factura externa

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
tomac

Re: factura externa

#46 Mesaj de tomac »

La valută. Dar trebuie să clarificați situația cu furnizorul respectiv. Dacă dvs aveți cod valid de TVA din RO și el face livrare din RO ar trebui să aibă cod de TVA de România. Dacă el face livrare din NL atunci fiind dvs plătitor de TVA în RO ar trebui să vă factureze fără TVA și să aveți dovezile pentru AIC. Dacă el nu are cod de RO și vă facturează cu TVA din Olanda și nu clarificați situația, atunci taxa din factură o veți include în preț ca taxă nerecuperabilă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

putanug268

#47 Mesaj de putanug268 »

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Firma din Romania neplatitoare de tva, dar are si cod special de tva pentru UE, factureaza servicii foto catre Olanda (serviciile au loc in Olanda). Pentru clientii platitiori de tva in Olanda am inteles, e ok, facturez cu taxare inversa.
Intrebarea mea era pentru un client neplatitor de tva, am verificat si am si intrebat pe Olandez- nu are cod tva.
Am facturat catre el 250 euro. Ce trebuie sa depun si Romania ca si declaratie (ca in D390 nu este cazul) si ce trebuie sa platesc la cei 250 euro?
Va multumesc anticipat!

tomac

#48 Mesaj de tomac »

Nu se depune D390 în acest caz dacă partenerul din Olanda nu vă dă cod de TVA valid. Nu plătiți nimic altceva decât impozit pe venit sau pe profitul rezultat în funcție de tipul impozitului datorat de firmă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns