atribut fiscal - furnizori si clienti

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?

V-ar fi binevenita aceasta sugestie?

da
77
93%
nu
6
7%

Voturi totale: 83

contrasa

Re: atribut fiscal - furnizori si clienti

#46 Mesaj de contrasa »

sustin si eu

septimiuv

#47 Mesaj de septimiuv »

modificarile trebuie sa fie utile majoritatii utilizatorilor
nu se iau in calcul cate mesaje au pe forum

balazse

#48 Mesaj de balazse »

Stiu, dar sunt foarte multi utilizatori inactivi sau putin activi, care nu vor vota si asta vroiam sa pun in evidenta, deoarece nu prea intra pe forum.
Spune-mi cate semnaturi trebuie sa obtin pentru a fi introdus si atunci o sa incerc sa le obtin, doar sa-mi zici de ce informatii sa contina tabelul. :)

septimiuv

#49 Mesaj de septimiuv »

nu trebuie tabel
trebuie trimis mail la saga cu sugestie, in principiu majoritatea castiga

mehedintib

#50 Mesaj de mehedintib »

Stie BalazsE de ce insista cu propunerea, asa ca il sustin si eu. Din experienta Va spun, nu stiti niciodata cind va face patronul surpriza cu o intracomunitara... :)

balazse

#51 Mesaj de balazse »

Deci, dragi colegi va invit sa trimiteti un mail pe [email protected] cu aceasta propunere daca credeti ca ar fi util implementarea acesteia.
Va multumesc.

eugen01

#52 Mesaj de eugen01 »

Eu va propun ca sintagma "in principiu majoritatea castiga" sa fie reformulata, sau ma rog sa aiba niste amendamente.Primul amendament ar fi, ca ar trebui sa conteze si calitatea.Daca tot ne apucam de calculat procente, ponderi etc...as spune ca propunerile unor forumisti (NU am sa-l mentionez pe Balazse) chiar sunt utile chiar daca nu ne dam seama pe moment.Ca si Norma Metodologica as sugera ca propunerile acestor forumisti (Nu am sa-l mentionez pe Balazse) sa li se acorde o pondere mult mai mare.De exemplu, daca eu sustin propunerile unor forumisti (NU am sa-l mentionez pe Balazse) propunerea respectiva sa aiba valoarea 2.Ca sa nu mai spamuim mail-ul celor de la Saga (sau mai rau acest forum dedicat sugestiilor, dupa cum suna o mai veche atentionare) am putea deschide topicuri in care sa ne "acordam" imputernicire unor forumisti (Nu am sa-l mentionez pe Balazse) sa ne reprezinte.Adica respectivii sa poata sa aduca dovada numarului celor care ii sustin.Deci sa acordam sustinere forumistilor care se bucura de toata increderea ca reprezinta interesele comune (de utilizare) :shock:

balazse

#53 Mesaj de balazse »

Mai sustin o data propunerea. Oricum deja sunt 62 de sutinatori, poate mai voteaza cativa.

eugen01

#54 Mesaj de eugen01 »

Sustinem :)

balazse

#55 Mesaj de balazse »

Stiu ca este posibil sa se considere spam postarea, dar mai sustin o data propunerea.
De ce? La firmele de transport marfa sau alte firme care lucreaza in valuta de fiecare data la generarea D.390 trebuie sters atributul fiscal inainte de generarea declaratiilor, iar la un numar mare de parteneri nu este prea placut acest lucru.

constantinescui375

#56 Mesaj de constantinescui375 »

Sustin.

balazse

#57 Mesaj de balazse »

Readuc in vizor propunerea cu introducerea la "furnizori" si "clienti", intre coloana "denumire" si "cod fiscal" o coloana noua numita "atribut fiscal", asa ca astept sa continutati sa votati. :wink:

aurel211252

#58 Mesaj de aurel211252 »

Salut.Am o nelamurire.La mai multe firme, se aduce marfa din Polonia.Deci la"Furnizori",degeaba incerc"Verificare"cu sau fara PL12345, nu imi verifica.Obligatoriu prin VIES,verific daca Furnizorul este platitor de TVA sau Nu.Nedumerirea mea ar fi->voi puteti verifica din "Fisiere"->"Furnizori"->"Verificare"->cu ajutorul Cod Fiscal daca furnizorul extern este sau nu platitor de TVA... :shock:
Ajuta-ti aproapele,pentru a fi laudat,iertat si fericit...

balazse

#59 Mesaj de balazse »

Doar daca nu este trecut atributul fiscal se face verificarea.

aurel211252

#60 Mesaj de aurel211252 »

Balazse ceva nu am inteles...Pai daca fact.din PL. are trecut NIP-ul(CUI-ul),eu il verific prin VIES si acolo imi spune daca e platitor de TVA sau nu.Din programul Saga, am incercat de "N"ori si nu merge.Daca s-ar putea"Verifica"din Saga,atunci ar fi super ok.Intotdeauna verific prin VIES si daca e Platitor de TVA,il trec la "Furnizori"cu NIP-ul identificat.In schimb daca nu"il gaseste"ca platitor de TVA,eu oricum introduc Furnizorul si fact.(nu mai pun"T" si defizez 24%->asa nu mai apare in 390)pt. a nu avea probleme Admin.cu marfa pe"raft"aflat"la negru".Cand a avut contabilul precedent,acela nu a introdus fact.neindentificata ca platitor de TVA siiiiiiiiiii a venit un "mic controlas"de la OPC(cineva a facut o sesizare,cred ca fetele nu au eliberat B.deC.)si a primit o amenda de 1000 lei.Revin si mentionez->daca s-ar putea face"Verificare", a Furnizorului din Polonia, direct din program,ar fi super...E posibil cumva si la voi merge.Va rog si implor, spuneti-mi ce am de facut ca sa remediez problema...
Ajuta-ti aproapele,pentru a fi laudat,iertat si fericit...

Încuiat