Vezi ca a postat septimiuv in legislatie, salariul minim in 2011 pe tara va fi de 670 lei. De unde asta cu sectorul privat? Sectorul privat este in alta tara?balteanuc692 scrie:Ati auzit ca in sectorul privat salariul minim va fi de 700?![]()
salariul minim
- danilevicis
Re: salariul minim
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic
se va semna contractul colectiv de munca pt 2011-2014
tineti aproape

tineti aproape

- balteanuc692
Am vazut un lider de nush ce sindicat ca vorbea de 700 minim.... 

- balteanuc692
Am auzit bine 

ihhi...pt mediul privat minim 700 ron...
dupa logica mea, acest salar minim de 700 ron se aplica la societatile care au contract colectiv de munca
asa o fi????
dupa logica mea, acest salar minim de 700 ron se aplica la societatile care au contract colectiv de munca

asa o fi????

Îmi iubesc ţara atunci când nu mă uit la televizor şi când nu merg pe stradă. (Octavian Paler)
acest salariu se aplica pentru toti salariatii din meniul privat
Da! S-a modificat salariul minim la 700 lei prin CCM la nivel national...dar se modifica si coeficientii obligatori in functie de studiile pe care le necesita posturile. Acesti coeficienti se micsoreaza!
Citez: "Art.40. (1) Salariul de bază minim brut pe oră, negociat, va fi de 4,118lei/oră, respectiv
700lei pentru un program complet de lucru de 170 de ore pe lună.
(2)Strict pentru anul 2011, se stabilesc următorii coeficienţi minimi de ierarhizare,
pentru următoarele categorii de salariaţi:
a) muncitori:
1. necalificaţi – 1;
2. calificaţi – 1,1.
b) personal administrativ încadrat în funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
1. liceală – 1,1;
2. postliceală – 1,15;
c) personal de specialitate încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
1. şcoala de maiştri – 1,3;
2. studii superioare de scurtă durată – 1,3.
d) personalul încadrat în funcţii pentru care condiţia de păregătire este cea de studii
superioare – 1,72.
(3) Coeficienţii de ierarhizare de la alin.( 1) se aplică la salariul minim negociat pe
unitate.
(4) Salarizarea personalului încadrat conform alin. (1), se va stabili ţinând cont şi de
standardele ocupaţionale corespunzătoare ocupaţiei respective."
Citez: "Art.40. (1) Salariul de bază minim brut pe oră, negociat, va fi de 4,118lei/oră, respectiv
(2)Strict pentru anul 2011, se stabilesc următorii coeficienţi minimi de ierarhizare,
pentru următoarele categorii de salariaţi:
a) muncitori:
1. necalificaţi – 1;
2. calificaţi – 1,1.
b) personal administrativ încadrat în funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
1. liceală – 1,1;
2. postliceală – 1,15;
c) personal de specialitate încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
1. şcoala de maiştri – 1,3;
2. studii superioare de scurtă durată – 1,3.
d) personalul încadrat în funcţii pentru care condiţia de păregătire este cea de studii
superioare – 1,72.
(3) Coeficienţii de ierarhizare de la alin.( 1) se aplică la salariul minim negociat pe
unitate.
(4) Salarizarea personalului încadrat conform alin. (1), se va stabili ţinând cont şi de
standardele ocupaţionale corespunzătoare ocupaţiei respective."
- balteanuc692
In 2012 se revin la vechii coeficienti, daca am inteles bine.
Pentru mine este o mica dilema textul:
Daca in luna sunt 160 de ore atunci salariul minim este 659, iar in cazul in care sunt 184 atunci va fi de 758, sau se refera doar la cei care sunt pe baza de norma?curtaa727 scrie:"Art.40. (1) Salariul de bază minim brut pe oră, negociat, va fi de 4,118lei/oră, respectiv
Abia acum ai aceasta dilema ? Aduna orele lucrate din fiecare luna, imparte la 12 si o sa vezi cum au "descoperit" cele 170 de ore pentru cei cu salariul lunar. Pentru cei cu salariul orar se imparte 700 (sau 770, sau.......) la 170 ore si se inmulteste cu numarul de ore lucrate in luna.
Din pacate doar acum am dilema, deoarece intotdeauna am lucrat cu persoane care au fost incadrat cu plata "la luna" si nu "la ore".
Stiu de unde se calculeaza cei 170, dar totusi cred ca in cazul in care contractul ar fi cu plata "la ore" n-ar trebui sa fie mai mica de 4,118 lei, sau gresesc?
Stiu de unde se calculeaza cei 170, dar totusi cred ca in cazul in care contractul ar fi cu plata "la ore" n-ar trebui sa fie mai mica de 4,118 lei, sau gresesc?
Pentru plata la salariul orar se calculeaza astfel:
- salariul 770 (municitor calificat: 700X1.1) impartit la 170 de ore =4.53
- acest coeficient ramane valabil pana la o alta modificare de salariu (se introduce in coloana de salariu orar la salariati)
- asa incat daca luna are 176 ore salariul se va calcula automat 4.53x176=797, sau luna cu 168 ore 4.53x168=761 etc.
- la modul de plata orar salariul este diferit in functie de cate ore are luna, evident.
- salariul 770 (municitor calificat: 700X1.1) impartit la 170 de ore =4.53
- acest coeficient ramane valabil pana la o alta modificare de salariu (se introduce in coloana de salariu orar la salariati)
- asa incat daca luna are 176 ore salariul se va calcula automat 4.53x176=797, sau luna cu 168 ore 4.53x168=761 etc.
- la modul de plata orar salariul este diferit in functie de cate ore are luna, evident.
Ok. Dar in mod normal salariul brut nu poate fi mai mic decat salariul de incadrare, sau cei care sunt platiti la ora sunt exceptie?
Da. Fac exceptie salariile orare si salariile platite la norma de lucru. Stiu societati cu salarii minime care nu realizeaza decat 80% din plan, astfel incat brutul abia trece de 500 lei.
Multumesc de lamuriri.
Este bine sa afle omul si altele decat de cele de care deja s-a "lovit".
Este bine sa afle omul si altele decat de cele de care deja s-a "lovit".