Economisti, ni se pregateste ceva!!! Ceva rau , normal !

Scrie răspuns
eugen01

#421 Mesaj de eugen01 »

danilevicis scrie: ci va fi generatoare de SPAGA!!!
comparatiile nu sunt cel mai bun exemplu, dar la o analiza asa mai pesimista, si ajustand proportiile asta imi aduce aminte de legea Volstead.Asa ca nu numai spaga va genera...

danilevicis

#422 Mesaj de danilevicis »

ce-i legea Volstead?
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

eugen01

#423 Mesaj de eugen01 »

ehhmmm...e exemplul cel mai elocvent despre ce se intampla cand reglementezi un domeniu prin amenzi.(repet pastrand proportiile!!)
altfel va las placerea sa gugaliti...o sa fie prima pe wikipedia... :)

danilevicis

#424 Mesaj de danilevicis »

pana una alta ma duc sa fac pe-a soprana
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

florescud

#425 Mesaj de florescud »

M-am amuzat si nu prea citind citatele de pe forumul ceccar,dar mai ales la comentariile dlui Paturcai. :lol:
Revenindu-mi in fire,zic eu ca nu e vorba de ceea ce vrea marea majoritate a membrilor ceccar,ci de ceea ce nu incalca dreptul constitutional la a munci.Aici e cheia,ceea ce se poate legifera, ori bazaconiile propuse de diversi ingineri,deveniti economisti la ff sau la Spiru Haret,nu prea se incadreaza nici in normele bunului simt,dara-mite(sper ca am scris corect!) ale profesionalismului.Cred ca nici nu ar mai trebui sa comentam aceste aspecte,nu vom ajunge niciodata la un numitor comun cu cei din ceccar(nu cu toti,dar cu multi din ei),trebuie doar sa urmarim indeaproape stadiul proiectului si sa contracaram orice actiune favorabila lor(sau,doar lor).

eugen01

#426 Mesaj de eugen01 »

florescud scrie: ori bazaconiile propuse de diversi ingineri,deveniti economisti la ff sau la Spiru Haret.
ehhmmm...cam tendentios,dupa parerea mea.Parca s-a cazut de acord pe aici pe undeva ca o institutie, nu-si pune neaparat amprenta asupra profesionalismului...

florescud

#427 Mesaj de florescud »

Scuze,nu m-am putut abtine,dar si daca m-as fi abtinut,asta nu ar fi schimbat datele problemei.Din pacate.

paturcai

#428 Mesaj de paturcai »

Intocandu-ma la posturile celor de la CECCAR, in special al dl. Ionita merita sa vedem un pasaj foarte interesant:

M-am saturat sa nu pot sa-mi promovez serviciile la adevarata valoare fiindca, ori clientul prefera un neautorizat (cunosc cazuri de persoane cu 10 clase)

Ce nu ne-a spus dl. Ionita SOrin este de aceste 10 clase: era un om care avea toti anii de invatatura 10? Sau era de clasa 10?
Tin minte ca in scoala elementara cand ni s-a predat despre filosofii greci acestia au statut ca 10 reprezenta perfectiunea.
Sa ne intelegem, era vorba de perfectiune? Sau a folosit expresia peiorativ?
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

kardosn

#429 Mesaj de kardosn »

am programul saga de vreo 4 ani-imi cer scuze ca nu am colaborat cu voi colegide breasla. ma numesc kn sunt absolvent al ise iasi promotia 1975.pana in anul 1995 am lucrat ca economist in diferite domenii persona salarizare contabilitate sef birou sef serviciu si contabil sef in industri agricultura comert servicii etc. din 1995 lucrez la domiciliu cu fractiuni de norma pe mai multe firma.nu sunt membru cecar pentru ca nu am simtit aceasta nevoie din motive foarte plauzibile.si iata despre ce este vorba : avand mai multe firma avand cm cu nf de 2-3-4 ore intocmesc evidenta contabila de la a-z cu toate implicatiile de respectare a legislatiei in vigoare in in atasamentul total al corectitudinii si a cunostintelor acumulate in 30de ani de practica efectiva in domeniul contabilitatii.ei acum icepe dansul miresei-toate firmele pe care sunt angajat cu fractiune de norma mi-au virat cas ,etc, fapt care mi-a asigurat un punctaj corect si cinstit pentru munca mea de o viata.daca eram membru cecar din veniturile realizate nu imi puteam asigura un punctaj asa cum am realizat ca nu sunt mebru cecar . ok ?va dau un exemplu simplu nu cel real ci ma pun in postura celor ca mine -si nu sunt putini:20 firme 300 lei(minim 2 ore) = 6000 lei care asigura o pensie dcenta pentru un economist consacrat care a lucrat cinstit o viata. va rog frumos in orice tara civilizata un contabil cu studii adecvate si experienta deci bine pregatit realizeaza un venit chiar mai mare decat incadrarea unuia care este acolit al lui ali baba carora nu le ajunge acea suma si nascocesc variante cauta solutii zic ei inteligente de a mai crea o sursa de plus de unde e mai putin verificabila . personal inca traiesc cu convingerea ca mai sunt si oameni corecti cred ca visezi.
domnilor cu idea cecar va rog sa intelegeti ca afi economist este o profesie libera in lume care trebuie practicata ca atare fara un organism impus sub imperiul unor legi emise de grupuri de interese tip cecar care sa fie votate de niste ali baba. sunt perfect de acord fata de perfectionare a economistilor printr-o asociatie a lor proprie creata de cei care nu sunt de tip vampiri precum cecar. personal chiar si la anii mei doresc o afiliere la o asociere a economistilor seriosi care sa apere calitatea si mandria de economist . stimate coleg cu subtilitatea ta de ali baba eu recomand celor 40 ali laba iar daca nu le place atunci sa incerce completarea veniturilor din munca in agricultura sau constructii de drumuri poate atuci vor invata ca in afara de ei mai oameni care chiar lucreaza.
iar fata de lingai si batosi indiferent cine sa caute un loc de dat cu capul
cu stima kn

paturcai

#430 Mesaj de paturcai »

Multumesc KardosN pentru atitudine.
Sunt convins ca daca toti am gandi asa, sau macar o parte importanta, totul ar fi mult mai bun si ne-ar fi mai bine.
Suntem la inceput de drum.
A/C (APEC) isi doreste sa dea jugul jos de pe grumazul naivilor de membrii CECCAR care nu realizeaza ca din munca lor hranesc o ceata de milogi.
Isi platesc dreptul de a munci.
Sigur ca nimeni nu poate face bine cu forta nimanui. Ei nu au cerut nimic. Noi nu cerem nimic. Important este ca trebuie sa nu fim constransi ca sa putem munci. Asta vrem sa aparam: dreptul de a munci fara sa fim constransi.
Stimate coleg te mai asteptam si pe forum si in masura in care poti sa impartasesti din experienta personala.
:wink:
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

teodorg133

#431 Mesaj de teodorg133 »

Bun venit, KardosN...prima postare si foarte bine venita..de acord intr-totul cu dvs...!!! :lol:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

vinczellero

#432 Mesaj de vinczellero »

aveti toti foarte mare dreptate si eu sunt tanar ce o sa fac ??? astia fac legi care ma dezavantajeaza tanar fiind !!! as vrea sa ma bazez doar pe a lucra ca si economist cu 2 ore dar privind in viitor ma descurajez si mi-e tema ca or sa fie multe modificari care ne vor dezavantaja !!!
imi place mult sa lucrez in contabilitate dar problema ca ni se ,,impun'' anumite lucruri care prin efectul legii proaste trebuie sa le respectam !!!
asa am patit si cu masterul : acum facultatea este de 3 ani + 2 ani master ...deci cei ce termina o facultate au deja master !!! eu am facut 4 ani de facultate si am terminat in 2003 fara master ....acum toti pe unde mergi daca nu ai master nu esti ok !!!
sunt constient ca nu e bine ce se intampla cu CECCAR si nu imi place sa dau banii munciti de mine acolo ....dar daca aveati 27 ani cum ati fi procedat ???
dvs.va spuneti punctele de vedere care sunt extraordinare si va dau dreptate pentru ca stiti cel mai bine avan experienta de 30 ani sau poate mai mult !!! nu e corect dar daca ati fi fost mai tanar poate ati fi procedat la fel ca si mine sau ca alti tineri care s-au inscris la CECCAR ...!!!

eugen01

#433 Mesaj de eugen01 »

v>

s-a mai spus, si imi permit sa o mai repet odata, nu e de condamnat inscrierea in CECCAR, asta e legislatia, trebuie respectata, dar la fel de bine daca legislatia e gresita, sau mai bine zis anacronica , trebuie modificata in bine.E scris si in declaratia drepturilor omului..Dreptul la rezistenta impotriva represiunii/nedreptatilor (e printre primele drepturi!)...

"Scopul oricarei asociatii politice este conservarea drepturilor
naturale si imprescriptibile ale omului; aceste drepturi sunt
libertatea, proprietatea si rezistenta la opresiune. "

(citat din Drepturi...1789)

vinczellero

#434 Mesaj de vinczellero »

va inteleg dar cui ii pasa in tara asta de asa ceva ??? astia nu stiu decat sa ne jefuiasca de bani !!!nimic nu se judeca corect in tara asta !!!!

kardosn

#435 Mesaj de kardosn »

dragi colegi va propun sa judecam in profunzime
in adevaratele lupte capitale s-au folosit strategii -intotdeauna cea mai puternica arma a fost depistarea slabiciunii adversarului.
nu va oblig sa va suparati pe mine daca mai si gresesc in shimb ma veti completa.
pentru ca ceccar sa poata controla legalitatea in totalitate trebuie sa aiba un oarecare protocol o intelegere ceva cu MF adica CECCAR devine un organism afiliat pentru ca lor li se atribuie niste drepturi care apara niste interese iar interesele provin din grupuri de interse de tip ali baba .
Punct slab atacabil:
in administratiile locale ale MF din toata tara marea majoritate a angajatilor intocmesc si conduc evidenta contabila fie ca sunt cu studii medii,superioare sau sunt me mbrii CECCAR-ESTE LEGAL? a atacat veodata CECCAR asa ceva - NU- insa toata lumea stie acest lucru chiar unii patroni au preferat aceasata varianta si chiar nu au dorit si nu doresc servicii speciale CECCAR de ce oare?
INTREBARE - MF vrea sa taie craca de sub picioarele angajatilor sai-ca doar nu fi avand salarii asa de bune de la ei asa ca mai lucra pe negru sau nalte cullori.
Parerea mea este ca MF in inteligenta lor isteata sa-si faca curatenie in propria ograda sau zis mai ardeleneste sa nu se amestece intre tarite ca ii vor manca porcii.
In definiv cine ce urmareste ?
Dar chiar in tara nostra se voteaza in parlament numai interese de grup sau interesele cetatnilor simpli si onesti .
Fta de tanarul de 27 ani economist ii recomand sincer sa aiba incredere in viitorul lui sa nu se afilieze la ceccar pentru ca asociatia economistilor din tara noastra va invinge chiar daca inca este in sedimentare. locul tinerilor pentru un viitor in care vor fi respectati dupa capacitatea si daruirea lor nu este in gasca lui ali baba este langa noi care va iubim sincer si va vom ajuta.
Si ca o descretine de frunte eu personal anticipez ca raza violeta va conduce la autocombustie a celor 40 de acoliti ai lui ali baba pentru ca sesam nu se va deschide .

Scrie răspuns