Pentru balazse:
Asa este Saga nu stie in ce cont am dus eu o ch nedeductibila dar, am scris asta ptr a nu fi cineva tentat sa lase calculul din Saga fara sa verifice daca are sau nu ch nedeductibile.
Sper ca m-am fcaut inteleasa....
trim 1 imp profit de plata 0--> declarat in 100 zeroolteanz scrie:Impozitul pe profit se calculeaza cumulat de la inceputul anului.
Am inteles asa: pe 6 luni a platit impozit pe profit 760 lei. Acum a calculat impozitul pe 9 luni si a obtinut 197 lei, asa ca nu are impozit de plata, in D100 se declara impozitul de plata.Punct.
Ori nu ai explicat corect ce situatie ai, sau nu stiu ce poate fi, Saga iti da mura-n gura calculul ipozitului pe profit. Daca vrei, revin-o cu date suplimentare.
a rezultat 197 de plata...dar declari 0 si nu ai nimic de plata din cauza ca e mai mic decat imp pe 6 luni...cum spunea si balazseghineae609 scrie:Eu am inteles ca a rezultat de plata 197 pe trim 4..................
Pana la urma cum e?
Daca e asa, atunci ai dreptate numai ca, am si eu firma preluata la 01.07 si nu imi preia din urma.......nu calculeaza decat impozitul la trim. 3 nu preia din rulajele cumulate.... Deci eu zic ca ei ii calculeaza strict trim 3 si ca sa se convinga e bine sa verifice.galz845 scrie:A preluat firma cu 01.07..asta inseamna ca a preluat soldurile la 01.01 si rulajele cumulate pe sase luni. In registrul de evidenta fiscala trece de la 01.01, se verifica eventualele chelt. nedeductibile, impozitul este calculat cumulat pe 9 luni iar in D100 saga trece doar datoratul pe trim 3...daca impozitul datorat cumulat la 30.09 este 197..in D100 tr.3 se declara zero...
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=1&t=16622