasca in plus si mie si expertului ??? eu vorbesc doar sa vorbesc de sistemul asta de rahat care nu imi da pace sa practic meseria linistit !!! asa ca apelez la ce pot sa fiu in concordanta cu ideile astora !!!! ma scuzati daca ma intelegeti gresit !!!!

florescud

#410 Mesaj de florescud »

Poate sa te angajezi la o companie mare,ca economist,si pe un salariu destul de bun?(iti spun din experienta).Apoi,poti tine evidente contabile,cap-coada,cu contract de munca partial.Sau poti incerca sa te angajezi la vreo firma de audit,unde chiar ai ce invata si cred ca oricine te-ar angaja dupa 2-3 ani de munca asidua acolo.Iata doar cateva posibilitati,fara ceccar...
Si,nu,eu singura nu pot schimba ceva dar,nu asta era ideea....

eugen01

#411 Mesaj de eugen01 »

v>
nu e vorba de simpatie CECCAR.Dar ceea ce face CECCAR-ul seamana cu situatia din vremuri pe care le credeam apuse...daca nu erai membru PCR nu puteai avea functie.
Atata timp cat exista legea , intr-adeva nu poti accede decat prin "voie de la banu Ghica".Deci nu se condamna inscrierea in CECCAR...ci spiritul CECCAR, daca pot sa spun asa.
(una e sa lucrezi pentru sistem, si alta e sa faci parte din sistem)

vinczellero

#412 Mesaj de vinczellero »

ai dreptate florescud dar nu e chiar asa simplu !!! ce patron prefera sa plateasca contributii dupa slariul meu cu timp partial ??? o societate mica prefera sa intocmeasca un contract de prestari servicii cu un expert pe o suma modica ( ex: 50 lei ) si diferenta de bani se plateste ,,la negru''!
eu nu prea am acces la firmele mari chiar daca stiu meserie pentru ca locuiesc intr-un oras mai mic si trebuie sa aiba si oraselul asta contabili buni pentru firmuletele lui !!! nu ??? poate eu vreau sa imi deschid cabinet si acest lucru nu pot sa il fac daca nu sunt din CECCAR !!!! :(

vinczellero

#413 Mesaj de vinczellero »

eu vreau doar sa nu ma intelegeti gresit !!! condamn si eu spiritul CECCAR d-ule eugen01 ,dar nu e vina mea sau a celor ce devin membrii CECCAR !!!

vinczellero

#414 Mesaj de vinczellero »

la fel de bine pot sa fiu intr-o firma mare si daca sunt membru CECCAR !!!pot sa tin contabilitati cap-coada si daca sunt membru CECCAR !!!
NU pot sa am cabinet individual daca nu sunt mebru CECCAR !!!
daca sunt intr-o firma mare care da faliment asa cum se intampla frecvant la noi .....si vreau sa lucrez pe cont propriu prin cabinet individual ...NU POT FARA CECCAR -la asta ma refeream eu cand ziceam de reguli care trebuie sa le satisfaci pentru a fi complet !!!
eu nu m-am legat de cat de bun esti in meseria asta ci de modul in care poti sa o arati si sa impaci si ,,capra si varza '' !!!

eugen01

#415 Mesaj de eugen01 »

vinczellero scrie:eu vreau doar sa nu ma intelegeti gresit !!! condamn si eu spiritul CECCAR d-ule eugen01 ,dar nu e vina mea sau a celor ce devin membrii CECCAR !!!
d'acord.
Altfel, daca ati fi urmarit topicul de la inceput, ati fi remarcat ca se face distinctie clara intre d-l Toma si membrii CECCAR.

romani473

#416 Mesaj de romani473 »

- asta e regula nu avem ce face
- anul trecut am intrat si eu la ceccar
IoanaR

albul498

#417 Mesaj de albul498 »

atentia la dnul ionita sorin este acel expert care a fost la d-ra Roberta si care a trimis aceea scrisoare pe mailul meu.Am sa va dau adresa lui de mail [email protected] poate reusiti sa-l convingeti ca in afara de chelie nu prea are nimic

paturcai

#418 Mesaj de paturcai »

Bravo Romai473.
Ce zice dl. Marin de plata cotizatiei primita de la tine? E multumit?

@Vinczellero nu tine suparare pe viata cu nimeni. Asa-s eu mai naiv.
Eu nu condamn pe nimeni si chiar ii incurajez pe cei care doresc sa intre in CECCAR sa faca acest pas. Numai sa nu le fie amara alegerea.
Vorba lui FlorescuD: experienta capatata este cea care isi spune cuvantul si nicidecum faptul ca am "permisiune" de la CECCAR sa muncesc.
O sa va dau imediat inca un exemplu de cum gandesc EXPERTI BAROSANI din CECCAR:

Am preluat un post pe care l-am scris pe conta.ro:
Sa nu ii uitam pe cei care sunt "plecati" cu sorcova:

Re: modif legea contabilitatii
Postby Mares Stefan on Fri Feb 26, 2010 1:07 pm

elenap wrote:Mie personal mi se pare fireasca adnotarea propusa. Era cumva anormal faptul ca exista un director economic sau un contabil sef in organigrama unei societati, dar era inexistent compartimentul care, asa cum e firesc, acestia "il conduceau". Felicit demersurile CECCAR-ului si sper, asa cum a aratat si o antevorbitoare, sa se impuna si amenzi pentru nerespectarea acestui fapt.

Amenzi ca amenzi,dar important este ca la ITM încadrarea unui diector economic sau contabil şef să fie acceptată la pachet cu încadrarea contabililor care fac mai mult "de o singură persoană"
Dar ...deja vorbim despre prevederi inexistente în proiectul de modificare a legii contabilităţii.
Ei, da, dacă persoanele care se cred în stare a fi directori economici ori contabili şefi, cu adevărat, atunci tocmai aceste persoane ar lumina pe potenţialii angajatori ai lor, că ...în baza legii contabilităţii obligatoriu trebuie ori să recurgeţi la prestaţiile unor membri activi ai CECCAR, ori ...pe lîngă manager de specialitate mai trebuie să angajaţi cu CIM şi nişte persoane care să se lasă conduse, coordonate, ,ca să nu zic subordonate, nu?
Expresia de colaboratori evit cu bună ştiinţă, pentru că aceştia de regulă sunt încadraţi cu convenţie şi nu cu CIM.
Buba este că unii zic că pot munci, face tot ce trebuie , doar că vor să aibă şi o carte de vizită cu o funcţie corespunzătoare.
Adică din faşă renunţă să şi conducă pe alţii, pe care ar trebui să-i coordoneze şi să-i supravegheze, nu?

Apare un membru care nu v-a mai apuca sa scrie vreodata la CECCAR/forum. Nu stiu daca nu a fost invitat la Consiliul de onoare al CECCAR sa fie propus pentru excluderea din Corp:

Postby Adriana Storistean on Fri Feb 26, 2010 2:08 pm

Nu credeti ca legiuitorii nostri ar trebui sa se ocupe de cu tootul alfel de probleme, decat de cati contabili ar trebui sa angajeze firmele? Revin cu intrebarea: o firma cu 5 angajati de ce ar trebui sa aiba 2 - 3 contabili cand se poate descurca foarte bine cu unul singur, indiferent de cum e incadrat ca si contabil sef sau director economic?! A...o sa-mi spuneti ca ar trebui sa faca contract cu un contabil autorizat sau expert. Insa acel expert sau autorizat, nu prea sta pe la firma. Si..stiu aici o sa ma urati multi dintre dvs, iar cei care sunt sinceri imi vor da dreptate: contabilitatea se tine cel mai bine atunci cand esti la fata locului, zi de zi, iei contact cu pulsul firmei. Asa sa vii o data pe saptamana sa iei niste acte care nu-ti spun nimic..... imi pare rau. Am tinut firme ca si colaborator si ca si angajat. Si va spun din proprie experienta, ca cel mai bine , evidenta unei firme se tine cand esti prezent acolo. Iei contact direct cu furnizorii, cu cilentii , cu banca, cu administartia , cu salariatii , participi si tu la "procesul de productie".
Dar...va pot spune ca acele firme care au experti contabili colaboratori...trebuie musai sa aiba si un contabil (pt evidenta primara, fzori, clienti) prezent la firma. Contabilitatea nu inseamna numai sa faci niste articole contabile.
Nu vreau sa-mi creez antipatii, dar asta e realitatea. Si cei care profeseaza de niste zeci de ani, ar trebui sa stie si sa inteleaga aceste lucruri, pentru ca s-au confruntat cu diverse situatii.

Credeti-ma ..exista lucruri mult mai importante si mult mai grave decat cati contabili au firmele.
Am un prieten in Franta, care dupa niste cursuri de 6 luni de contabilitate, a fost "apt" si legea i-a permis sa-si tina singur contabilitatea. Era la inceputul afacerii si astfel a mai scutit din bani. In momentul in care "a crescut" a apelat la serviciile unui profesionist. La unul singur.
De ce la noi trebuie sa fie totul complicat?

Prietenul nostru domnul Mares:

Postby Mares Stefan on Fri Feb 26, 2010 5:23 pm

Adriana Storistean wrote:Nu credeti ca legiuitorii nostri ar trebui sa se ocupe de cu tootul alfel de probleme, decat de cati contabili ar trebui sa angajeze firmele? ... asta e realitatea.
Si cei care profeseaza de niste zeci de ani, ar trebui sa stie si sa inteleaga aceste lucruri, pentru ca s-au confruntat cu diverse situatii.

Credeti-ma ..exista lucruri mult mai importante si mult mai grave decat cati contabili au firmele.
Am un prieten in Franta, care dupa niste cursuri de 6 luni de contabilitate, a fost "apt" si legea i-a permis sa-si tina singur contabilitatea.
Era la inceputul afacerii si astfel a mai scutit din bani. In momentul in care "a crescut" a apelat la serviciile unui profesionist.
La unul singur.
De ce la noi trebuie sa fie totul complicat?

Nici la noi nu trebuie şi nici nu este mai complicat, cred eu.
Legea contabilităţii de la început pevedea obligativitatea ori a soluţiei clasice ca un director economic sau contabil şef să răspundă de organizarea şi coordonarea funcţiunii financiar-contabile a oricărei societăţi comerciale.
Ori ca noutate, după 1991, sau poate numai de prin 1994, externalizarea acestei activităţi, ca prestaţie realizată de nişte persoane autorizate, membri ai CECCAR .
Numai că "externalizarea" s-a tradus prin generalizarea plăsucii cu actele justificative, basculate de domnii patroni sau asociaţi ori administratori, în braţele unor "prestatori" contabili , unii chiar EC alţii doar CA, membri CECCAR ,iar alţii nici măcar, dar care "ţineau contabilitatea firmei" lucrând concomitent la 1-2 duzini de firme.
Iar soluţia clasică de a avea activitatea financiar -contabilă coordonată de un director economic sau contabil şef, rapid a început să se atrofieze, şi culmea e că au dispărut atât "pălmaşii", cât şi "eminenţele cenuşii" ale firmelor , rămânând tineretul cu titlu şi cu munca prost plătită!
Adică prevederea că unde eşti salariat nu poţi presta ca şi expert contabil, pe de o parte, şi, pe de altă parte , judecata simplistă că " a ţine o evidenţă contabilă" nu are nimic de a face cu o expertiză, a făcut ca toată această activitate de o "banalitate", ce de oricine se poate învăţa dacă nu în 6 săptămâni, atunci, zic dumnealor, sigur că-n 6 luni, da, se poate învăţa, desluşi şi practica onorabil,mai ales dacă ai şi nişte softuri care "ştiu tot", deci
... să fie bagatelizată şi băgată în derizoriu ,mai ales şi datorită concurenţei neloiale exercitate de funcţionarii publici sau de salariaţii altor firme "serioase" , care-şi permiteau să aibă şi manageri şi salariaţi proprii, dotaţi cu hardul şi softul necesar pentru a lucra şi altor n firme, în acelaşi timp!
Şi pentru că banalizarea şi bagatelizarea profesiei au devenit prea stridente ,uită aşa acum am ajuns să reinventăm d.p.d.v.juridic, al prevederilor legale, corecta exercitare a profesiei noastre, pe de o parte.
Şi, pe de altă parte, să considerăm că perfecţionarea continuă profesională, nu doar ar fi ,ci chiar este strict necesar, doar şi pentru că nivelul calitativ al prestaţiilor contabile evidenţiază lipsă de profesionalism, şi ceea ce este şi mai grav, necunoaşterea standardelor internaţionale ,şi, implicit, şi europene,de contabilitate, la un nivel acceptabil.
Ceea ce ,pe net, devine uneori sau deseori, chiar strident pentru că relevă nu o situaţie de excepţie, ci o situaţie cotidiană, obişnuită, apreciată sau considerată chiar normală, tocmai de cei care ar trebui să-şi dea seama că , pe undeva, prin părţile esenţiale, gestionarea profesiei noastre, de la acces şi până la exercitarea ei ca liber profesionişti sau prin firme specializate, este sau , sper eu că doar a fost , pe cale de a eşua.
În opinia mea scopul şi leitmotivul CECCAR-ului nu se poate rezuma doar la pregătirea şi perfecţionarea profesională şi atestarea acestei pregătiri ori perfecţionări prin adeverinţe, autorizaţii sau carnete de membru!
Ci, neapărat chiar ar fi timpul ca întreaga profesie să fie gestionată la nivel naţional în corelaţie cu cerinţele minimale ale societăţii, a economiei naţionale.
Doar şi pentru că altfel alţii se vor întreba dacă mai contează sau nu să fi,ori doar să aspiri să devii un EC ,membru al CECCAR, şi prin această calitate căutat de clienţi şi apreciat în societate!

Exista specimene care nu stiu cum sa reintroduca pedeapsa cu moartea si sa pozeze in "democrati". Ia sa vedem pana unde ajunge patologicul:

Postby sorin_ionitza on Fri Feb 26, 2010 7:11 pm

In acceptiunea mea, initiativa legislativa, chiar daca mai face ceva ordine in in aceasta probleme fundamentala, nu va avea forta juridica daca nu va fi prevazuta o sanctiune pentru neconformare la prevedrile art.10 si, eventual, de masuri de control contiunuu asupra legalitatii organizarii contabilitatii.
Eu unul am apucat pe calea proprie si am transmis presedintei camerei deputatilor o propunere de completare a initiativei legislative cu urmatoarele masuri:
- prevederea unei sanctiuni contraventionale de min. 10.000 ron pentru neaplicarea art.10;
- instituirea unui control asupra organizarii contabilitatii prin obligativitatea declararii in D.010 a formei de organizare a contabilitatii, numele economistului/profesionistului CECCAR si a contractului ori de cate ori apare o schimbare.
Eu asa am simtit ca lucrurile vor fi puse in ordine DEFINITIV. M-am saturat sa nu pot sa-mi promovez serviciile la adevarata valoare fiindca, ori clientul prefera un neautorizat (cunosc cazuri de persoane cu 10 clase) sau pe cineva din "sistem". Oameni din sistem mi-au ras in nas sustinand semi-public ca "nu am decat sa ma plang unde vreau fiindca legea nu prevede vreo sanctiune, sac!!!"

M-am simtit umilt de prea ori cu toate ca, multumesc lui Dumnezeu, nu am dezamagit sau pagubit vreun client. Nu mai am de gand sa astept ajutorul nimanui!
Daca cineva subscrie demersului meu atunci sa scrie parerea pe forum. Daca vor fi mai mult de cinci persoane atunci am sa cer sprijin in crearea unei liste de sustinatori care sa ajunga la camera.
Daca am gresit, scrieti si voi retrage propunerea despre care v-am vorbit.
O noapte frumoasa tuturor!

Nu ai ajuns sa-mi spui tu mie NOAPTE FRUMOASA! Daca ai fi fost tu prin parlament am fi avut cu siguranta parte de o noapte continua.

Patalogicul ii cuprinde pe urmatorii:

Postby fiscont on Fri Feb 26, 2010 8:09 pm

Subscriu la initiativa dlui Sorin Ionita in special in privinta sanctiunii.
O regula fara sanctiune nu e regula.
Probabil aceasta initiativa legislativa are drept scop repararea partiala a prejudiciului creat expertilor contabili prin aparitia si reglementarea profesiei de consultant fiscal.
Acum foarte multa lume profeseaza in domeniul contabil fara a avea studile si calificarile necesare, unii chiar se reprofileaza si considera ca aceasta profesie poate fi practicata de oricine.
De aici si "respectul" de care ne bucuram si aprecierea pe care o are munca in contabilitate.

Vine si prietena noastra Nemrac:

Postby nemrac on Fri Feb 26, 2010 9:14 pm

Subscriu la initiativa dlui Sorin Ionita in special in privinta sanctiunii.
Intradevar fara sanctiune legea nu va fi luata in seama si lucrurile vor merge ca si pina acum !
Va trebui sa unim mai multi ca sa sustinem propunerea aceasta de modificare a legii contabilitati si cu sanctiunile aferente pentru a putea fi puse in practica .
Expert contabil Havreliuc Carmen

Aflam cum o cheama pe Nemrac. Ii era frica ca nu o sa intre in istorie ca promotoare a dispretului fata de colegii de breasla. Ai intrat Carmen! O sa fii la panoul de onoare numit: NU LE URMATI EXEMPLUL!

Adriana Stroisteanu care nu prea le tina tira celorlati, reine si puncteaza:

Postby Adriana Storistean on Sat Feb 27, 2010 10:48 am

Eu, d-nule Mares, sunt de acord in mare parte (asta e..sper sa nu mi-o luati in nume de rau... ;) ) cu dvs. Si de ce spun in mare parte?! Pentru ca (si iarasi imi voi atrage antipatii din partea celor se simt oarecum vizati) sunt multi membri ai CECCAR-ului...care sincera sa fiu, nu au ce sa caute aici. Probabil au invatat pt examene, au facut stagiu, si-au luat titulatura....dar in rest....
Va intreb eu pe dvs., cati dintre membrii CECCAR-ULUI stiu care sunt soldurile intermediare de gestiune? Va intreb, cati stiu sa faca o analiza financiara, un cash flow? Cati stiu sa interpreteze situatia unei societati vazand Bilantul? Pentru ca, exact cum spuneam, un contabil bun, mai ales daca se numeste Expert Contabil, nu ar trebui sa se rezume la a face numai niste articole contabile, o balanta si un bilant.
Cati oare stiu sa bugeteze activitatea unei societati?
Eh...am intalnit oameni care nu sunt membrii Ceccar si care stiu sa faca toate astea.
Si n-ar trebui sa fie discreditati si sa nu li se mai permita profesa, doa pentru ca nu sunt EC sau CA.

Am intalnit o expresie frumoasa intr-o revista "Taxe si impozite" : O contabila buna este ca o floare rara...Asa ca respectul ni-l castigam in functie de cat suntem sau nu de profi'.
Nu din faptul ca suntem EC , CA sau nuh.

Imi pare rau, dar eu nu pot gandi "HA! Eu sunt EC asa ca modificarea legii nu ma afecteaza" .Oricum ar fi,eu voi putea profesa, fie ca angajat, fie ca liber profesionist. Dap, eu sunt Director Economic. Si am in subordine un contabil junior, un casier si un gestionar. Dar am in jur de 150 de salariati. Ce s-ar fi intamplat, daca firma avea 3 salariati? Mai isi aveau rostul juniroul, casierul si gestionarul? A..dah, ar fi apelat la un EC colaborator. Dar EC colaborator este disponibil pt firma aceea 10 ore din 10? De aceea si angajatorii aleg din ce in ce mai mult sa-si angajeze contabili.

Raman la parerea mea: modificarea aceste legi va ingreuna si mai mult activitatea mediului privat.

Sorin Ionita este la un pas sa-si piarda mintile de nervi (eu cred ca deja si le-a pierdut):

Postby sorin_ionitza on Sat Feb 27, 2010 2:05 pm

Pentru ADRIANA STORISTEAN:
Eu unul cred sincer si am sustinut si pe forum dar si in alte imprejurari ca profesionalismul este determinat (in principal) de trei elemente: AFINITATEA FATA DE UN DOMENIU care vine din har, pasiune si acel ceva din interiorul fiintei, PREGATIREA PROFESIONALA care se edifica in scoala si PERFECTIONAREA PERMANENTA care vine din dorinta de sti ce e nou in domeniul tau si pentru a putea oferi un serviciu de calitate. Nu are nicio legatura cu apartenenta la un corp profesional. Cunosc atat economisti PROFESIONISTI adevarati cat si experti contabili PROFESIONISTI. In fapt ei se deosebesc doar prin faptul ca, pentru a practica independent, legea obliga afilierea la un organism profesional contabil si, prin lege, mai au si alte cateva competente care nu pot fi exercitate decat in conditii de independenta fata de client. Fiecare a ales o cale de manifestare a propriului PROFESIONALISM.
Oricum organizarea contabilitatii este, cred eu, o problema fundamentala. Orice inregistrare, orice situatie de analiza economica sau de sinteza implica folosirea unor cunostinte comune atat economistului angajat cat si expertului membru CECCAR adica, implica PROFESIONALISM si RASPUNDERE. In conseicinta imi doresc ca serviciile celor ce ofera real PROFESIONALISM si reala RESPONSABILITATE sa fie corect valorizate.
Nu fiti partinitoare! Exista specilisti adevarati dar si simpli purtatori de patalama oficiala atat printre economistii angajati sau nu cat si printre membrii CECCAR.
Prin sustinerea modificarii L82/1991 imi imaginez ca se va responsabiliza procesul de constituire a formulei de organizare a contabilitatii, selectia celui ce va purta galoanele de director economic si valorizarea implicarii sale intr-o masura mai adevarata. Altfel, cine stie, poate un economist/expert PROFESIONIST dar "neconvenabil" sau "scump" va fi inlocuit cu o doamna cu 10 clase (voi prezenta concret cazul) care lucreaza ieftin si nu sufla sau cu o persoana din "sistem" care sa gireze "linistea patronului.
Cat despre cat de multe cunostinte economice aplicam asta depinde si de dorinta clientului de a cunoaste in mod fidel situatia afacerii sale. Am si eu in portofoliu atat clienti pentru care contabilitatea este doar o stupida obligatie legala ("lasa, bre, ca stim noi singuri sa ne facem socotelile ca de aia stim sa facem bani, mata sa faci actele alea sa iesim bine cand vin aia de la fisc") dar si clienti la care serviciul nu se rezuma doar la tinerea contabilitatii ci si la lucrari mai complexe.
Aveti ceva impotriva ca activitatea financiar-contabila a unei entitati sa fie CLAR reglementata si neconformarea sa fie SANCTIONATA contraventional?
PS: O curiozitate (daca nu sunt indiscret): cum ati putea profesa independent fara sa fiti "inregimentata" intr-un corp profesional? Ca in 24 de ore nu puteti exercita mai mult de 3 contracte de munca chiar daca renuntati la viata personala?

Deci a incercat, a trecut linia de demarcatie si a lucrat la negru. LUATI-L!

Daca am avut dubii cum ca si-a pierdut mintile, acum am dovada:

Postby sorin_ionitza on Sat Feb 27, 2010 2:23 pm

Poate este bine de clarificat in legatura cu propunerea de modificare a L82/1991:
* O FIRMA POATE AVEA COMPARTIMENT DE CONTABILITATE CU O SINGURA PERSOANA CU CONDITIA CA ACEASTA SA AIBA STUDII SUPERIOARE ECONOMICE SI SA FIE ANGAJATA CU NORMA INTREAGA.
* NU POATE FI CONSTITUIT COMPARTIMENT DE CONTABILITATE CONDUS DE PERSOANE AVAND STUDII SUPERIOARE ECONOMICE SI INCADRATE CU NORMA PARTIALA SAU CONVENTIE CIVILA.
* ACEA "ALTA PERSOANA IMPUTERNICITA" TREBUIE SA INDEPLINEASCA EXACT ACELEASI CONDITII CA SI IN CAZUL DIRECTORULUI ECONOMIC (STUDII, FORMA DE CONTRACT).
Deci:
Economisti adevarati, bucurati-va! Se creaza sansa reala ca daca identificati o firma care poate plati 1.200 RON salariu minim + cca. 600 taxe salariale sa puteti gasi de munca fara sa vi se impuna o incadrare inferiora sau sa fiti descalificati de persoane necalificate. Dar trebuie sa fiti "bazati", adica sa puteti "duce" raspunderea asumata.
Expertii CECCAR nu vor lua painea nimanui. Sau poate doar a celor ce se asezasera la o masa la care nu aveau ce cauta (cei fara studii, cei neautorizati si calificati in exercitarea unei astfel de profesii).
Oh mutumim Sorin IONITA (si i-am luat apararea ca un BOU pe forum aici la conta.ro. Dar nu m-am putut abtine pentru ca eu tin cu cei care-s de-o teapa cu mine.

Batista pe tambal:

Postby Mares Stefan on Sat Feb 27, 2010 2:30 pm

Scuzele mele,şi spun aceasta, pentru că ...sincer, spunându-mi opiniile în diverse speţe, nici întrun caz nu simpatii sau antipatii doream să provoc.
Ci reacţii.
Opinii exprimate. Scrise.
Doar şi pentru a provoca şi pe alţii, să-şi expună propriile opinii.
Ori experienţă.
De ce ?
Păi pentru că altfel cum am vrea ca CECCAR-ul să ştie şi să se implice în soluţionarea problemelor reale cu care profesioniştii contabili sunt confruntaţii, zi de zi.
Dvs.ziceţi că oare cât ştiu unii membri CECCAR,care sunt pe cale să-şi primească parafa şi autorizaţia ? Iar eu vă răspund că referitor la meserie, profesie probabil că ştiu destul de multe. Numai că după examenulde aptitudini, s-au trezit şi s-au întrebat pe diverse Forumuri: Şi acum ? Încotro? De fapt unde vrem să ne înscriem ? Ce paşi mai trebuie să facem ca să ne ştim membri CECCAR cu toate cele ?
Şi atunci ,eu unul nu pot să mă minunez, de preocuparea tuturor tutorilor şi formatorilor ori lectorilor , care uită, iar se vor supăra iar pe mine, dar cunoaşteţi comva pe alţii care ar putea purta responsabilitatea că unii CA sau EC autorizaţi şi înscrişi în CECCAR ca membri activi, s-ar putea să aibă nişte carenţe EVIDENTE în privinţa conceperii unei afaceri de la un oarecare plan de afaceri, pe baza căreia ar fi posibil de întocmit şi un BVC, şi , pe urmă, şi o documentaţie de obţinere a unor finanţări sau a unor credite bancare, ori alte resurse atrase, inclusiv să facă o proiecţie de cash flow, şi ... pe urmă, contabilitatea, balanţele, bilanţurile, analizele economice de rigoare, si să constate că planul de afaceri s-a dovedit nu doar o himeră, BVC-ul , un document uitat prin dosare, cash flow-ul uitat pe la bănci, şi din actele societăţii să rezulte cu totul altceva decât ceea ce consultantul financiar ar fi proiectat.
Adică una este pregătirea teoretică şi , cu totul altceva practica cotidiană.
Tocmai din această cauză sunt unii ECONOMIŞTI, şi cândva au fost şi alţii CONTABILI , care uită, nu au devenit membri CECCAR, dar au dovedit şi s-au dovedit nişte "eminenţe cenuşii" ale afacerilor cu care au avut tangenţe.
Fiind prezenţi.
Fiind consultaţi PREVENTIV, înainte de se produce evenimentul.
Fiind IMPLICAŢI.
Şi CONSULTAŢI.
Nicidecum DESCONSIDERAŢI, uitaţi şi doar când eventual doreau să facă o analiză pe baza datelor de bilanţ sau a datelor rezultate din balanţele contabile, să li se RETEZĂ, scurt: Nu-mi spuneţi nici o noutate. Ştiu, ştiu,. ştiu.
Tot ce mi-aţi spus eu am aici în agendă!
Şi ceea ce dvs.nu ştiţi eu ştiu: Pe acel furnizor îl voi plăti la data de ..., iar aceea factură o voi încasa poimâine când voi plăti tot ce datorez la bugetul consolidat. Etc.etc.etc.
Adică ce vreu să scot în evidenţă ... legat de CECCAR ?
Păi exact necesitatea susţinerii tuturor profesioniştilor contabili autorizaţi de CECCAR, adică cu acel examen de apritudini promovat, indiferent că sunt prestatori de servicii liber profesionişti sau salariaţi cu CIM. Dar mai ales ca CECCAR să fi reuşit săasigure gestionarea întregii profesii, de la evaluarea întregii pieţe - totalitatea societăţilor comerciale şi altor entităţi economice - care au cu siguranţă funcţiunea financiar-contabilă prezentă, şicarefuncţiune ca activitate trebuie neapărat şi realizată, prestată ori de prestatori ori de salariaţii proprii.
Nicidecum la "negru" .
Că la "gri", de fapt nici nu se poate.
Pe de o parte.
Iar pe de altă parte, pregătirea, perfecţionarea profesională nici întrun caz nu trebuie redusă la "artă pentru artă" , măsurată prin sumele încasate de la cursanţi, respectiv plătite lectorilor, ci ... prin nivelul de COMPETENŢĂ PROFESIONALĂ măsurată, evaluată şi îmbogăţită, ori actualizată, după caz , transformându-l întrun criteriu de evaluare a întregului corp profesional!

PS.1. De ce nu am vorbit despre cât costă pe orice firmă conducerea contabilităţii, respectiv fructificarea informaţiilor financiar-contabile în timp real sau cel puţin în timp util, pentru a nu mai vorbi doar despre relevanţa unor cifre "moarte" ?!
Păi, simplu, pentru că dacă nici onorariul cuvenit acestor profesionişti nu-ncape în venituri, atunci nici ca acestea să devină cu siguranţă generatoare de pierderi nu se poate pretinde nimănui., nu ?
Iar aici ni se relevă acel cerc vicios: Definit prin acel cost minim obligatoriu pentru prestaţiile financiar-contabile iot numai la nivel minim impuse de lege prestate, şi cât ar trebui să fie acele venituri minimale în care aceste costuri rămân doar costuri şi nicidecum nu devin pierderi!

PS.2. Doar o afirmaţie: Nici o firmă care "există" şi "persistă" , zice-se fără venituri suficiente, dar cu costuri reale şi semnificative, plătite zice-se din "buzunarul" asociaţilor,patronilor, numit, identificat între noi ca sold creditor la acel cont 455, nu-şiva putea permite săplăterascăonorarii cinstite niciodată pentru prestaţiile financiar-contabile.
Şi atunci ?!
Ori ne mânjesc.
Ori ne bagatelizează.
Dacă reuşesc!
Sau m-aş înşela doar eu?
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

paturcai

#419 Mesaj de paturcai »

Primesc de la unul dintre protegonisti: dl. Mares urmatorul e-mail:
Paturcai,

Mares Stefan v-a trimis acest email de la http://conta.money.ro/forum/index.php.

Bună ziua,
Sper să nu mă înţelegeţi greşit. A trebuit să recurg la această modalitate de a vă contacta, doar pentru că acum am constatat că AVERTISMENTUL primit odat, cândva, între timp s-a transformat în INTERDICŢIE de a mai posta pe acest Forum.
Acum mă mai pot aştepta ca nici măcar să nu mai pot accesa, doar şi pentru afla părerea unora sau altora despre opiniile mele.
Dar, revenind, eu doar mulţumit pot fi dacă colegii de breaslă m-au băgat de seamă.
Fie că au zis că oi fi guraliv, fie că eu i-am rugat "Zâmbiţi , vă rog!".
Printre confraţi, critica ori consilierea oricând are loc.
Chiar şi bărfa, uneori. Dar sper că nu doar vorbe de ocară să fi fost stărnit de la oricare dintre cititorii postărilor mele.
Dar dacă m-au ocărât că nu sunt la nivelul lor, uită că eu chiar aş dori să măpot convinge de superioritatea lor, ca expertiză şi / sau profesionalism. Nu de alta dar tot economist sunt şi am rămas , doar că-ntre timp am mai făcut dovada şi de o anumită expertiză certificată.,
Deci domnule Paturcăi, dacă vreţi să mă contactaţi, oricând mă puteţi găsi prin email la adresa ........ (cenzurat de mine)
Cu bine şi numai bine.
Mares Stefan
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

danilevicis

#420 Mesaj de danilevicis »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Oameni gen Sorin Ionita.... vor sa amendeze daca nu ai compartiment contabil....si zic ei....asa se reglementeaza profesia,..... ca nu va mai tine doamna Geta (care nu sufla de la patron) contabilitatea unui coafor, ci un expert.....!!!! SE VA AJUNGE LA SPAGA!
Breeee domnule Ionita, si cei ca dumneavoastra, stiti ce vreti dumneavoastra??? Sa vina expertii in control, daca se va da putere CECCAR-ului!
Credeti ca patronul unui coafor, sau unei gogoserii, sau unui magazinas, sau unui bar, vor respecta legea, si vor plati un membru CECCAR, care va cere mult, ca....de... are PROFESIONALISM? NU! Va spun ca nu va plati, ci tot doamna Geta va tine evidenta contabila, ca e mai ieftina. Si cand vor veni cei gen Ionita, reprezentanti de seama si cu putere de la CECCAR, sa vada daca se respecta legea, patronul va da SPAGA, iar ei vor accepta.
Deci domnilor cu gandirea lui Ionita, aceasta modificare a legii nu va clarifica , nu va reglementa nici o profesie, ci va fi generatoare de SPAGA!!!
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

Scrie răspuns