Economisti, ni se pregateste ceva!!! Ceva rau , normal !

Scrie răspuns
eugen01

#451 Mesaj de eugen01 »

„Omule, fericit eşti dacă ştii ce faci. Dar dacă nu ştii ce faci, eşti blestemat şi stricător de lege.“ (Apocrif)

"Înainte de a cere obedienţa, legile sînt dispuse a se lăsa puse în discuţie şi, eventual, înduplecate: „noi nu impunem nimănui cu brutalitate (agríos) hotărîrile noastre, ci doar i le propunem, lăsîndu i libertatea să aleagă între a ne îndupleca prin persuasiune sau a ne da ascultare“ (52 a). Respectarea legii ....nu are sens decît dacă e precedată de o opţiune intimă, de libera recunoaştere a validităţii şi supremaţiei ei.iar pe de altă parte, să ţi lase dreptul unei alte alegeri („Nici una din noi, Legile, nu stă în calea nimănui...“). Obedienţa adevărată e ulterioară alegerii şi, ca atare, nu mai are aspectul unui gest dificil, dictat prin constrîngere."

din pacate nici eu nu am citit Prosopopea Legilor a lui Criton.Cele de mai sus sunt din Minima Moralia/A.P. (sic) :)

paturcai

#452 Mesaj de paturcai »

In continuarea celor scrise despre dl. LEXUS pe CONTA.RO trebuie sa stim si cine este: Numele lui este COMSA HAGIU Horatiu.
Trist este ca seful/asociatul dansului (prof. M.G) este de departe un om de o probitate exceptionala si mi-a fost profesor la facultate. Inca mai am cartea dansului de vizita. Daca veti vedea site-ul veti intelege despre cine vorbesc:
http://www.classfin.ro/seminar-fiscalit ... 009-sinaia
Cine credeti ca a mai scris pe forumurile multiplului LEX-US?
Doua cunostinte: AlupeiO si....celalalt este un coleg care este deasupra oricarui repros.
Ca sa poti scrie pe un forum aiurea (unde se odihnesc deobicei calatorii virtuali sa-si ohihnesca trupurile ostenite) probabil ca trebuia sa rasplatesti favoarea. CUm? Dand la cap celui care este impotriva ta (impotriva lui LEXUS) pe un alt forum.
Si cu acest post inchid orice discutie referitoare la site-ul conta.ro si asimilate.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

danilevicis

#453 Mesaj de danilevicis »

"Înainte de a cere obedienţa, legile sînt dispuse a se lăsa puse în discuţie"
Ei, vezi, domnule Paturca? Cei ca A.P...fac jocul puterii, prin promovarea si raspandirea ideilor lor..
Ne-au lasat aici sa discutam, proiectul de schimbare a legii contabilitatii, inainte de a se aproba! (Chiar, cand se va vota?) Adica... dom'le suntem corecti, ati avut la dispozitie dezbatere publica, dupa vot.... canci. Bineee, vom vedea

Imi pare rau, domnule Paturca, ca v-au mutat postarile de colo colo, pe conta.ro, nu am mai urmarit in ultimul timp subiectul. E regretabil daca se intampla asa ceva.

Eugene, ce inseamna, prosopopea? Am pus eu pe cineva sa vorbeasca in locul meu?
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

eugen01

#454 Mesaj de eugen01 »

http://agonia.ro/index.php/prose/65122/index.html
(cap.II..Adaos)

errr..nu vrei sa faci polemica..da'....arunci manusi !! :D
(in momentul cand refuzi sa ai vreo obligatie,ascunzandu-te in spatele sintagmei "asta e legea", sa nu iti exerciti un drept al tau (de ex.dreptul la vot!)..inseamna ca le dai altora dreptul (tau!)de a vorbi pentru tine.

cu riscul de a fi acuzat ca vreau sa torn gaz pe foc, sau ca nesocotesc dorinta d-lui Paturcai....ei bine ceea ce s-a intamplat pe celalalt forum demonstreaza ca suntem supusi micilor pacate omenesti, si ca parafrazand o vorba din intelepciunea altor popoare "singurul lucru asupra caruia romanii au cazut de acord, este faptul ca romanii nu o sa cada de acord niciodata!!"...este o exceptie de la regula oximoronului..dar confirmata de ..realitate...

http://conta.money.ro/forum/index.php?s ... ntry220828
Ultima oară modificat Vin Mar 26, 2010 2:48 pm de către eugen01, modificat 1 dată în total.

eugen01

#455 Mesaj de eugen01 »

(continuare)
(doar pt a destinde atmosfera)

sunt un om pasnic de felul meu, nu sunt adeptul atacului frontal dar iti supun analizei o alta vorba:"Teroristul de azi, poate fi luptatorul pentru pace de maine!!"
A.P. si altii ca el in Romania( o mana de oameni de altfel) doar ne arata calea...e alegerea noastra daca pasim sau nu pe ea.Parabola cu Matrix mi se pare cea mai reprezentativa, alaturi de monologul lui Michelle Pfeiffer din "Dangerous Minds" sau Al Pacino in "Scent of a woman"

danilevicis

#456 Mesaj de danilevicis »

Sunt perfect de acord cu tine, referitor la vorba cu teroristul de azi, poate fi luptatorul de pace de maine. Pentru mine cel mai bun exemplu, este Sf. Ap. Pavel (Saul)
Dar, sincer, considerand pe P. alunecos, :D , mi-e frica sa cred ca el (intelectualii ca el) este/sunt cel/cei care arata calea.... nu ai auzit de sugestie? :roll:
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

eugen01

#457 Mesaj de eugen01 »

danilevicis scrie:Dar, sincer, considerand pe P. alunecos, :D , mi-e frica sa cred ca el (intelectualii ca el) este/sunt cel/cei care arata calea.... nu ai auzit de sugestie? :roll:
grrrr...:)
nu stiu , nu inteleg ce vrei sa spui prin sugestie.Te referi cumva la Romani 14.5 si 14:6 ??

danilevicis

#458 Mesaj de danilevicis »

Chiar nu ma bag cu tine in hermeneutica, si nu aici, sa iau in desert asa... cuvintele... nu se cade. Daca tu intelegi ca eu il judec pe P. nu ai decat, stiu ca ei sunt toleranti cu toata lumea, eu nu, ideea e sa critici/condamni fenomenul si nu oamenii. Acum daca s-a legat numele lui P. nu inseamna ca il critic pe el, ci ceea ce scrie!
Stiu unde bati, incerci sa vii cu argumente cu propriile mele arme, insa, prefer sa ma opresc, tocmai pt a nu intra in cearta nefolositoare si pt motivele de mai sus.

eugen01

#459 Mesaj de eugen01 »

ok...scuze.... :oops:

danilevicis

#460 Mesaj de danilevicis »

ei, nu-i nimic, ma gandeam... citeste DILEMA VECHE, sa vezi ce articole pline de....judecata.....cum judeca pe unii, in fine....lasam meciul asta pt alta data, ok? :D

eugen01

#461 Mesaj de eugen01 »

daca te referi la articolul "Nu inteleg"...da-mi voie sa adaug si mirarea lui CTP cand la decernarea unui premiu de analist politic a aflat ca, virgula contracandiadat (locul 2) l-a avut pe Mircea Badea...alt aadversar ..nu se mai gasea !!!

deh...simple pareri...

danilevicis

#462 Mesaj de danilevicis »

Literatura si ziaristica sunt cele doua forte educative mai însemnate, de aceea guvernul va trebui sa fie proprietarul celor mai multe ziare. Prin aceasta, înrâurirea daunatoare guvernului a presei private va fi îndepartata, iar ei vor câstiga o influenta uriasa asupra majoritatii mintilor.
Publicul cititor este naiv si nu va banui nimic. Toate ziarele ediate de cei aserviti puterii vor fi în aparenta de tendinte si opinii total opuse, lucru care va trezi în cazul majoritatii credule încrederea în ele si astfel va antrage în jurul lor pe dusmanii nebanuiti. Astfel ei vor cadea în cursa si vor fi facuti inofensivi prin diferite mijloace.

Va fi si asa numita opozitie a puterii. Cel putin un ziar / televiziune din acestea va fi cu desavârsire potrivnic ideilor puterii. Dusmanii puterii vor lua pe acest fals opozant drept un tovaras de lupta si astfel vor descoperi toate uneltirile lor datorita acestui tertip.

Toate organele presei sunt legate între ele prin secret profesional. Ca si stravechii auguri, nici unul dintre membrii ei nu destainuie secretul si cunostintele sale daca nu i se porunceste. Nici un ziarist nu se va încumeta sa trateze public si sa divulge aceasta taina, deoarece nici unul dintre ei nu va fi primit în rândul scriitorilor daca nu are vreo pata rusinoasa în trecutul sau, care sa poata fi îndata facuta publica în caz de tradare sau necredinta. Atâta vreme cât aceste pacate sunt pastrate în taina de catre anumiti oameni, scriitorul, prin faima sa, poate atrage si focaliza în jurul lui admiratia si simpatia majoritatii tarii, care îl va urma cu însufletire.

Nu ma intereseaza polemicile pro sau contra T.B. A.P. este aservit lui T.B., ceilalti Gadea, Ciutacu, Badeau, au...mana libera ... permis de libera ponegrire la adresa lui T.B. Nu ma intereseaza nici unul nici altii.
C.T.P. imi pare ca face jocul, lui... cui? Spune tu? Sau sa nu imi spui ca e echidistant, supercorect, onest, obiectiv, tolerant

Intr-adevar, nu poti sa ii pui alaturi, pe Plesu cu Badea, ca primul are un nivel de cultura, prestigiu, Badea e mascarici cu opiniile lui. Acum la modul serios, spun asta.

eugen01

#463 Mesaj de eugen01 »

danilevicis scrie: A.P. este aservit lui T.B.
am sa ma marginesc sa spun ca e o afirmatie...cel putin indrazneata...imi pare rau :(

danilevicis

#464 Mesaj de danilevicis »

alupeio634

#465 Mesaj de alupeio634 »

@florescud : Valentina a ridicat problema proiectului de modificare a legii conta la fiecare intalnire si/ sau convorbire telefonica ulterioara pe care a avut-o atat cu unele autoritati cat si cu unele pers. ce pot influienta decizia in acest caz. Ca nu te-a informat pe tine personal (tz,tz,tz) sau nu a scris totul pe forum, asta nu inseamna ca nu si-a adus o contributie notabila, ceea ce nu se poate spune nicicum despre tine, de ex..
Ce-ti mai place sa manjesti ... :(

@patrucai : MINTI in ceea ce priveste libertatea de expresie, respectiv maniera de moderare pe conta.ro !! profiti de faptul ca cei de aici poate nu au timp sa citeasca totul acolo si minti !! SA-TI FIE RUSINE !!
iar daca tu crezi cu adevarat ce spui, atunci e si mai grav pt tine ... mania persecutiei e de rau !
127 posturi ale tale scrise in 3 saptamani dovedesc ca ai avut toata libertatea de exprimare dorita, pana cand nu ai comis-o grosolan, in ciuda avertizarilor primite.

si inca ceva :
* comparatia dintre tine si Lexus nu te avantajeaza !
* sincer iti multumesc ca ramai aici cu samanta de scandal si cu marea ta obsesie priv. Ceccar, fiindca dincolo ni s-a cam luat ... ca deh, chiar ai o problema cu simtul masurii
* cand lucrezi in echipa si unul se duce pe aratura, de capul lui, doar ca sa iasa in evidenta/ca asa crede el ca e bine/asa vrea pipota lui, atunci se duce dracului toata munca echipei. de asta nu te-am dorit membru fondator in APEC si, ca urmare, ai luat foc !!
asta e motivul real, oameni buni, de la asta s-a rupt filmul cu dl. Patrucai ... ca sa stiti si voi !
* ti se potriveste perfect proverbul "branza buna in burduf de caine" si e MARE PACAT ca nu te poti controla mai bine !! :( :(

acestea fiind spuse, va invit pe conta.ro, la "subiectul lunii", daca doriti sa va convingeti de adevarul spuselor mele, numai ca acolo sunt vreo 3 topice active - create pe teme punctuale, in loc de unul singur la gramada - cum aveti voi aici.
doar lectura lor va va arata ca am incercat pe cat posibil sa mentinem profilul fiecaruia, chiar si mutand posturi de la un topic la altul, in fct de tema tratata in mesaj si de "bunavointa" cu care se posta la topicul corespunzator.

o zi buna. :)
Ultima oară modificat Dum Mar 28, 2010 4:14 pm de către alupeio634, modificat de 2 ori în total.

Scrie răspuns