OUG 82/2010 reglementează acest aspect. Da, se rețin de către plătitorul de venit contribuția la șomaj și cea la asigurări sociale (pensii). De asemenea plătitorul calculează și reține impozitul pe venit. Găseați aceste informații - bază legală și mod de calcul pe prima pagină a acestui topic.
Da SAGA - ultima versiune - generează corect declarațiile pentru CAS (pensii) și șomaj.
OUG 58/2010 - modificata
Re: OUG 58/2010 - modificata
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Pentru aceste sume beneficiarul trebuie sa plateasca sanatate? Sau sunt exceptate?
-
Multumesc, cunosteam prevederile oug 82 nu stiam cum sa intocmesc declaratiile pt AJOFM si Casa de Pensii, intre timp am aflat ca la Casa de Pensii se intocmeste o Declaratie distincta pt contributiile retinute cf. oug 58 iar la AJOFM aceste contributii se cuprind in aceeasi Declaratie care se intocmeste pt salariati.
Referitor la contributiile la sanatate platitorul de venit ,dupa parerea mea, nu are treaba cu ele este treaba beneficiarului de venit sa respecte actele normative privind asigurarile de sanatate valabile si pana la oug 58 si oug82.
Referitor la contributiile la sanatate platitorul de venit ,dupa parerea mea, nu are treaba cu ele este treaba beneficiarului de venit sa respecte actele normative privind asigurarile de sanatate valabile si pana la oug 58 si oug82.
-
Am descarcat inca o data ultima versiune a programului si Declaratia pt CAS pt contrib retinute cf oug 58 nu o vad......
Selectați anexa 1.2 verso și aveți acolo un buton pentru așa ceva.
@balasze
Beneficiarul de venit are obligația declarării și plății contribuției pentru sănătate.
@balasze
Beneficiarul de venit are obligația declarării și plății contribuției pentru sănătate.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Multumesc frumos, am gasit.....
Multumesc pentru lamuriri.