somaj tehnic
Re: somaj tehnic
Este salariat la propria întreprindere individuală?! Ca titular nu are voie să aibă contract de muncă!
Inca o lamurire as vrea legat de aceeasta problema. Daca nu suspenda contractul de munca ,avea dreptul sa incaseze aceea indemnizatie?(cu, contract activ)Dar daca nu depun ptr. somaj- 1-14 mai si depun ptr. indemnizatie(sint mai multi bani de incasat)se poate.?Multumesc foarte mult.As vrea sa o lamuresc pe femeie din toate punctele de vedere.coroit scrie: ↑Mie Mai 20, 2020 9:44 pmnucretum scrie: ↑Mie Mai 20, 2020 4:55 pm Buna ziua.O intrebare .Daca o intrep.indiv a carei adminitr. are contract de munca(nu are alt angajat)l-a suspendat si a depus acte ptr. somaj tehnic.Mai are dreptul si la indem. 75% din salariul mediu brut pe economie?(_4071)Ma inebuneste cineva cu problema asta.Multumesc
Retinerile din somajul brut (conf OUG30), in ce cont se vireaza? Am primit banii de la Somaj in aprilie si pana pe 25 mai trebuie sa virez contributiile. Multumesc!
Se virează în contul unic pentru bugetul de stat, acolo unde le-ați fi virat și până acum.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Si eu sunt interesata daca a transmis cineva D112 cu somaj tehnic aferente lunii Martie 2020. Se mai asteapta modificare a declaratiei 112? Multumesc!
Pentru CoroiT
Esti sigur ca la II nu poate fi angajat? Nu cumva te-ai referit la PFA?
Pentru BallaM
Pe martie s-a putut depune fara probleme. Daca discutam de luna aprilie cand ai incasat suma pe luna martie (deci se va declara pe luna aprilie 2020), atunci ar trebui asteptat dupa noul formular D.112, care nu a aparut si inca este in lucru (dezbatere publica).
Esti sigur ca la II nu poate fi angajat? Nu cumva te-ai referit la PFA?
Pentru BallaM
Pe martie s-a putut depune fara probleme. Daca discutam de luna aprilie cand ai incasat suma pe luna martie (deci se va declara pe luna aprilie 2020), atunci ar trebui asteptat dupa noul formular D.112, care nu a aparut si inca este in lucru (dezbatere publica).
Am si eu o intrebare. Am somaj tehnic (nu cu oug 30 ... somaj tehnic clasic) TOATA LUNA. D112 da eroare spune ca nu are ore lucrate insa sume la contributii.
Am incercat diverse variante ... ajungand la cea a sa las 80 ore suspendate (contract cu 4 ore) si sa pun 20 de zile lucrate si suma 834 lei la baza calcul contributie pentru somaj (aceeasi suma ca la baza de calcul pentru celelalte contributii).
Exista vreo varianta oficiala sau altfel se poate face in acest caz ? Pentru ca daca las normal cu 80 ore suspendate si 0 zile lucrate si 0 la baza de calcul pentru somaj, asa cum iese din SAGA, nu se valideaza.
Somajul cu OUG30 functioneaza fara probleme, nu si somajul tehnic simplu insa cand nu este lucrata nici o zi in luna.
Multumesc.
Am incercat diverse variante ... ajungand la cea a sa las 80 ore suspendate (contract cu 4 ore) si sa pun 20 de zile lucrate si suma 834 lei la baza calcul contributie pentru somaj (aceeasi suma ca la baza de calcul pentru celelalte contributii).
Exista vreo varianta oficiala sau altfel se poate face in acest caz ? Pentru ca daca las normal cu 80 ore suspendate si 0 zile lucrate si 0 la baza de calcul pentru somaj, asa cum iese din SAGA, nu se valideaza.
Somajul cu OUG30 functioneaza fara probleme, nu si somajul tehnic simplu insa cand nu este lucrata nici o zi in luna.
Multumesc.
-
In Anexa nr. 1.2 - Asigurat
Sectiunea A/A.1
La:
Asigurat/neasigurat în sistemul de asigurari pentru şomaj (asigSO) - bifati 2-neasigurat
6. Ore suspendate in lună (A_7) .............. sa aveti 0
7. Total zile lucrate (A_8) ..................... sa aveti 20
Sectiunea A/A.1
La:
Asigurat/neasigurat în sistemul de asigurari pentru şomaj (asigSO) - bifati 2-neasigurat
Asta e valabil in toate cazurile?gheorghei642 scrie: ↑Dum Mai 24, 2020 7:59 am In Anexa nr. 1.2 - Asigurat
Sectiunea A/A.1
La:
Si la somaj tehnic OUG 30?
Daca va uitati la asigurati aveti de doua ori fiecare asigurat, unul cu contract stare activ. Dupa depunere puteti sa ii verificati in SIUI/PIAS.
Multumesc. Asa am facut pana la urmagheorghei642 scrie: ↑Dum Mai 24, 2020 7:59 am In Anexa nr. 1.2 - Asigurat
Sectiunea A/A.1
La:

Am o intrebare: nu ar trebui ca sumele calculate si datorate pentru somaj tehnic sa fie preluate in declaratie la Sectiunea A - Creante fiscale? sau acolo merg doar sumele pentru cei care au lucrat in luna aprilie? Sumele datorate pentru somaj se platesc in baza calculelor facute la Sectiunile B pe fiecare salariat in parte? Nu iese un total nicaieri, ceva?