Pagina 4 din 7
Re: tva 9%
Scris: Mie Sep 04, 2013 1:25 pm
de eugen01
Re: tva 9%
Scris: Mie Sep 04, 2013 6:07 pm
de despag
da.
dar daca mai introduc inca o pozitie tot cu 9 % tva imi face bine.
Re: tva 9%
Scris: Joi Sep 05, 2013 9:45 am
de balteanuc692
Atentie cand alegeti la procent TVA 9% sa alegeti si analiticul corect pentru 371 setat pentru gestiunea cu 9% TVA.
Spre exemplu, daca aveti un produs achizitionat cu 9% si aveti gestiune setata cu 9% cu analitic 371.2, la introducere in intrari veti avea procent TVA 9 si la cont veti avea 371.2. De altfel programul avertizeaza in caz ca procentul nu corespunde cu gestiunea.
Re: tva 9%
Scris: Joi Sep 05, 2013 10:29 am
de sumanariua
Revin si eu cu intrebarea :taratele de grau intra in categoria produselor taxate cu 9 %?
Multumesc....
Re: tva 9%
Scris: Joi Sep 05, 2013 1:26 pm
de eugen01
Intrebarea mea este urmatoarea:
- daca se introduce tva de 9% la carne cu ce TVA vom vinde ardei umpluti spre exemplu care contine atat materie prima cumparat cu 24% cat si carne cu 9%?

Re: tva 9%
Scris: Joi Sep 05, 2013 1:28 pm
de gramac921
eugen , faci pro-rata sa vezi cat la suta din ardei are carne

Re: tva 9%
Scris: Joi Sep 05, 2013 1:44 pm
de eugen01
mde...da'....cum il conving eu pe Pristanda ca e asa, conform calcule !!

Re: tva 9%
Scris: Mar Sep 10, 2013 2:53 pm
de nemethe
Intr-un restaurant se fac in bucataria proprie: lipii (paine libaneza=faina+apa+drojdie). Trebuie vandute prin restaurant cu 9% sau cu 24%.
Re: tva 9%
Scris: Mar Sep 10, 2013 2:57 pm
de herganiec
cu 9%.
Re: tva 9%
Scris: Mar Sep 10, 2013 3:26 pm
de nemethe
Tocmai am primit un raspuns de la Finante Brasov in care imi raspunde la intrebarea "ce cota se aplica la vanzarea de paine (produse de panificatie) prin restaurante?"
Citez concluzia din adresa:
"Prin urmare, intrucat din punct de vedere al TVA, activitatile de alimentatie publica de restaurant si catering desfasurate de catre persoanele impozabile prin intermadiul restaurantelor, cantinelor si altora asemenea, sunt considerate prestari de servicii si nu livrari de bunuri, aceste persoane impozabile vor aplica cota de 24% asupra bazei impozabile reprezentata de contravaloarea produselor care in final alcatuiesc o prestare de servicii."
Re: tva 9%
Scris: Mie Sep 11, 2013 10:52 am
de balteanuc692
Eu as fi pus intrebarea si altfel: Cumpar paine pentru restaurant cu 9%, o feliez si o vand la masa feliata. Cu ce cota o vand? (deci nu am preparat-o eu)
Re: tva 9%
Scris: Mie Sep 11, 2013 10:54 am
de herganiec
parerea mea e ca tot cu 9%. Nu se specifica niciunde ca daca produc eu painea si o vand este prestare de serviciu.
Legea spune clar ce produse intra la 9% si ce nu.
Re: tva 9%
Scris: Mie Sep 11, 2013 10:59 am
de fagarasa176
@balteanuc692 legea spune clar ca pe tot lantul se aplica cota de 9%, inclusiv "matzu" clientilor

Re: tva 9%
Scris: Mie Sep 11, 2013 11:02 am
de balteanuc692
Asa aplic si eu. Citeam insa raspunsul celor de la ANAF la colegu`...
Re: tva 9%
Scris: Mie Sep 11, 2013 12:44 pm
de tatum
As putea intelege optica celor de la Finante Brasov 24% in cazul in care in meniu este inclusa paine ;
exemplu:o portie de ciorba are inclusa in pret si una chifla (paine), atunci inteleg. Daca, insa, clientului meu nu-i este suficienta 1 chifla si mai vrea una , acesta ar trebui sa fie cu 9 ?
Si atunci , noi contabili , ce mai facem ? Trecem la prorata (pentru o amarata de chifla)?
Mai bine infiintez

... o noua firma cu sediul la poarta restaurantului si trimit clientul sa-si cumpere painea de acolo
