tva prestari servicii, declaratii

eugen01

Re: tva prestari servicii, declaratii

#61 Mesaj de eugen01 »

er....fiind exceptie de la locul prestarii, eu cred ca ar trebui selectat in coloana tip "Exceptii art.133 alin.2, iar pe factura cred ca trebuie evidentiat (art.155 lit.n); la TVA trecem zero.Daca avem si cod valabil VIES. :oops:

balazse

#62 Mesaj de balazse »

Pentru IvanA867
In primul rand "cum ai spus", mai bine sa na tutuim.
Eu am incercat si a functionat.
Ai introdus la iesiri-valuta?

De altfel trebuie verificat si despre ce servicii este vorba.

ivana867

#63 Mesaj de ivana867 »

Multumesc pt raspunsuri si pt intentiile bune. Am descoperit intre timp greseala.
A tinut tot de mine, nu de program. Am introdus la procentul de TVA 24%, si trebuia sa fie 0. De indata ce am corectat, mi-a preluat-o in 390.

Inca o data multumesc. Toate cele bune si mult spor sa aveti! :)

Corina I.

lupum680

#64 Mesaj de lupum680 »

Buna ziua,

Va rog sa ma sfatuiti cu o speta.

Am o firma neplatitoare de TVA care presteaza lucrari de amenajare gradini pentru o firma inregistrata in Italia fara cod valid TVA. Lucrarea se realizeaza pe teritoriul Romaniei.
M-am tot sfatuit cu apropiatii cum facturez, eu nu o vad decat ca un serviciu obisnuit pe teritoriul Romaniei.

As mai vrea pareri si trimitere catre text de lege daca vedeti altcumva interpretarea.

Multumesc

eugen01

#65 Mesaj de eugen01 »

http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=1&t=10480

Pai in afara de art.129 si art. 133 din CF... :roll:

miculaiciuco119

#66 Mesaj de miculaiciuco119 »

Buna ziua,

Am si eu o intrebare.Sunt microintreprindere neinregistrata in scopuri de TVA.Urmeaza sa prestez un serviciu de mediere pt angajare a unei persoane din Romania in Germania.Trebuie sa ma inregistrez in scopuri de TVA?

Multumesc anticipat.

burlanf

#67 Mesaj de burlanf »

Tinand cont ca toata ziua am fost in divergente cu cei de la finante am rugamintea sa-mi urmari-ti speta si sa ma contraziceti daca nu am dreptate.
Deci, am o societate neplatitoare de tva care va presta servicii pentru Franta. Prin urmare am depus in septembrie declaratia 091 bifand pozitiile prestari servicii efectuate pentru membrii UE si pentru orice eventualitate am bifat si prestarile servicii primite de la membrii UE. Am primit un alt CIF pentru intracomunitare , am inregistrat societatea in ROI si am zis ,, hai sa ne apucam de treaba!''
Intamplator, am avut treaba prin Finante azi si am verificat vectorul fiscal pentru mai multe societatii si ghici cum apare societatea mea in vectorul fiscal al ANAF- ului pe noul CIF atribuit? PLATITOR DE TVA LUNAR, BIFAT LA ACHIZITII INTRACOMUNITARE,BIFAT LA PRESTARI SERVICII PRIMITE SI BIFAT LA SERVICII EFECTUATE. In plus mai sunt anuntata ca figurez cu declaratia 300 nedepusa la luna septembrie!!!

Ce imi scapa oameni buni? Din cate stiu eu o societate neplatitoare de TVA intern, cu CIF pt. intracomunitare nu depune declaratia 300 ci doar 390 cand emite factura de servicii externa sau 301 daca primeste servicii externe.

Cei de la vectorul fiscal mi-au explicat si aratat in program ca nu ei fac incadrarea la TVA ci pur si simplu programul decide acest lucru! Ma insel eu, s-au programul incalca Codul fiscal?!
Astept parerile voastre si poate o solutie , cui sa ma adresez pentru a rezolva problema.

eugen01

#68 Mesaj de eugen01 »

Programul respectiv respecta niste algoritmi, ia niste decizii pe baza unor date introduse de oameni.Ori dintr-o eroare s-a tastat 092 ca si declaratie, ori societatea apare ca a depasit plafoanele (oricare din ele).Simple presupuneri.
Altfel, trebuie vazut concret (in program) documentul in baza caruia s-a facut respectiva modificare.

eugen01

#69 Mesaj de eugen01 »

burlanf

#70 Mesaj de burlanf »

eugen01 scrie:Programul respectiv respecta niste algoritmi, ia niste decizii pe baza unor date introduse de oameni.Ori dintr-o eroare s-a tastat 092 ca si declaratie, ori societatea apare ca a depasit plafoanele (oricare din ele).Simple presupuneri.
Altfel, trebuie vazut concret (in program) documentul in baza caruia s-a facut respectiva modificare.

Sunt de acord cu tine, ca logic ar fi ca greseala sa fie umana. Insa, m-am uitat in programul lor si nu se tasteaza nici un numar de declaratie. Au 4 casute care se pot bifa:a) depasire de plafon;b) prestari servicii intracomunitare primite;c) prestari servicii efectuate; c) inregistrare prin optiune. Operatoarele sustin ca bifeaza ce bifam si noi pe declaratie.

Mai am un client neplatitor de tva, inregistrat de 2 ani doar pentru servicii catre beneficiari UE si figureaza in vector exact ca cel inscris in septembrie de mine. In acesti 2 ani nu a primit nici o notificare ca nu s-a depus deconturi de TVA. Prin urmare n-ar fi nici o problema, atata doar ca daca soliciti un certificat fiscal in momentul doi nu il primesti pentru ca nu sunt depuse deconturile.

As dori sa stiu daca a mai facut cineva inregistrarea unui neplatitor de tva intern doar pt. operatiuni intracomunitare si daca in vector ii apare acelasi lucru ca si mie.

In cazul in care are cineva o situatie similara si in vector ii apare ce ar trebui de fapt, este cit se poate de clar ca declaratiile mele sunt operate gresit.
Pana atunci .... ma lupt cu morile de vant! Dar nici nu pot sa accept sa depun lunar declaratii doar fiindca asa doresc angajatii Anaf-ului.

filipn

#71 Mesaj de filipn »

firma neplatitoare de tva in Romania,urmeaza sa presteze servicii electrice in Italia unei firme neplatitoare de TVA la un imobil in Italia.firma este nou infiintata. trebuie sa se inregistreze in ROI?
este nevoie de certificat de rezidenta fiscala din Italia?
se intocmeste factura Invoice?
cum intocmesc factura?
multumesc anticipat.
filip

gramac921

#72 Mesaj de gramac921 »

nu aveti obligatia inregistrarii in ROI si nici declararea in 390.
Factura se va emite fara tva ( in lei , euro , usd , yeni ) sau alta moneda eventual chiar si cea din Botswana :lol:

filipn

#73 Mesaj de filipn »

multumesc frumos gramac.

biltacs

#74 Mesaj de biltacs »

Buna ziua!
Am si eu niste neclaritati si v-as ruga sa ma ajutati, daca puteti. Am o firma neplatitoare de tva in Romania, dar inscrisa in ROI, deci cu cod de tva cf art. 153^1. A beneficiat de un serviciu prestat de o firma din Australia, care a furnizat un cod de UE care nu apare la verificare in codurile valabile Vies (incepe chiar asa, cu EU si 7 cifre). La intocmirea facturii de catre aceasta firma din Australia, a trecut pentru beneficiar codul de platitor de tva inscris in ROI al firmei din Romania, a facturat fara taxa si a precizat ca se aplica taxarea inversa la firma romaneasca. Eu vad ca este o achizitie de servicii din afara UE, pentru care firma romaneasca ar fi trebuit sa aplice taxarea inversa (art. 150, (2)) daca ar fi fost platitoare de tva si ar fi trebuit sa trec in decont si pe taxa colectata si pe deductibila. Dar nu este platitor de tva, nu depune D300 si nu lucreaza cu conturile 4426 si 4427. Atunci trec achizitia in D301 la alte operatiuni si nu o trec in D390. Firma romaneasca plateste tva 24% aferent acestei achizitii. Am vazut ca Saga nu imi duce achizitia in D301 si nu inteleg de ce. Intrebarile mele ar fi:
1) rationamentul anterior este corect, firma plateste tva 24% pentru serviciile respective si depune doar D301?
2) D301 calculeaza tva fara rotunjiri, este ok asa? plata se face tot cu banuti si in contul obisnuit de plata tva? am vazut ca saga nu are op pt D301.
3) nu cumva firma romaneasca ar fi trebuit sa furnizeze codul din Romania, cel de neplatitor de tva, iar firma din Australia sa fi facturat cu taxa de acolo?
3) daca imi puteti arata niste note contabile pentru aceasta achizitie.

Va multumesc mult.

Scrie răspuns