Dacă e cu TVA la încasare pune-o cu dată de februarie. Nu cu dată de martie.
Îți apare în D394 a lunii februarie, în decont nu apare pe februarie și nici nu influențează decontul lunii februarie.
Și dai în plată prin 4092 cu o zi din martie. Și apare direct în decontul lunii martie. Și nu te mai stresezi degeaba
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna ziua, bonurile fiscale emise catre persoane fizice in ianuarie 2017 cu TVA 20% in loc de 19% apar in D394 la rd cu livrari 20% , este corect, da? Multumesc
Asa e, acea suma nu apare la tva neexigibila in D300 la februarie si nici in D300 la martie pt. ca deja s-a dedus, dar nu vad cum altcumva trebuia facut; eu am pus suma manual la regularizari in D300 la martie...
Buna ziua .Sunt utilizator nou si am intalnit o problema cu contul 4092.In balanta pe contul 4092 am suma de 800 de lei care e o factura proforma din 2016,eu am preluat societatea in 2018 iar factura am primit-o in 2019.NU stiu cum trebuie sa procedez in contabilitate .Specific faptul ca in NC suma de 800 lei este prin preluare in contul891
"factura am primit-o in 2019" - e factura emisa in 2016 si ai primit-o in 2019, sau acea proforma e facturata in 2019 , ca nu se intelege din ce postezi?
Sa fiu mai explicita, probabil a fost operat in contabilitate in 2016 o factura proforma , apoi la cateva zile s- a emis si cea originala care s- a pierdut, dar nu s- a mai operat in contabilitate .Eu am preluat in 2018 in progamul SAGA. NC care este 4092=891 suma de 800 ,iar in balanta imi apare la solduri initiale an la debitor cu suma de 800 si voiam sa reglez situatia ,dar nu stiu cum
Buna ziua
Am VIRAT in trezorerie CAM in avans suma de 18 lei , am notat in jurnal de banca 436=5121 cu suma de 18 lei ,in balanta imi arata pe sold final credit -18 lei ,este corect???