Economisti, ni se pregateste ceva!!! Ceva rau , normal !

Scrie răspuns
danilevicis

Re: Economisti, ni se pregateste ceva!!! Ceva rau , normal !

#496 Mesaj de danilevicis »

Sa va traiasca toti nepotii! :)
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

eugen01

#497 Mesaj de eugen01 »

paturcai

#498 Mesaj de paturcai »

Am urmarit emisiunea.
Problema este de responsabilitati. Parerea mea!
De ce?!
Responsabilitatile au fost incet dar sigur aruncate asupra contabililor. Nu ca fac parte din bransa; dar acesta este adevarul.
Sistemul a fost atat de prost construit incat oricum ai da-o tot de contabil trebuie sa te lovesti.
Ne avantajeaza dar ne si leaga, de nu mai putem avea concedii samd.
Un administrator de firma mica - fie ea cu o cifra de afaceri de 35.000 EUR sau de 100.000 EUR pe an tot va avea nevoie de contabil.
Felul in care suntsolicitate datele de catre cei de la Finante nu lasa loc la interpretari: date multe care nu-si au rostul.
Ma uitam nu mai departe de cei care au lucrat la ITM. Usor usor au transferat responsabilitatea asupra ... contabililor: noi faceam state, noi pontaje, noi decizii noi cereri pentru angajati, etc, etc, etc iar cei de la ITM primeau documentele lucrate de noi. Iar noi in aceleasi venituri depuneam ca robii declaratii peste declaratii faceam cozi si ne umileam pe la cozi.
Sistemul trebuia sa isi puna angajatii la munca: ei trebuiau sa faca deciziile, actele aditionale, etc, etc, etc. Eu doar trebuia sa informez ITM de modificarile de orice fel si ei trebuiau sa se execute. Ei ce faceau: stampilau documentele pe care eu le pregateam; scriam pana si in cartile de munca doar doar sa fie "doamna inspector" multmita. Acum ce-au facut?! de dragul "reducerilor de cheltuieli bugetare" au desfiintat aceasta entitate dar i-au dat o alta fucntiune: de control.
Adica presiunea s-a marit; daca pana acum eram presati doar de Garda, POlitie economica, Garda de mediu, acum mai apare o entitate de control: ITM care este pregatita sa recupereze (citeste: sa se razbune) pentru ca am cerut sa scapam de ei. Vor avea ei grija!
Finantele cer si acum situatii peste situatii, termene stranse de depunere si in loc sa ne slabeasca stransoarea ei ne sugruma in continuare. A aparut o declaratie inventar pe care tot noi trebuie sa o facem ca nu cumva lucratorii din Sanatate sa o faca. De ce noi? De ce dracu am depus atatea declaratii de ani de zile? Ca sa facem copie dupa acele documente nenorocite si sa cerem drepturile firmelor pentru care lucram.
Finantele gestioneaza de prin 2005/2007 contul unic in care sunt virate toate contributiile.
In loc sa isi puna angajatii sa puna de acord cifrele din balantele pe care le intocmim lunar cu evidenta lor, ce se intampla? Nu ai acces la propria fisa de evidenta - de parca ar fi secret de stat.
CE as face eu?
As obliga toate firmele sa trimita balante de verificare din anul 2007 pentru fiecare luna indicand si conturile care sa fie utilizate (cele din planul de conturi general aprobat de finante) din care sa reiasa ce am constituit iar ei sa verifice aceste fise de evidenta.
Nu!
Finantele au declinat raspunderea pe umerii nostrii.
Admitem ca am declarat eronat in declaratii, foarte bine, balantele pot dovedi contrariul.
Cu balntele in mana cu fisa in fata sa vada unde sunt defectiunile si sa trimita notificari de genul: in balanta ai trecut 10 lei si ai declarat 12 lei, depune rectificativa. Cei de la Finante ce fac? Lasa ca vin ei, le punem fisa in mana si sa se descurce.
Ei nu au nicio responsabilitate. Descoperi tu ca contribuabil ca in fisa este ceva eronat (au fost nenumarate cazuri) si le spui. Rapsunsul este naucitor: se mai greseste, dar facem acum pe loc, si te tin pe scaun langa ei ore intregi pana destelenesc fisa de evidenta spre disperarea ta care pierzi timpul sa-l vezi pe salariatul lor lovind in taste si facnd nu-stiu-ce, ca sa te anunte ca a terminat dupa nu stiu cate ore.
Ce frumos ar fi sa se gaseasca acea situatie in care sa trimiti (asa cum ne trimitem unii altora fise pentru "punctaj") prin email inspectorului care are grija de tine ca contribuabil si el sa te anunte asa cum am scris mai sus. Asta ar insemna ca Finantele au si ele o parte de responsabilitate. In acest moment toate responsabilitatea este pe umerii nostri. Gresim ca suntem oameni. In relatia pe care eu o pot avea cu un furnizor sau cu un client, pe cale amiabila punem de acord, pe baza de documente, situatia contabila dintre firme. Se poate intampla asa ceva in relatia contribuabil-finante? Niciodata. Noi suntemprostii si ei desteptii. Ei stapanii si noi slugile.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

albul498

#499 Mesaj de albul498 »

din pacate ai foarte mare dreptate dar..................dupa toate eforturile cei de la finante se spala pe maini usor si asa cum spunea valentina vom depune in continuare declaratii care sant foarte stufoase si care culmea ironiei nu pot fi realizate de un administrator de firma........sincer am ajuns sa-mi fie sila de acesti zisi ministri sau ce vor ei sa fie......Admir foarte mult lupta Valentinei ,a reusit sa-si impuna punctele de vedere asupra legii contabilitatii si sant sigura ca se vor concretiza.

tamasanuc

#500 Mesaj de tamasanuc »

Pana nu scapam de toti "inteleptii" si "atotstiutorii" care se perinda pe la finante & company , nici nu putem visa la o simplificare si normalizare a activitatii de contabil . Pana ce se va aplica principiul "omul potrivit la locul potrivit" ... Momentan insa , eu una incep sa am o gandire primitiva presarata cu tot felul de ganduri ne-ortodoxe vis-a-vis de "intelepti" :evil:

eugen01

#501 Mesaj de eugen01 »

1.Despre emisiune.Titlul emisiunii, modificari ale L82, presupunea dezbateri pe tema semnaturilor pe SFRA-uri, despre persoane autorizate sa conduca, sa tina evidenta contabila.Din anumite motive, emisiunea a ocolit acest punct arzator, si s-a pierdut in amanunte mai mult sau mai putin importante (in sensul titlului emisiunii).Nici unul din invitatii prezenti, chiar daca au competenta, nu au autoritatea legala de a prezenta un punct de vedere din partea unei institutii ce se ocupa cu reglementarea profesiei contabile.Chiar daca o parte din invitati au participat la anumite consultatii cu factorii de raspundere.Pe scurt, era interesant daca ar fi fost de fata si un reprezentant al MF, pentru ca nu AOAR-ul sau ASE-ul stabilesc legislatia in domeniu
2.Desi nu fac parte din bransa, o sa imi permit sa exprim niste reflexii pe marginea filipicei (desi nu este pomenit nici un nume) lui Paturcai.Nu trebuie sa lasam ratiunea sa fie coplesita de simtire.Explicatia a ceea ce se intampla, cu bune cu rele, trebuie cautata si explicata prin evenimente trecute.Cum s-a ajuns ca un contabil sa fie factotum intr-o societate?In primul rand datorita celor insarcinati cu reglementarea profesiei, care din diverse motive printre care si simonia, au tot incarcat fisa postului si nu sau opus, s-au nu au tras un semnal de alarma catre forurile legislative.Dar asta e o alta discutie poate intr-un alt topic.Autoritatile statului, pe de alta parte, au mostenit acea frica de raspundere, dar au dorit descentralizare dar si acces la fonduri dar fara implicare.Astfel, MF prin ANAF este calul de bataie.De ce oare trebuie ANAF-ul sa tina "contabilitatea" si pentru munca si sanatate?Nu e de ajuns sa raportez la anaf doar cheltuielile cu salarii???daca e vreo banuiala ca am declarat mai mult si am platit mai putin...nu are decat sa sune la ITM si sa se intereseze.Ce ar fi daca si taxele si impozitele primariilor vor ajunge sa se faca prin ANAF????Nu vad viitorul chiar atat de sumbru, in fond nu cred ca inspectorii ANAF vor mai avea timp sa-si bata capul si cu cursuri de legislatia muncii in mod cert fostii inspectori ITM ii vom intalni pe culoarele ANAF.Pana la urma aceasta D 112, valideaza o stare de fapt, daca e de bine sau rau...daca e normal sau nu...greu de spus...
P.S.
Am uitat sa adaug ca MF, in orice caz forurile legiuitoare, au bagat la cuptor, "la copt", mai multe noutati in domeniul contabilitatii.Vor fi oare tot validari ???

eugen01

#502 Mesaj de eugen01 »

La mai mult de o luna apar si explicatiile despre calcul Impozit Profit anul 2010:

http://codfiscal.money.ro/proiect-norme ... anul-2010/

septimiuv

#503 Mesaj de septimiuv »

explicatiile sunt pentru pleava, cei care sunt in stare sa calculeze si sa inteleaga o lege au si depus declaratiile :twisted: :lol:

eugen01

#504 Mesaj de eugen01 »

Desi nu sunt adeptul conceptului de "politically correct", nu sunt de acord.E vorba de drepturi si obligatii ...statul e obligat sa scoata norme explicative la legi.

ciobanum147

#505 Mesaj de ciobanum147 »

Eu cred ca multi am depus sa scapam de amenda -si daca e cazul dupa insusirea acestei explicatii putem face rectificative :cry:

septimiuv

#507 Mesaj de septimiuv »

eu nu inteleg de ce o invita pe duduia sgarbura :lol:
data trecuta cand m-am uitat la o emisiune unde era invitata s-a facut de ras din punctul meu de vedere cand nu a stiut ca a aparut o reglementare legala care spune ca firmele cu cifra de afaceri pana in 35.000 nu depun raportare semestriala :lol:
adica... mon cher, eu daca as fi fost un patron care aveam nevoie de expert la domnia sgarbura sigur nu m-as fi dus

asta, asa, off topic ca imi plac persoanele care se dau zmeu degeaba :twisted:

eugen01

#508 Mesaj de eugen01 »

Septimiu>
Sincer te respect pentru cunostintele tale profesionale, cat si pentru stilul in care raspunzi pe aici pe forum;profit de aceasta interventie sa imi cer scuze pentru ca te-am antrenat, cu incapatanarea mea, intr-un raspuns eronat mai deunazi.Personal, o singura data m-am simtit "jignit" de raspunsul tau ca... nu m-ai intepat, nu ai dat cu zacherlina-n mine, nu m-ai apostrofat in stilul tau.
Altfel, interventia ta imi aminteste de reactia unui spectator de fotbal care, din tribune, dupa o mare ratare s-a adresat jucatorului :"Zicule, habar n-ai ca Nietzsche vorbea de negarea oricarui principiu ce tine de cenzura transcedenta si la afirmarea liberului arbitru ca destin imanent al omului.Fotbalist esti tu, pai ce stop pa piept a fost ala??"" :(

septimiuv

#509 Mesaj de septimiuv »

:shock:

septimiuv

#510 Mesaj de septimiuv »

stiti voi de urmatoarea panarama de proiect? :evil:

http://www.mmuncii.ro/ro/articole/2011- ... ticol.html

p.s. care o fi caen-ul pentru resurse umane? :lol:

Scrie răspuns