se pot genera declaratiile 101 aferente anului 2009
Am incercat si eu sa depun azi la Finante Bacau declaratia 101 si mi-au dat acelasi formular ca si lui ureac,cu mici completari": Urmare verificarii dec. privind impozitul pe profit pt anul 2009,inregistrata sub nr...... s-a constatat faptul ca nu au fost respectate prevederile atr.86 aln.5 din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind codul de procedura fiscala, ... privind certificarea dec. fiscale de catre un consultatnt fiscal. Ca urmare va rugam sa luati masuri pt indeplinirea obligatiei prevazuta de lege." Mai jos este stipulat :
''Am luat la cunostinta.
Nume......Calitatea in firma...... Data... Semnatura.
Eu zic ca ei vor sa se acopere,dar cred ca trebuie semnat formularul si predat cu declaratia 101.Eventual eu o sa scriu pe formular motivul necertificarii(nu scrie nicaieri ca certificarea se aplica anului financiar 2009,ci incepand cu 1 ian.2010.Oricum nu sunt prevazute sanctiuni pentru firme ,in situatia necertificarii.
''Am luat la cunostinta.
Nume......Calitatea in firma...... Data... Semnatura.
Eu zic ca ei vor sa se acopere,dar cred ca trebuie semnat formularul si predat cu declaratia 101.Eventual eu o sa scriu pe formular motivul necertificarii(nu scrie nicaieri ca certificarea se aplica anului financiar 2009,ci incepand cu 1 ian.2010.Oricum nu sunt prevazute sanctiuni pentru firme ,in situatia necertificarii.
-
- danilevicis
-
sa va spunce am aflat dupa investigatii facute ieri de sefa mea , am sunat la inspectoarea de la administratie s1 care ne-a venit noua in control pt rambursare de tva si a aflat urmatoarele :
-cica se primeste 101 si fara viza (nu mi-a zis nimic de vreo declartie) dar ca ulterior e posibil sa primim o instiintare de la administratie ca trebuia sa avem si viza si va trebui sa o ducem inapoi cu viza.Si a intrebat de perioada dintre prima si a doua 101 si ne-a zis ca e posibil sa primim penalitati .acum nu stiu la ce penalitati se refera , ca na ce depui in 101 aia platesti sau nu dupa caz.Oricum ea ne-a recomandat sa le ducem cu viza.Ne-am interesat si de niste consultanti fiscali , nu am vb inca cu ei, dar am aflat niste chestii care ne-au cam socat.
-in constanta spre ex (noi suntem in buc, dar avem niste cunostinte acolo) si cica acolo nu exista decat 5 consultanti fiscali si ca in dec se vehila un pret de 100 euro , dar ca ulterior s-a ridicat la 300 euro si ca si asa nu prea gasesti sati faca , ca ar fi zis un consultant ca sa-i dea si 1000 euro so nu face , ca e mult de munca , etc.....
asa ca , o-m trai si om vedea...mai nasol e pt firmele care trebuie sa depuna pana pe 25.02.2010.-apropo teremenul e 25.02.2010 sau 15.02.2010
-cica se primeste 101 si fara viza (nu mi-a zis nimic de vreo declartie) dar ca ulterior e posibil sa primim o instiintare de la administratie ca trebuia sa avem si viza si va trebui sa o ducem inapoi cu viza.Si a intrebat de perioada dintre prima si a doua 101 si ne-a zis ca e posibil sa primim penalitati .acum nu stiu la ce penalitati se refera , ca na ce depui in 101 aia platesti sau nu dupa caz.Oricum ea ne-a recomandat sa le ducem cu viza.Ne-am interesat si de niste consultanti fiscali , nu am vb inca cu ei, dar am aflat niste chestii care ne-au cam socat.
-in constanta spre ex (noi suntem in buc, dar avem niste cunostinte acolo) si cica acolo nu exista decat 5 consultanti fiscali si ca in dec se vehila un pret de 100 euro , dar ca ulterior s-a ridicat la 300 euro si ca si asa nu prea gasesti sati faca , ca ar fi zis un consultant ca sa-i dea si 1000 euro so nu face , ca e mult de munca , etc.....
asa ca , o-m trai si om vedea...mai nasol e pt firmele care trebuie sa depuna pana pe 25.02.2010.-apropo teremenul e 25.02.2010 sau 15.02.2010
- danilevicis
Astea-s telenovele.... daca pun ei viza, sa plateasca si eventualele amenzi in caz ca nu au fost intocmite corect
Eu vreau sa dau o bila neagra, pt prima data, declaratiei 101 facuta in saga.
Nu stiu voi cum ati reusit sa o depuneti
Caci azi am facut 5 drumuri la administratie cu decl 101 facuta in saga si rascomplectata super corect cu toate sumele. Al 5 lea drum, l-am facut cu declaratia 101 facut de pe site-ul ministerului de finante si am vazut unde era buba corelatiei, caci pe site a facut corect. Prin urmare randul 8 nu are cum sa fie negativ, in cazul in care impozitul anual de la rd. 44 este mai mic decat rd. 5. Trebuie sa fie 0 in acest caz, si la ei corelatia este corecta. Chiar daca formula din rd 8 este corecta matematic, nu se accepta suma negativa.
In final sunt bucuroasa caci am depus declaratie, dar am ramas cu gustul amar al drumurilor facute si al senzatiei ca suntem sclavii calculatoarelor si nu invers.
Caci azi am facut 5 drumuri la administratie cu decl 101 facuta in saga si rascomplectata super corect cu toate sumele. Al 5 lea drum, l-am facut cu declaratia 101 facut de pe site-ul ministerului de finante si am vazut unde era buba corelatiei, caci pe site a facut corect. Prin urmare randul 8 nu are cum sa fie negativ, in cazul in care impozitul anual de la rd. 44 este mai mic decat rd. 5. Trebuie sa fie 0 in acest caz, si la ei corelatia este corecta. Chiar daca formula din rd 8 este corecta matematic, nu se accepta suma negativa.
In final sunt bucuroasa caci am depus declaratie, dar am ramas cu gustul amar al drumurilor facute si al senzatiei ca suntem sclavii calculatoarelor si nu invers.
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic
Sa-ti spun cum:danilevicis scrie:
am generat in Saga, am salvat pe discheta, apoi am preluat datele in programul de la MFin., acolo nu-mi mai aparea in rd.8 valoare cu "-", imi punea zero. Dupa salvare i-am dat listare, am salvat si pe doua dischete, sa fie chiar 100% sigur ca va putea citi d-na de la MFin; am fost inspirata pt.ca o declaratie nu s-ar fi putut prelua din codurile de bare.
Atata tot!

P.S. Anul trecut am patit-o cu programul D101/ Saga, ceva nu pusca cu programul MFin, am facut si eu vreo 3-4 drumuri, atunci mi-am zis ca nu mai predau D101 si bilant facut doar cu Saga, culeg lucrarile generate de Saga in programul MFin. Asa in mod sigur fac un singur drum!

Termenul este 25.02.2010
- danilevicis
Ma bucur ca cineva a fost solidar cu patania mea!domjanm scrie: Anul trecut am patit-o cu programul D101/ Saga, ceva nu pusca cu programul MFin, am facut si eu vreo 3-4 drumuri,

Pe viitor voi fi si eu cu un ochi la faina si unul la slanina!

Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic
Partea cu valoare negativa la 8 se cunoaste si va fi rezolvata la versiunea urmatoare.Problema apare ca in pdf-ul de la finante este data o relatie de calcul nefiind nicaieri in declaratie sau in alta parte interzis ca in acel rind sa apara zero.Relatia de calcul este clara. Nu e prima data cind aplicatiile de la finante nu au specificatii clare, explicite si complete.
Codul de bare poate fi citit fara probleme.Trebuie doar sa insiste putin cu cititorul.Nu are importanta ce aplicatie a generat acel cod.
Eu nu am avut probleme cu D101 facuta in SAGA in anii anteriori. Si nici cu bilantul
Codul de bare poate fi citit fara probleme.Trebuie doar sa insiste putin cu cititorul.Nu are importanta ce aplicatie a generat acel cod.
Eu nu am avut probleme cu D101 facuta in SAGA in anii anteriori. Si nici cu bilantul

Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Am reusit azi sa depun decl 101 la finante Bacau,am lasat la ei si hartia aceea cu''am luat la cunostinta'',pe care am adus completari cu motivele necertificarii si nu am avut probleme.Declaratia a fost facuta in SAGA,am mai modificat eu ce trebuia modificat ,parca la rd.3 si 5 si totul a fost ok.Cred ca ,oricum toate administratiile financiare vor trimite aceste hartii,erau pregatiti inca din 2007,sau cand a aparut legea initiala,imi amintesc ca a fost postata pe site-ul lor o circulara in acest sens.
Am scris ca legislatia nu prevede nicaieri certificarea decl.101 aferente anului 2009,ci incepand cu 1 ian.2010,deci eu inteleg foarte clar ca abia decl. la 2010 o vom certifica(oare???).Apoi am invocat si Ordinul 1607/2009(care se refera strict la dec.101si care nu prevede nicaieri acest lucru,insusi formularul nu contine nici o casuta pentru certificare.Nu stiu cat de mult va conta,dar, atat timp cat e interpretabil ,cred ca putem marja pe acest lucru.Am scris ca nu au aparut nici norme metodologice in acest sens,care sa stabileasca raspunderea pentru certificare,si nici tarife in acest sens...