suspendare crestere copil

Scrie răspuns
balazse

Re: suspendare crestere copil

#46 Mesaj de balazse »

Pentru prima intrebare:
tomac scrie:O altă metoda următoarea:
Modificaţi la acea persoană în fişiere salariaţi contribuţiile - "Fără CAS", fără şomaj, fără fd.accidente etc.
Intraţi pe salariata respectivă şi apăsaţi butonul "Concedii medicale"
Adăugaţi un concediu medical fictiv la care puneţi serie "A" nr.1 tip concediu "Sarcină şi lauzie", perioada din ziua în care se suspendă contractul de muncă şi până se termină cei 2 ani, la suportat din TRECETI OBLIGATORIU "BASS" , medie zilnică 0, procent cât vreţi.Salvaţi, răspundeţi pozitiv la avertismentul SAGA şi gata.

tomac

#47 Mesaj de tomac »

Acum, de fapt de ceva timp, nu e nevoie să debifați ceva în Fișiere-Salariați.
Tot ceea ce aveți de făcut este:
- să intrați la state salarii,
- să vă poziționați pe numele persoanei respective,
- să apăsați butonul "Concedii medicale"
- să adăugați în ecranul de concedii medicale o înregistrare nouă, unde la serie și număr CM treceți orice, la data acordării treceți data cererii de exemplu, la tip selectați "Concediu pentru creștere copil 2/3 ani", la acordat de... treceți orice, la suportat din.. alegeți "CCI", de la data - completați cu ziua în care începe efectiv concediul de creștere a copilului, la data - completați cu ziua în care copilul împlinește 2 ani,
- salvați.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

perfectasrl

#48 Mesaj de perfectasrl »

o salariata era in cic pana in 7.08.2011, din 08.08.2011 i-am facut reluare activitate.
prind perioada de suspendare si reluarea in noul revisal?

tomac

#49 Mesaj de tomac »

Puteți să o treceți direct "Activ"
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

frunzag

#50 Mesaj de frunzag »

am o intrebare ref. CIC: in fereastra de concedii medicale la locul de prescriere ce se trece? multumesc

buriank

#51 Mesaj de buriank »

Referitor la concediu postanatal am cateva intrebari:
Angajata urmeaza sa nasca in Ianuarie2012, dar nu are 12 luni lucrati.
Se poate face in felul urmator: concediu de maternitate( vorbesc de cele 126 zile calendaristice) poate fi acordat dupa nastere? Daca se poate , atunci sa se faca suspendare cim undeva in luna aprile 2012? Am calculat ca atunci ar avea cotizat 12 luni. Este legal interpretarea mea? Unde sa ma duc sa ma interesez de acest aspect?
Multumesc

septimiuv

#52 Mesaj de septimiuv »

frunzag scrie:am o intrebare ref. CIC: in fereastra de concedii medicale la locul de prescriere ce se trece? multumesc
nimic

septimiuv

#53 Mesaj de septimiuv »

buriank scrie:Referitor la concediu postanatal am cateva intrebari:
Angajata urmeaza sa nasca in Ianuarie2012, dar nu are 12 luni lucrati.
Se poate face in felul urmator: concediu de maternitate( vorbesc de cele 126 zile calendaristice) poate fi acordat dupa nastere? Daca se poate , atunci sa se faca suspendare cim undeva in luna aprile 2012? Am calculat ca atunci ar avea cotizat 12 luni. Este legal interpretarea mea? Unde sa ma duc sa ma interesez de acest aspect?
Multumesc
daca poate sa vina la munca cu burta la gura este ok

stoicat

#54 Mesaj de stoicat »

@buriank
Pentru a beneficia de indemnizaţia pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani (sau, în cazul copilului cu handicap, până la 3 ani) asiguratul, fie mama sau tata, trebuie ca în ultimul an anterior datei naşterii copilului, să fi realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.
Vedeti OUG n148/2005 actualizat 2011

szaszs

#55 Mesaj de szaszs »

Incepand cu ce data se suspenda CIM pentru concediu crestere copil? Cu ziua urmatoare ultimei zile de concediu postnatal?

herganiec

#56 Mesaj de herganiec »

da.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

szaszs

#57 Mesaj de szaszs »

Si daca din cele 12 luni ce reprezinta stagiu de cotizare, 6 luni a avut CIM cu timp partial 4 ore, va mai primi indemnizatia pentru cresterea copilului?

multumesc

stoicat

#58 Mesaj de stoicat »

Fie si numai o singura ora de activitate efectuata pe zi este suficienta pentru a asigura eligibilitatea la indemnizatia pentru cresterea copilului
Daca are program de lucru redus sau e in somaj tehnic, acest lucru nu-i va afecta obtinerea indemnizatiei, pentru ca nu are intrerupere in durata de lucru.
Angajatorul certifica prezenta zilnica(nr.zile lucrate nu ore lucrate ), in adeverinta de venituri supuse impozitului pe venit.

neguraa420

#59 Mesaj de neguraa420 »

am urmatoarea situatie: in martie 2010 angajata X a nascut...dupa 120 zile de concediu medical am suspendat-o pt crestere copil 2 ani...acum trei luni a nascut iar, al doilea copil...cum procedez, pt ca in martie se fac cei 2 ani...se prelungeste suspendarea cu inca 2 ani sau numai unul?

balazse

#60 Mesaj de balazse »

Da. Face din nou o cerere.

Scrie răspuns