Va rog, am si eu o problema !
Am facut un abonament incepand cu 28.01.07 la SAGA C, pentru firma la care lucrez. Probl este ca la birou nu am Internet, am doar acasa, si nu stiu cum sa procedez pt instalarea programului,mai bine spus pt actualizari, astfel incat sa/l pot utiliza la birou.
Mentionez ca am lucrat pe varianta free in lunile oct-dec atat la birou, cat si acasa, si nu stiu acuma cum sa procedez mai departe, astfel incat sa nu am probleme, intrucat atunci cand am incercat sa actualizez, se precizeaza clar ca se realizeaza actualizarea pe computerul unde s-a facut instalarea !!
Deci vreau sa aflu daca, instaland la birou SAGA care mi-a venit prin posta, cum pot face actualizarile ???/
o intrebare care are legatura doar cu denumirea topicului si nu avea rost sa fac altul nou (ne-am rataci de-a dreptul): Achizitia unui USB trebuie musai sa fie pusa pe 303 sau poate fi si 6028?
Va multumesc!
ok. Si pt. ob. de inv. se face NIR, iar pt darea in consum, vad, mai nou, saga face un PV de dare in consum. E necesar si acel PV alaturi de nota contabila? Pana acum e faceam doar NIR si N.C. - dare in consum.
Cu salvarile pe suport exterior ma incurc rau.
Am un stick. La salvare de date dau salvare la toate firmele (am 43) cu salvarea pe alte suporturi (stick) . Bun. Astept pana se salveaza toate cele 45 firme (aprox 3 min) , dar dupa aceea nu se mai salveaza pe stick (pot astepta mult si bine ca nu se mai salveaza cum se salva una singura rapid pe discheta) si in plus ramane si blocat calculatorul acolo. Oare trebuie sa astept mai mult? Sau pt salvare trebuie sa ma duc in C:sagaC;Salv bd de fiecare data sa salvez intreaga baza de date salvate?
Buna ziua! Am vazut ca esti tare priceout si eu sunt mai novice in ale calculatorului.Lucrez pe Saga S si C si te rog sa-mi spui care sunt pasii pentru a salva pe stick inregistrarile la SAGA nu am salvat niciodata pe stick spre rusinea mea. Vreau sa am pe stick o copie de siguranta a datelor in caz ca se intampla ceva cu calculatorul.
Multumesc!
Atasezi mai intai de toate STICK-ul la un port USB al calculatorului, si el dupa ce "rasneste" o perioada spune: Dispozitivul atasat este gata si poate fi folosit.
Cat de novice sa fii si tot trebuie sa sti macar atat:
Directorul in care SAGA s-a instalat.
1. Intrii in acest director dand dublu click pe director.
(Daca nu stii unde se afla directorul mai ai o cale simpla de a afla:
Inconul pe care programul SAGA il creeaza pe desktop. Dai click O DATA pe iconul SAGA C, apesi buton dreapta, alegi PROPRIETATI, aici sus in fereastra ce se deschide sunt trei etichete numite: General, Shortcut, Compatibilitate. Dai click pe eticheta Shortcut, ai un buton jos pe care scrie: Find target. Apesi pe el. Vei ajunge in directorul SAGA.) Acum suntem la pasul 1.
2. In acest director vei gasi un alt director care se numeste SALV_BD (care inseamna salvare baza de date). Acest director contine toate salvarile la toate firmele care sunt inregistrate in SAGA. Dai click O DATA pe acest director, si la fel ca mai inainte apesi butonul din dreapta al mouseului. In meniul contextual care iti apare alegi SEND TO, si vei alege REMOVABLE DISK "T", unde T este litera pe care calculatorul tau a ales-o pentru stickul tau USB. Astepti cu rabdare ca sa se termine tot ceea ce este de copiat.
Asta ar fi calea cea mai simpla, simpla, simpla.
In cazul in care ai 2 sau 3 programe SAGA, SAGA C, SAGA B sau SAGA PS atunci mai trebuie sa faci inca ceva - asta dupa ce ai facut prima copiere a primei baze de date:
Cauti MY COMPUTER: dai dublu click pe el. Aici vei avea insirate toate discurile computerului (Hard diskurile, CDROM/DVDROM, si Removable diskuri, pe noi ne intereseaza REMOVABLE DISK). Dai dublu click pe REMOVABLE DISK si aici vei gasi un director numit: SALV_BD (pe care l-ai trimis mai devreme. Dai click o singura data pe el, apesi tasta functionala F2 (imi cer scuze ca-ti spun unde se afla: tasta F2 se afla langa buton ESC stanga sus pe tastatura). Aceasta tasta iti da posibilitatatea sa redenumesti directorul respectiv. Si il vei redenumi scriind direct numele nou, sa zicem SALV_BD_IUN_2008_SAGA_C, si apoi dai ENTER.
Pasul 2 il repeti pentru fiecare copiere de baze de date.
Nu uita sa REDENUMESTI INTOTDEAUNA baza de date trimisa. Daca nu o vei redenumi, atunci datele vor fi scrise unele peste altele si se vor amesteca salvarile de la SAGA C cu cele de la SAGA PS sau SAGA B.
Avand doua calculatoare cu licenta(un laptop si un desktop), vreau sa stiu daca pot copia folderul saga de pe unul pe celalalt astfel incat sa am aceleasi date pe amandoua. Desktopul este folosit ca server iar foderul saga este share. Transferul de pe un calculator pe celalalt il fac cu ajutorul unui stick. este adevarat ca procedura de transfer a intregului folder saga dureaza mai mult dar este mai comoda decat restaurarea pentru fiecare firma(45 firme). Intrebarea era daca exista vreo implicatie(eu nu am observat pana acuma) a suprascrierii folderului saga.
Intr-adevar nu exista nicio implicatie privind suprascrierea folderelor respective.
Problema este numai daca pe laptop vei lucra in acelasi timp cu desktopul. Prin suprascriere datele de pe laptop vor inlcui ABSOLUT toate datele din desktop.
paturcai scrie:Intr-adevar nu exista nicio implicatie privind suprascrierea folderelor respective.
Problema este numai daca pe laptop vei lucra in acelasi timp cu desktopul. Prin suprascriere datele de pe laptop vor inlcui ABSOLUT toate datele din desktop.
Ok. Asa ma gandeam si eu. Multumesc. Este adevarat ca s-a intamplat ca eu sa lucrez pe laptop acasa iar la sediu altcineva a lucrat pe desktop. A avut loc o buimaceala apoi a urmat o negociere si s-a rezolvat prin refacerea inregistrarilor de catre cel care lucrase mai putin( si nu era nici sef )